Grodans äventyr

För en vecka sedan var vi på Kallsö hos min faster och hennes man Håkan. Som ni kanske såg så var vi med om en liten rolig incident med en groda {eller padda, jag ser inte skillnad på dom faktiskt}. Den låg och vilade sig i en av min fasters kängor när det helt plötsligt dök ner en fot. Stackarn blev ju livrädd! Den hoppade senare iväg och vi har ingen aning om vart den tog vägen :)
 
Några dagar senare skulle min faster och Håkan åka in till stan. De skulle vara där ett par dagar så de packade med sig det som de behövde ha med sig hem, däribland kängorna. De åkte båten över till Mon och skulle plocka upp allting ur båten då Håkan plötsligt såg hur det rörde sig i en av påsarna. Där, längst ner i påsen låg samma stackars groda. Han hade förmodligen flyttat in i sin känga igen och fick då, motvilligt följa med på båtresan :P Så kan det gå! Nu fick han tyvärr hitta ett nytt hem då Ingegerd och Håkan inte kunde åka tillbaka hela vägen till Kallsö. Får hoppas han har det bra vid Mon istället :)
 
Ett litet föl som vi träffade på i en hage när vi var ute och gick på Kallsö

Photography Challenge

Då tar vi ytterliggare än bild i utmaningen, denna gång nr. 6 - Fruit or floral
Canon EOS 50D // Sigma 18-50/2.8-4.5 DC OS HSM

Me&I

Om lite mer än en timme så ska jag ha klädvisning här hemma :) Det är kläder från Me&I. Har hittat flera plagg som jag sååå gärna vill köpa till Zacharias. Kommer bli svårt att bestämma sig :} Sen har det tydligen blivit ett större utbud när det gäller damkläder, får se om det kanske även blir något till mig själv :P
 
Bilderna är lånade från Me&I

Kallsö

Bildregn från när vi var på Kallsö igår :) Det var riktigt mysigt, trots att vi hade otur med vädret :( Zacharias och Malte hade det jättebra, lekte med nya leksaker och var på upptäcktsfärd i ett okänt hus :) Dagens höjdpunkt {enligt mig!} var stekt abborre som vi fick till lunch!!
 
Lilla krabaten som låg och vilade i lugn och ro i sitt "bo" då helt plötsligt en fot kom på oväntat besök.
Ingegerd skulle sätta på sig sina kängor innan vi skulle iväg på promenad, då hoppade denna filur fram ;) Tyvärr lyckades vi inte fånga den riktigt snygga bilden då han satt och kikade ut ur skon :/

Photography Challenge

Som bild tre i Florabellas Photography Challenge har jag valt nr. 2 - Simplicity
Canon EOS 50D // Canon EF 50mm f/1.8 II

Höstterminen för babysim har startat!

Idag var det äntligen dags för babysim :D Zacharias har vuxit en del så vi var tvugna att köpa nya badbyxor åt honom :) Får bara hoppas att han kan ha dom fram till vintern ;) Det verkade som att  Zacharias kände igen sig, blev lika ivrig som alltid på att få komma i :) Både han och Malte var riktigt vilda efter ett tag, skvätta och plaskade något så fruktansvärt :P Vilken tur att det är 15 gånger till som de ska få komma dit och bada ;)
 
Imorgon tar vi oss en tur ut till Kallsö, till min faster och hennes man. Får hålla tummarna för bra väder! :)
 
Zacharias och mormor i Arkösund

Photography Challenge

Då kör vi en till bild i utmaningen.
Denna gång nr. 7 - Holding an object
Canon EOS 50D // Canon EF 50mm f/1.8 II

Zacharias rum

Då var det klart, eller ja för tillfället i alla fall :P Här är resultatet. Hoppas Zacharias kommer trivas :) Får se när han är redo att sova där inne, just nu vaknar han fortfarande om nätterna så ännu är det inte aktuellt :)
 

Kryssning till Tallinn, dag 2

Natten gick över förväntan. Zacharias vaknade inte en gång men min iPhone hade inte ställt om klockan till Estnisk tid {syrrans hade nämligen gjort det automatiskt, så jag trodde även min hade gjort det} så vi försov oss naturligtvis :P Vi hade bestämt att vi skulle äta frukost kl. 9 lokal tid och vi vaknade efter klockan 9 :D Men det var ju bara klä på sig och gå direkt till frukosten, inget mer med det :)
 
Vi gick senare iland i Tallinn och gick till gamla stan och strosade, sist jag var i där {2006} blev det inte mycket till promenad för det var riktigt dåligt väder då. Den här gången lyste solen, men det blåste en hel del. Tur var väl det annars hade det nog blivit riktigt varmt! :)
 
Åt stenugnsbakad salamipizza, riktigt god! Drack öl och njöt! Zacharias var lite kinkig under hela tisdagen, men tror nog att det är hans framtänder som har spökat lite för dom är på gång nu. Vi hittade ett litet köpcenter där jag köpte två stycken söta koppar av märket Miljögården. Mycket annat fanns faktiskt inte :S Vi tog oss tillbaka till båten i god tid och tog det lugnt i hytterna. Gick sedan upp till Ibiza disco där vi tog oss lite att dricka och inväntade att båten skulle starta, så vi kunde gå till Tax Free-shopen och handla :) Blev en del godis om man säger så, inte mycket dricka faktiskt :P Under kvällen gick vi till Grill House och åt istället för buffén, riktigt smidigt att vi kunde utnyttja matkupongerna även där :) Vi var rätt trötta den kvällen så vi stannade faktiskt inte uppe så länge :)
 
