Tankar kring förlossningen

Det här är egentligen ett ämne som jag från början inte tänkt att ta upp i bloggen. Men den senaste tiden så är det så många som frågat mig hur jag känner inför förlossningen. Hade någon ställt den frågan för 5 år sedan hade jag sagt att det struntar jag i för jag ska ändå inte ha barn, just av den anledningen att jag var extremt rädd för smärtan. Idag kan jag säga såhär: JA! Naturligtvis är jag nervös, vilken blivande mamma är inte det?! Det är väl fullt naturligt att tänka och fundera kring hur man egentligen ska klara av det. Jag är fullt medveten om att det kommer göra ont, men jag har ingen aning om hur just jag kommer att uppleva det. Jag har fått andras upplevelser kring förlossningar och det är mycket blandade känslor. Vissa säger att det känns som att man ska dö, att smärtan är olidlig. Andra säger att ja, det gör ont men jag trodde det skulle vara betydligt värre. Allting beror ju på hur man är som person, hur man upplever smärtan. Jag försöker att inte fokusera på själva förlossningen utan vad jag kommer få ut av den, ett barn. Mitt och Sebastians barn. Det är allt som betyder någonting egentligen. Jag kan väl erkänna att jag vissa dagar tvivlar på mig själv och undrar hur i helsike ska detta gå!? Kommer jag klara av det här?! Kommer Sebastian klara av att se mig ligga där och ha ont?!  Kommer han klara av att stötta mig när det är som värst?! Det är ju inte direkt som att jag kan kliva upp ur sängen och säga nu skiter vi i det här och åker hem. Bebisen måste ju ut :P Men när den dagen väl kommer, så kommer jag att klara av det. För trots all smärta som det lär innebära för det något väldigt fint med sig, det första mötet med vårt barn, vår lilla bebis! ♥


Magens förändring :)

Graviditeten:

Jag är i vecka: 31+6
Månad: 8
56 dagar kvar till BF
80,0 % av graviditeten har passerat

Tyckte det var lite roligt att se hur pass mycket magen har vuxit på 10 veckor. Det är inte en speciellt lång period men mycket har hänt som det kanske syns ;)
Bebisen har vuxit från att vara 19 cm lång (huvud till stjärt) till 29 cm (40 cm lång, topp till tå). Från att väga 500g till 2kg. Bebisen har under denna perioden även lärt sig att andas, ögonen har utvecklats färdigt och den kan öppna och stänga dom, lärt sig att känna igen röster, blivit mer känslig för ljus, ljud, smaker, lukter och beröring. Ja, det är bara en bråkdel, det är ganska otroligt egentligen att den har utvecklats och lärt sig så mycket under bara den här perioden :) Den har till och med hår på huvudet :D Häftigt! Men ändå vet vi så lite om den, vi har ingen som helst aning om vad det är för en liten krabat som finns där inne... Spännande :) ♥


Har redan börjat bråka med sin mamma!

Idag hade vi tid på MVC för den vanliga kollen. Jag berättade om hur jag mått den senaste veckan med flimret framför ögonen, huvudvärken och illamåendet. Hon sa att graviditeten kunde framkalla migrän. Konstigt eftersom jag aldrig någonsin haft migrän :S Men hon tyckte att jag skulle försöka ringa om det hände igen för att komma in och ta prover då. Allt såg i alla fall bra ut, blodsocker, blodtryck, etc. Vi konstatera också att bebisen låg med huvudet neråt, men den har fortfarande så mycket plats att den kan vända på sig igen. Dock gick det inte lika bra när vi skulle lyssna på bebisens hjärta :/ Barnmorskan kunde inte lyssna av ordentliget då hjärtat rusade för att sedan lugna ner sig igen. Vi höll på i säkert 10 minuter innan hon avbröt och sa att hon skulle höra med förlossningen om de hade tid för oss. Självklart blev jag upprörd och tänkte det värsta :( Hon lugna oss med att säga att hjärtat lät bra men att, eftersom hon inte kunde lyssna av det ordentligt, tyckte att vi skulle göra ett CTG.
Så det bar av upp mot förlossningsavdelningen, där  togs vi emot av en annan barnmorska. Jag fick ligga ner och fick två bälten lindade runt magen. Därefter fäste hon några anordningar som skulle avlyssna bebisens hjärta och min puls. Varje gång jag kände bebisen röra på sig i magen skulle jag trycka på en knapp, det var ett sätt att se om den var aktiv eller inte. Där fick jag ligga ett tag... Allting såg bra ut, det var ingen fara med vår lilla skatt ♥ Han/hon ville väl helt enkelt inte samarbeta idag :) Hoppas den sköter sig nästa gång så jag slipper bli uppjagad igen :S


♥ Mitt lilla hjärta ♥

Idag blev det en tur till IKEA där vi inhandlade sängbord. Vi kunde inte ha det som vi hade i förra lägenheten så vi fick investera i ett par nya :) Vi fick möblera om lite på min sida av rummet för det blev ännu smalare mellan spjälsängen och vår säng. Vi får hoppas att den nya lösningen fungerar!

Idag får mitt lilla hjärta vara med :) ♥ Favoritleksaken för tillfället, jag köpte den på Ullared förra veckan :)
Känns som att han har hamnat lite på sidan av nu när det mest blir bebisprat men han lever och mår bra :)


"Hit the lights, start the show"

Nu har vi äntligen fått iväg bilderna tagna på mormors trädgård. Var över nu på eftermiddagen och blev även bjuden på go'fika :) Äppelpaj och vaniljsås :P Nu ska jag vila min rygg, blir nog soffliggande fram tills läggdags. Imorgon ska jag ner på stan efter jobbet. Träffa syster och gå en sväng, ska även gå förbi F&S och höra om jag på något vis kan frysa mitt träningskort, känns tråkigt att gå miste om de månader som är kvar då jag omöjligt kan träna nått mer :S Vi får se om det går eller inte..


Finbesök ♥

Har precis haft mina föräldrar på besök :) Vi har suttit och pratat i nästan 2 timmar. Synd att det inte händer mer ofta! Men det lär bli ändring på det sen när den lilla väl kommit till världen :) Kommer ju ha hur mycket tid som helst!
Idag har jag mått betydligt bättre, dock väldigt ont i ryggen och det kommer nog inte ge med sig.  Träningen är nog ett minne blott! Det är ca 2 månader kvar nu, 8 veckor.. det är ingenting! ♥ Guuuuud vad jag längtar.






Vissa dagar är fruktansvärt jobbiga

Idag har jag en mindre bra dag... har inte alls mått nått bra. Flimmer för ögonen, jordens huvudvärk och därefter illamående :S Ska snart tillbaka för personalmöte. Känner mig något bättre nu i alla fall så jag hoppas att jag klarar mig genom hela mötet!



Ullared

Igår var jag, syster och hennes kompis på Gekås och shoppade loss :) Jag fick nästan tag på allt som stod på min lista + en del utöver ;) Spontanköpen kommer man nog aldrig ifrån :P Blev lite linnen till mig, lite saker till hemmet, en hel del till bebisen. Badbalja, nappflaskor, lite kläder, babygym, etc. Listan kan göras lång :) Nu är det inte mycket som saknas till den lilla :)

Efter den långa dagen igår så har denna inte varit speciellt händelserik. Jag sov vääääldigt länge och därefter har jag mest bara tittat på film. Vilat ryggen som efter gårdagen tog väldigt mycket stryk :S Men jag antar att jag får vänja mig vid det nu. Fick också bilderna från gravidfotograferingen med Matilda :) De blev jättebra, tack så jättemycket! :)

Imorgon väntas en lång dag på jobbet :/ Arbetar fram till 16:oo och på kvällen är det personalmöte.


"I'm here for your entertainment"

Ibland är längtan så stor att det gör ont!

Nu ska jag snart titta på Idol, därefter blir det förmodligen sängen. Tråkigt att sitta hemma själv :( Verkar aldrig vänja mig trots att jag gör det väldigt ofta... Här är ett par söta vantar som jag inhandlade när jag och syster var på stan häromdagen.



♥ ♥ ♥

Nu är vi inne i vecka 31 :D ♥ Mys, mys, mys! Ja bebisen bökar runt som vanligt därinne och det märks att den växer sig större och större :) Den är ju ca 40 cm från topp till tå så det kanske inte är så konstigt ;) Är så nyfiken på vem det är som finns därinne ♥

Idag efter jobbet tog jag och Sebastian en promenad, kände att jag ville ut och röra lite på mig :) Väl hemma fyllde vi på energilagret med lite våfflor ;) Smaskigt :) Nu är det bara att invänta Robinson därefter blir det sängen. Har öppning imorgon och ska upp tidigt.



Trött på att vara trött :(

Jag blir mer och mer trött på att alltid vara trött. Idag hade jag verkligen hoppats på att kunna gå på Dans Fuego på F&S.. men jag har absolut ingen ork :( vilket gör mig väldigt ledsen... men det är bara inse att det kommer att vara så i två månader till och säkert flertalet veckor efter det. Jag har bara svårt att acceptera det.

Idag träffade jag syster nere på stan. Vi gick runt en sväng och sedan satte vi oss ner för en fika och planering inför lördagens Ullaredsresa :) Den ser jag verkligen fram emot! Det ska bli riktigt roligt, dock inte att gå upp klockan 4:15 :S Mitt i natten! Men det tar ett tag att åka dit och ska vi va där i skaplig tid så måste vi. Har hela söndagen att ta igen mig sen!

Tror för övrigt att bebisen håller på att fixera sig. Har haft kommande molvärk i ett par dagar och det har jag inte haft sen början av graviditeten.




♥ Fotografering ♥

Lördagen vill jag helst glömma. I alla fall spelet :P Hade rätt roligt i övrigt :) Det känns lite konstigt nu att jag inte kommer att spela matcher på väldigt väldigt länge... Men det är ju värt det :)

Igår kom Matilda förbi och det blev äntligen dags för gravidfotograferingen :D Spännande och nervöst men det var jätteroligt :D Av det vi fick se så blev det många väldigt fina bilder. Gå gärna in på Matildas blogg för där har hon lagt upp ett litet smakprov ;) Efter fotograferingen åt vi middag och senare på kvällen blev det bio.
Vi såg Apornas Planet - (R)evolution. Den var väldigt bra! Så har man inte sett den så har man missat nått :)

Idag har jag hjälpt min kära mormor med att ta kort på hennes trädgård. Hon ville vara med i en tävling hos Graflunds där man kunde vinna lite fina priser :) Klart att jag ställde upp, hon lägger ju ner så pass mycket jobb på att ha det fint så nu hoppas jag verkligen att hon vinner :)



Ännu en vecka har gått

Ännu en vecka avklarad och det har varit en tuff en :S Det känns att kroppen inte riktigt är som den brukar och graviditeten börjar sätta sina spår. Är fasansfullt trött, har ofta spänd och hård mage pga av sammandragningar vilket gör det svårt att röra sig och även att jobba. Men än så länge fungerar det.

Har varit ute på golfbanan tillsammans med Sebastian och Micke nu på kvällskvisten. Skönt med en promenad i det underbara vädret, tyvärr blev jag inget piggare :P Ska snart åka in till stan för att träffa Louise som kommit hem från Menorca. Blir inte så långvarigt då jag ska upp kvart över 5 imorgon bitti :S Dubbelt borta i Karlskoga och Örebro. Ska bli riktigt roligt :D Kommer bli min sista spelhelg, sedan kommer jag enbart vara med som coach eller åskådare :(



Ny design

Ja då var det dags för något nytt igen :) Tröttnar fort på bloggdesigner och tog mig an en gratisdesign och ändrade om lite med den. Är inte riktigt klar. Har suttit nu hela kvällen och orkar inte mer nu :P Får försöka fixa vidare med den imorgon om jag har tid :P


En intensiv men otroligt bra dag! ♥

Gårdagen var en låååång dag :) men en väldigt lyckad sådan :D Slutade jobbet klockan 13:oo och en timme senare satt jag och Sebastian på MVC i väntan på de vanliga testerna och undersökningarna. Allting såg jättefint ut även denna gång. Mina värden var bra och bebisen mådde bra :) ♥

På eftermiddagen åkte vi till Eskilstuna. Sebastian skulle spela final i Tour de Bowl kl.18.3o :) Vi fick träffa underbara Fia och vår bebis fick sin allra första present :) En härlig mjuk kanin :) Den sitter nu i spjälsängen och väntar på att bli kramad :P Sebastian spelade bra och hamnade till slut på en fjärde plats :)
Det blev en väldigt sen kväll. Jag sov i och för sig hela vägen hem från Eskilstuna :P och vi kom i säng i Norrköping runt oo.15 :O Vi var båda väldigt trötta idag :D

