6 månader gammal!

För exakt 6 månader sen, kl. 14:02 var vår längtan över. Där låg han på mitt bröst, världens finaste pojke, äntligen hade han kommit till världen Kan inte förstå att det redan gått ett halvår!? Vart tog tiden vägen?!! Han är så underbar vår lilla kille Smälter varje gång han ler mot mig, vilket han gör nästan hela tiden ;) Han har så lätt för att skratta och le!

Just nu äter han gröt morgon och kväll. Vi har precis börjat med mild äppelgröt vilket är jättegott :) Han får matpuré till lunch och frukt till efterrätt. Som mellanmål får han fruktpuré och allt som oftast ersättning. Jag ammar bara på natten/tidig morgon {brukar vara runt 3 på natten, kan bli vid 5-6 och då somnar vi oftast om igen}. Han somnar fortfarande runt kl. 21 på kvällen, vaknar minst 1 gång på natten eller tidigt på morgonen. Vanligast är att han sover fram till halv 3, 3 då han äter och sedan somnar om till 6-7. Längtar faktiskt tills han sover natten igenom, händer ibland men alldeles för sällan :P

Nu rullar han hela tiden över på magen när han ligger ner. Vill sällan ligga på ryggen även fast han bli jättearg när han hamnar på mage vissa gånger :D Tyvärr gör han detta även nattetid, vilket är frustrerande eftersom han blir ledsen när han inte kommer tillbaka på rygg. Jag är ju då tvungen att kliva upp och vända tillbaka honom. Hoppas att han snart lär sig åt andra hållet med, även om han har lyckats ett par gånger :)

Han har under en längre tid "dansat". När han till exempel ligger på mage och håller sig uppe med hjälp av armarna så gungar han från sida till sida. Otroligt sött! Brukar även göra det när han sitter och gungar då med överkroppen :) Han kan nästan sitta helt själv, måste försöka låta honom sitta lite mer själv. Jag stöttar gärna upp honom med en hand på sidan eller så :P

Under den senaste tiden har han fortsatt att försöka ta sig fram genom att sätta upp rumpan i luften och pressa med fötterna mot underlaget. Samtidigt som han gör detta har han hela överkroppen nersänkt. Han har inte riktigt förstått att han även ska hålla upp överkroppen. Men det är ju lite tidigt för att lära sig krypa nu kan jag tycka, fast det är jätteroligt att se honom försöka :P När han ligger på mage så kan han förflytta sig baklänges eller i cirklar genom att pressa med händerna mot golvet ;)

Igår tyckte vi nog att det var något mer på gång. Det såg ut att vara lite vitt i underkäken ;) Vi får väl se om någon tand dyker upp snart eller om vi har sett fel :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback