Dagarna som varit :)

Usch så dålig jag är på att blogga emellanåt :P Mycket som har hänt de senaste dagarna :) I fredags träffades vi hemma hos mormor för grillning. Vi två, min familj + morbror och sambo och så mormor givetvis :P Vi åt och pratade och spelade kubb. En himla trevlig kväll!! Igår kom Sebastians pappa på besök. Jag skulle jobba på parken och eftersom det var gratis inträde skaffade Sebastian biljetter till oss tre så vi kunde gå och titta. Så nu har jag sett min första allsvenska match :P Annars när jag varit där och jobbat så kanske det har hänt att jag tittat en 10-15 minuter och sen åkt hem :)

Efter fotbollen tog vi oss till Restaurang Pappa Grappa för lite stenugnsbakad pizza. Tyvärr fick vi vänta 40-50 minuter innan vi fick in maten :S Men när servitören kom och sa att vi skulle få dom för halva priset så klagade vi inte :P Riktigt gott.
På vägen till bilen stannade vi vid Hemmakväll för att köpa med "lite" godis hem. Eller ja lite och lite!!! Sebastian sa på skämt att, eftersom det förmodligen skulle väga uppåt 3 kg, vi skulle få mängdrabatt. Killen som stod i kassan ställde godispåsen på vågen och sa bestämt "ja det får ni faktiskt" ;) Himla gulligt av honom :P

Idag följde vi med Micke och Matilda till Mantorp. Micke skulle få köra brum-brum ;)  Och fort skulle det gå... eller ja, vi trodde det i alla fall :) Men det var roligt att få följa med och kika lite :) Därefter åkte vi till Norrköping, käka lunch på stan, åkte sedan till Babyland där vi "bara skulle titta" som vi så fint hade uttryckt oss ;) Vi kom hem med kudde, täcke, resesäng och en bilbarnstol :P Men va sjutton, när man väl var där och hittade saker för bra pris så är det ju bara att slå till :D
Efter shoppandet blev det en runda minigolf. Matilda briljerade och vann såklart :) Jag, Sebastian och Micke fick dela på andra platsen :) Snart kommer de två vännerna över till oss för en liten spelkväll så det kommer att avrunda denna helg. Imorgon är det jobb som gäller.


Eftersom detta påslakanset var slut på Babyland så beställde vi hem det över nätet istället. Himla söt!! :)


Bebisrelaterat :)

Tre arbetsdagar är avklarade och det har minst sagt varit lungt :) Mellan 6-8 barn har de varit under dessa dagar :P Rätt så skönt att det startar lugnt efter min semester :D

Idag har jag gjort lite saker rörande graviditeten och bebisen :) Ordnade en graviditetsförsäkring på If, beställde gratis startpaket från pampers som jag får hämta ut om några veckor :) Alltid bra med gratisprylar :P Gick med i liberoklubben och köpte en söt lite body över nätet som jag absolut inte kunde motstå med Tummen som motiv :) Annat som har hänt de senaste dagarna är att jag för första gången i söndags fick uppleva bebisen hicka :P och att Sebastian i måndags äntligen kände bebisen sparka ♥ :) Underbart!

Jag längtar mer och mer!!! ♥ Går in i vecka 24 imorgon ♥


Harry Potter del 2

Idag blev det en tur ut till Söderköping för att träffa Josefine :) Vi tog oss en fika på Smultronstället i form av en varsin loka :P Pratade om allt som har hänt sedan vi blev färdiga på lärarutbildningen. Det var med andra ord väldigt länge sen sist vi sågs :) Vilket det definitivt måste bli ändring på!

När jag kom hem bar det av till Micke och Matilda. Var där en stund och umgicks :) sedan gick vi hemåt, åt lite och inväntade mamma. Klockan 18.15 var det äntligen dags att se den avslutande filmen, Harry Potter och Dödsrelikerna, del 2 :D Sååå sjukt bra, och jag erkänner att jag fällde en hel del tårar. Tråkigt att det nu är över och att det inte kommer några fler, men det finns ju ett slut på allting tyvärr :/

Nu blir det att ta det lugnt i soffan därefter läggdags. Mina 4 veckors semester är slut och imorgon börjar allvaret igen. Både på gott och ont :) Tråkigt att semestern är slut, vem tycker inte att det är jobbigt liksom :P men samtidigt roligt och skönt att komma tillbaka igen, saknar jobbet faktiskt ;) i alla fall lite grann :P



Gardiner

Idag fick jag besök av mamma och pappa men även mormor :) Det var äntligen dags att få upp gardinerna i köket som vi fick som inflyttningspresent. Jisses så bra det blev :) är riktigt nöjd!! :)
Mycket annat har inte hänt idag, förutom tråkig städning av lägenheten på f.m. :S Nu ska jag göra iordning lite kvällsmat och förhoppningsvis finns det något bra att se på tv:n :D


Bebisar och gravida magar

En sak som jag har tänkt på väldigt ofta är att jag alltid ser bebisar, barnvagnar och stora gravida magar vart jag än går :P Men detta måste ju helt enkelt ha att göra med att jag själv går och bär på en + att jag längtar nått enormt till november då bebisen ska titta ut. Jag menar, förut så såg jag ju säkert lika många magar och bebisar som jag gör nu fast att jag inte tänkte på det. Helt sjukt :D

Idag var vi förbi gamla lägenheten och fick lite gjort i alla fall :) När Sebastian hade åkt till jobbet lagade jag till lite mat och sedan promenerade jag in till stan. Shoppade ett par nya mammabyxor och lite bebiskläder ;) Kunde inte motstå dom :) Kom precis hem, tog ett par timmar och mina fötter mår allt annat än bra nu :S så det blir soffläge och en bra film :)


♥ Hallondröm ♥

Vaknade upp till ett helt underbart väder. Jag hade förväntat mig samma skit som igår :P så jag blev glatt överraskad. Istället för att åka till gamla lägenheten och gå miste om det vackra vädret kom jag med idéen att vi skulle ta en promenad in till stan, uträtta våra ärenden som vi hade och sedan köpa glass på Halvars :P MUMS!! :D Men innan vi gjorde allt detta så var vi med Aximus till veterinären. Han uppförde sig riktigt bra, han var rätt nyfiken på rummet men gjorde inte speciellt mycket motstånd när tjejen klämde och kände på honom :) Dock pep han när det väl var dags för sprutan :S Stackare! ♥ Och som inte det var nog, när han sedan tog sig ner var det en blöt fläck på bordet där han hade suttit. Plutten hade kissat på sig :( Kan tänka mig situationen för honom då tre människor håller fast honom och sedan sticket från sprutan. Han är ju inte direkt kartig vår lilla mespropp :) ♥

Det blev som sagt en promenix in till stan efter att vi hade kommit hem. Vi mötte upp Micke som satt hemma helt själver då Matilda jobbade. Glassen var väldigt efterlängtad och god :D Den satt där den skulle :) Skönt att få komma ut och röra på sig! Imorgon blir det en promenad in till stan för jag måste förbi banken, vill komma ut på lite promenader den här veckan eftersom det inte finns några passande F&S-pass att gå på.

Måste även meddela att jag tjänat in lite vuxenpoäng idag :D Var ute och rensade lite i rabatterna förut :P Ska se om jag hinner med lite imorgon också :) Så är det när man blir med trädgård ;)
Nu ska jag titta på film och mumsa i mig en massa härliga hallon som min älskade mormor gav till mig :) ♥


Sista semesterveckan

Nu sitter jag ensam hemma, och det var inte igår direkt :P Barnen och Sebastians familj åkte hem igår och idag började Sebastian att jobba. Själv har jag en vecka kvar :D Vädret ser inte ut att bli nått vidare så jag får försöka roa mig på annat sätt. Snart ska jag i alla fall iväg till F&S och träna. Var över en vecka sedan sist. Imorgon ska vi med Aximus till vetrinären. Han ska vaccineras. Eftersom han alltid varit inne annars så har jag inte tänkt tanken att han behöver vaccineras vart annat år :S Så nu tar vi tag i det eftersom han kommer vistas ute väldigt mycket. Sedan är det även tänkt att vi ska börja städa i den gamla lägenhet och det är väl mindre kul :P Men ju förr dessto bättre :)

Tänkte även slänga upp en bild på den växande magen.

Jag är i vecka: 21 + 4
Månad: 5
128 dagar kvar till BF
54,3% av graviditeten har passerat



Födelsedagskalas

Överraskningen som vi hade igår var för Emilia som fyller 9 år på måndag. Det blev presenter och tårta :) Tror nog hon blev rätt så överraskad i alla fall, det såg så ut på henne :P Mycket annat hann vi inte med under dagen, vi var bara en snabb sväng till stan på eftermiddagen.

Nu ska vi snart göra oss klara för en tur ut till Mauritzberg. Vi ska packa med oss lite fika och vara där ute en stund. Får hoppas att vädret blir bättre som de lovat!! Men vi lär väl överleva :)


Älskade farfar ♥

Ännu en dag har spenderats på äventyrsbadet. Denna gång var vi dubbelt så många som sist :) Jag frös lika mycket som sist och jag blev lika trött som sist :) Efter en lång dag på badhuset hann vi bara hem innan det bar iväg för mig och Sebastian igen. Min älskade farfar fyller nämligen 88 år idag så det blev lite firande hemma hos honom. Han fick en bok med 150 av Sveriges fågelarter och dess läten. Det fanns en inbyggd lite bandspelare där fågellätena kunde spelas upp. Han blev väldigt glad över den, både två och tre gånger :) Det är nämligen så att min farfar har problem med närminnet och lätt glömmer saker som händer här och nu. Han måste därför påminnas ganska mycket och det krävs tålamod när man pratar med honom eftersom man ofta pratar om samma saker. Idag konstaterade han, till exempel, vid fem tillfällen, att det regnade. Men det är farfar det och vi börjar bli rätt så vana :) I mellanåt är det väldigt charmigt samtidigt som man försöker att inte skratta :) ♥

Imorgon väntas det överraskning här hemma, mer om det då eftersom det fortfarande är hemligt ;)



Kolmårdens Djurpark i bilder


Kolmårdens Djurpark

Gårdagen spenderade vi på Äventyrsbadet. Pga av en väldigt dålig natt, några ynka timmars sömn så var inte mitt humör på topp :( Hade en fruktansvärd deppdag, det var väldigt länge sen jag var så nere. Men huvudsaken var att barnen hade roligt och det hade dom :)

Idag tog vi oss till Kolmårdens Djurpark :) Vi gjorde iordning baguetter och köpte fika som vi sedan packade och tog med oss. När vi var i Bamses värld passade jag på att gå fram och hälsa på lite folk :) Rätt många av mina gamla arbetskamrater jobbade så det var roligt att träffa dom och få prata lite :)
Ja, sedan blev det ju det gamla vanliga när man är där. Vi tittade på björnar, präriehundar, klappade getter, tittade på säl- och delfinshow, apor, nöshorningar och det som jag såg fram emot mest... Safarituren :) Äntligen fick jag se de söta girafferna :D Ja dom är mina favoriter :) Allting var perfekt! Barnen skötte sig jättebra, de varken klaga eller bråka.

Nu på kvällen stannade vi vid Hagebygrillen och köpte hem lite mat och nu sitter hela gänget och sjunger singstar :)
Imorgon kommer det lite fler gäster och vi får hoppas att det blir mer roligheter då :)

De tre vilddjuren :)


Busfabriken

Ett besök till Busfabriken blev det idag :) Barnen hade roligt och uppskattade besöket väldigt mycket. Sebastian var nog den av oss två som for runt mest. Jag tog det ganska lugnt och fotade lite :D Anton hade sin turdag och vann även en nalle innan vi skulle åka hemåt :P

Nu på kvällen var jag över till syster och firade henne och hennes sambos födelsedagar. Det blev smörgåstårta och paj till efterrätt :) Nu sitter vi samlade här hemma. Sebastian, Emilia och Alexander sitter i soffan och jag och Anton framför datorn :) Han väntar nämligen på att få spela spel eller titta på film :) Så nu ska jag sluta skriva och låta honom sätta sig här :)



Fullt hus :)