Nu ska jag snart ge mig iväg på ett Step-pass och Sebastian ska i sin tur ut på ranschen och slå lite. Jag lär förmodligen sova som en stock inatt :D


Seriepremiär

Igår var det dags för seriepreimär. Hemma mot Linköpingslaget Zorita, efter tre serier var det avgjort :) Vi hade vunnit :D Siffrorna slutade 15-5 till oss :) Det kändes helt okej för mig fram till mitten av andra serien. Då började det göra ont i ljumskarna :S Jag valde att lägga om mitt spel och i tredje serien släppte det och jag kunde fortsätta även i fjärde. Jag fick ihop 811 och är riktigt nöjd med den insatsen. Tyvärr måste jag erkänna att det blev min sista hemmamatch för höstsäsongen, även om det svider! Men efteråt när jag kom hem kände jag att det blev alldeles för mycket för mig :( Hade fruktansvärt ont i ryggen och kunde knappt röra mig. Idag känner jag ingenting som tur är.
Nästa helg är det dubbelt borta i Karlskoga och Örebro. Vi åker 10 stycken ifall det är så att jag inte klarar av att spela. Ni som inte spelar bowling kanske undrar varför jag utsätter mig för ännu en spelhelg, men det är så att det är skillnad på vilken hall man spelar i. I andra hallar kan det kännas bättre och helt okej att spela, det är många faktorer som spelar in. Men jag vet att jag inte kommer kunna spela i Vilbergen förrän bebisen är ute och min kropp är redo för den sortens ansträngning igen. Förmodligen blir den kommande helgens spel den absolut sista för mig.



Envisheten

Jag är rätt envis, vilket de flesta som känner mig vet om. Detta gäller i princip allting. Jag har tänkt träna på F&S så länge som det känns okej i kroppen och i magen, samma sak när det gäller bowlingen. Förra veckan var jag med om en motgång i bowlingen då jag fick sammandragningar efter 2 serier. Envis som jag är stod jag på banorna i onsdags också och då gick det betydligt bättre. Friskis och svettis passen har än så länge inte bidragit med något obehag, men jag känner på mig att den dagen kan vara nära...  Träningen på F&S kommer jag avsluta så fort det inte känns bra. Jag har känslan av att jag inte kommer att acceptera detta när det gäller bowlingen, utan att jag kommer stå på banorna likt förbannat veckan efter :P Den har varit en del av mitt liv i 15 år så det kommer bli tufft att bli tvungen att stå bakom och inte kunna spela :/ När bebisen väl är ute kommer det nog bli betydligt lättare för då har man fullt upp med den :) Men tiden innan blir svår.

Graviditeten:

Jag är i vecka: 28+1
Månad: 7
82 dagar kvar till BF
70,7% av graviditeten har passerat


Långa, jobbiga dagar

Det har varit ett par långa dagar som passerat. I måndags hade jag stängning, i tisdags hade vi avdelningsmöte direkt efter att jag slutat. Igår hann jag bara hem en snabbis innan det var dags att ta sig till bowlinghallen, vi hade träningsmatch mot Dimico i Nyköping så jag var inte hemma förrän framåt halv elva igår kväll, och idag hade jag öppningstur :P Har haft det jobbigt med humöret igen och gårdagen var inge vidare :( Kändes som jag var på bristningsgränsen... Trodde inte att jag skulle orka med träningmatchen igår då jag kände mig nedstämd, det flimrade i ögonen vilket sedan gjorde att jag fick världens huvudvärk och illamående :S Det släppte som tur var för det var väldigt roligt i Nyköping + att det gick förvånansvärt bra med spelet. Kändes inget obehagligt som det gjorde sist så jag är positiv inför helgens ligapremiär. Men jag tror tyvärr att det bara blir två matchhelger för mig och att jag därefter får gå bakom :( Det är sånt som märks.

Nu ska jag snart ge mig ut i det underbara regnvädret :/ Ett Aerobicspass på F&S väntar :)