Sebastian har precis åkt iväg för att hämta upp barnen i Katrineholm. Från idag till onsdag ska vi ha hans syskonbarn hos oss. Hitta på lite roligt med dom utan att deras föräldrar är med :) Får hoppas att de kommer trivas :) Vet inte riktigt vad som är bestämt för idag. Beror på väder och när de dyker upp här hemma. Blir vädret bättre kanske det blir en sväng till en badplats, de älskar ju att bada.. eller ja, vilka barn gör inte det ;)

Igår kväll var vi som sagt hemma hos Matilda och Micke. En himla rolig och lyckad kväll med mycket avslöjanden och skratt. Det blev en omgång Så ska det låta som Matilda själv hade ordnat med. Därefter ett spel där man fick dra ett kort, en och en, där det stod ett ord, i form av t.ex. noggrann, ekonomisk, modig, ect. Man skulle sedan, från 1-5 betygsätta sig själv hur mycket eller hur lite som stämde in på en själv och de andra skulle då också försöka lista ut vad de trodde. Det blev några diskussioner och det var även ett sätt att lära känna de andra som var där som man inte visste så mycket om innan :) Självfallet blev det även en omgång Alias :P Lika roligt som alltid! :D
Tack för en väldigt trevlig kväll Matilda :)


Finbesök av herr och fru Wik

Igår hade vi som sagt besök av Matilda och Micke :) Det blev en riktig spelkväll. Party Alias, tecknet och Trivial Pursuit. Party Alias har jag inte spelat så flitigt innan igår och det var sjukt roligt :) Det skiljer sig från vanliga Alias genom att man ska beskriva kända människor, att man kan hamna på rutor där man ska förklara ord under en bestämd sinnesstämning så som arg, berusad, rädd osv, eller att man kanske måste göra något med kroppen, stå på ett ben, gunga på stolen och lite sånt. Sist men inte minst kan man hamna på en ruta där man är tvungen att berätta en berättelse utifrån orden på ett kort. Jag slapp som tur va det för min fantasi är inte den bästa :P
En riktigt rolig kväll med mycket skratt som alltid när vi ses :) Ikväll är det vår tur att besöka "Wikarna" ;) Då är det nämligen dags för Matildas 25-års fest :D


Bebiskläder

Tidsinställt inlägg

Jag har faktiskt redan börjat köpa bebiskläder, men det är inget jag har visat upp i bloggen. Tror jag handla de allra första plaggen redan i vecka 7-8 av graviditeten :P Jag kunde inte hålla mig helt enkelt. Kläderna är väldigt neutrala och av märket Newbie. Jag älskar verkligen deras kläder och det är synd att de bara finns upp till stl 68 :( Björnoverallen är något varmare än den som föreställer en rendress :P Skönt att ha på sig när det är kyligt och rendressen är ju gullig att ha till jul :P Här är i alla fall de kläder som jag hittills har införskaffat + lite mjukdjur som vår bebis kan gosa med i spjälsängen sen ;)


Nya möbler

Det var egentligen tänkt att Sebastians pappa skulle komma på besök idag och sedan stanna ett par dagar, men så blev det inte. Istället åkte vi iväg och hämtade möbeln som vi köpt på jysk men som var slut när vi var där förra helgen. Därefter blev det en tur till IKEA för att köpa en ram till ett foto. Ja, hela vägen dit för en ram, men alla andra ramar här hemma är av samma sort så vi ville även att denna skulle vara det. När vi ändå var där så inhandlade vi en spjälsäng :D Och nu står det fint inne i sovrummet :) Får mig att längta ännu mer!! :)

Snart får vi besök här hemma. Matilda och Micke kommer över på en liten spelkväll. Det ska bli trevligt :)


Längtan är enorm!! ♥

Idag var det en fröjd att vakna upp då vi möttes av ett underbart väder. Det blev en liten tripp ut till Söderköping där vi gick längs kanalen, köpte glass på Smultronstället och promenerade runt en stund :) Skönt att få komma hemifrån och göra nånting annat än att styra med allt som finns att göra här :P Vi bestämde oss även för att åka iväg och bada en sväng, så efter besöket i Sörping åkte vi hem och bytte om och sedan vidare till Gransjönäs. Skönt att få svalka av sig i värmen och ligga på en brygga i solen :)

Rätt som det va', medan jag låg där och njöt hör jag hur någon säger ursäkta. Jag brydde mig inte direkt utan låg där med stängda ögon tills det att jag hörde samma röst igen.. jag tittar upp och där står det en tjej böjd över mig. Jag blev riktigt paff för jag kände inte igen människan ;) Men hon ursäktade sig igen och fråga vänligt om det möjligtvis var så att jag var gravid. Givetvis svarade jag ju ja på den frågan. Hon ville helt enkelt fråga mig hur långt gången jag var för hon var själv gravid fast i vecka 17. Hon undrade när man fick en sån fin mage som jag :P Väldigt snällt av henne att ge den komplimangen eftersom jag emellanåt känner mig mer tjock än gravid :P Och på tal om graviditeten, idag går jag faktiskt in i vecka 21, halva tiden har nu gått :D Jag hoppas verkligen att de resterande 20 veckorna går lika fort för jag längtar så enormt efter vår lilla skatt!!! ♥


Trädgårn'

Efter mycket fel så har vi äntligen fått tillbaka vår bil. AC:n fungerar nu och det övriga som hittades är också lagat. Det har typ bara varit fel på den sen vi fick den för två år sedan :S Nästa gång blir det en helt ny bil!!
Men tack vare att vi fick hem den idag så kunde vi åka ut med mormor till Lövdalen och handla blommor till vår trädgård :) Eftermiddagen ägnades åt att plantera om dom i olika krukor och i rabatten. Mormor och Sebastian stod i medan jag hjälpte till när det behövdes :P

Under dagen har jag också träffat underbara syster. Vi tog oss en tur till Halvars och köpte mjukglass, prata en hel del och mötte upp mamma lite senare nere på stan. Sebastian och jag ska nämligen få gardiner i inflyttningspresent så hon ville att jag skulle kika på dom hon hade hittat. Det kommer verkligen bli jättebra :)

Nu på kvällen har jag även hunnit med ett Step 1 pass och nu är jag helt slut i kroppen. Blir lite kvällsmat och sedan mys i soffan :D


"The music 's got me going higher, I feel like I can touch the sky"

Allt är nu uppe ur kartongerna. Det enda som återstår att göra är att få ordning på gardiner och tavlor :) Det har gått väldigt smidigt men vi har ju legat i de här dagarna så det har ju gjort mycket det med :) Idag får vi äntligen vårt sovrum tapetserat. Vi ska ju som sagt ha en fondvägg där inne och nu ska den upp :D
Själv har jag målat ramen på en spegel som vi ska ha i sovrummet. Från guld :/ till vit :) Det blev faktiskt riktigt bra :D Jag blev väldigt nöjd! Blir inte så mycket mer kraftansträngningar idag :P Har tagit det väldigt lugnt och om lite mer än en timme ska jag ta mig in till stan för att träna. Ska faktiskt testa på ett helt nytt pass. Dans Fuego :P Är några gästledare som ska hålla i det. Tänkte att det kan va bra att testa på eftersom jag hoppas kunna gå på det i höst när det sätter igång. Då får jag se om rörelserna är bra och inte skapar något obehag i magen, så nu får vi hålla tummarna :)


Flyttning

Nu har vi under de två senaste dagarna haft fullt upp med vår flytt. Igår ägnades många timmar åt att få hit alla möbler och kartonger. Runt fyra, fem på eftermiddagen var vi klara för stunden. Några få saker fanns då kvar i gamla lägenheten, men det fick lov att vänta :) Alla medhjälpare åkte hem och vi började packa upp. Framåt halv tio på kvällen var vi fortfarande i full gång med att packa upp ur påsar och kartonger, då magarna plötsligt gjorde sig påminda om mat :P Det fick helt enkelt vara slut för dagen :)

Imorse gick vi upp runt klockan nio och påbörjade direkt arbetet. Min frukost blev två bullar då jag helt plötsligt börja må illa och det var det enda ätbara för tillfället ;) Mat blev det inte förrän klockan tre. Vi har åkt två vänder till gamla lägenheten och där finns endast bowlingklot, vagn och lite annat småskit kvar ;) Nu blir det att ta det lugnt i soffan, äta lite kvällsmat och sedan sova. Imorgon blir det en massa farande till returpunkten, JIPPIE!!! ;)