Dagen efter var det som sagt hemresa, gick väl sisodär. Zacharias blev riktigt ledsen på bussen. Det hände någonting på vägen, busschaffören började tuta och fick slänga sig på bromsen, i ren panik drog jag tag i Zacharias för han var på väg in i sätet framför. Han blev jätterädd med tanke på hur jag reagerade :S Till slut fick vi iordning en flaska med mat åt honom så han kunde lugna ner sig och sova ett tag. Kunde varit en bättre hemfärd om man säger så. I det stora hela kunde resan inte varit bättre :)
 

 
 
 

Photography Challenge

Första bilden ut är nr. 21 - Vintage
Canon EOS 50D // Canon EF 50mm f/1.8 II

Creative Photography Challenge

Har tänkt att försöka ta mig an Florabellas photography challenge // Project 24 :) Verkar riktigt roligt och kreativiteten får ju flöda :D


Kryssning till Tallinn, dag 1

Igår kom vi hem från kryssningen till Tallinn // Estland :) Vi åkte buss upp till Stockholm - Värtahamnen där vi checkade in och sedan klev ombord. Bussturen till huvudstaden gick väldigt bra. Malte han sov nästan hela tiden och Zacharias höll sig lugn och somnade även han efter ett tag :) På båten ställde vi bara in våra saker och gick nästan med en gång upp till däck. Vädret var riktigt bra, men det var ju inte jättevarmt för det :P Vi tog oss lite och dricka medan pojkarna fick roa sig med att åla och krypa ;) Zacharias kröp några längre sträckor och var överlycklig :)
 
När båten hade lämnat hamnen gick vi ner till affärerna och kikade runt lite. Vi köpte ett 24 pack Long Drink som vi hade och drack av i hytten sen. Under kvällen åt vi buffé {den var ingen direkt höjdare tyvärr} och senare satt vi på Starlight Palace, lyssnade på musik och drack lite. Jag drack en drink och det var nog flera år sen sist. Har tappat smaken för sånt, men den här var väl rätt okej ändå ;)
 
 

Bowlinghelg

Helgen har varit fylld av bowling. Har inte nämnt det i bloggen tidigare, {tyckte det kunde bli roligt att hålla det hemligt ;)} men jag har spelat en träningscup - Lady´s Cup. Jag var med i 4 av 5 matcher. Trodde aldrig att jag skulle orka med 16 serier på en helg med tanke på hur otränad jag är. Ett finger gick sönder och en rejäl träningsvärk gör sig påmind så fort jag rör på mig ;) Skönt att det inte blev mer än så!
 
Det var faktiskt riktigt roligt, trots att det inte räckte hela vägen för oss i Zorita. Men vi gav allt Evorna en rejäl match i finalen!! Det kan de inte säga nått annat om! Första matchen som jag spelade igår kändes inget vidare, andra gick det mycket bättre och idag tyckte jag att det rullade på ganska bra. Dock fanns det inte mycket ork kvar efter 5 serier, så de sista 3 var det bara släppa klotet och hoppas på det bästa :D snittade 190 under hela helgen så får väl vara nöjd med det.
 
Har precis kollat klart Handbollsfinalen :( riktigt surt, men ganska väntat att det inte skulle bli guld. Nu ska jag ta och vila ett tag, senare är det dags att börja packa. Imorgon åker vi på semester :D
 
Bjuder på en gammal bild i brist på nya..

Loppis

Har varit över hos mormor/gammelmormor idag igen :) Hon har fullt upp med att leta igenom sitt förråd och sina skåp efter saker som hon ska sälja på en loppis som startar här i morgon :) Jag har fått hjälpa till och värdera sakerna :P Håller tummarna för att hon får nått sålt! Jag kommer förmodligen stå med en stund och hjälpa till. Får se hur det går med Zacharias bara, kanske blir långtråkigt för den stackarn och bara sitta i vagnen eller gräset.
 
Blir inte mycket annat idag. Vi kommer med all säkerhet fortsätta att följa OS, det är det enda jag gör om dagarna känns det som :P
 
Blev en annorlunda lunch idag - Risgrynsgröt m. socker och kanel ;)

Bloggtorka

Märks att det inte händer så mycket om dagarna, börjar bli ett par dagar mellan inläggen, men det finns ju inget att skriva om! Vi är mest hemma, går ut lite grann trots att vädret är jättetråkigt :( Idag följde vi med mormor/gammelmormor till Erikshjälpen {loppis} och kikade lite. Fanns mycket att titta på, men inget som direkt föll mig i smaken. Mormor bjöd på lunch när vi kom hem, plättar med sylt :P Just nu ligger grabbarna och sover, jag själv tänkte försöka ta tag i de sista bilderna och redigera dom. Sedan är det tänkt att jag ska skicka efter en massa kort :) Blir ett par förstoringar också, som ska in i Zacharias rum. På oss tre tillsammans och på honom själv, köpte nämligen några fina ramar när vi var på IKEA :) Älskar att sätta upp egna foton som vi ramat in! :) Blir mycket mer personligt då. Och som jag har väntat på att få färdigt i hans rum!! Idag skickade vi äntligen efter ett par gröna panellängder från Jotex som vi ska ha tillsammans med gardinerna som redan hänger där inne. Om nån vecka eller så kanske jag kan slänge upp en bild på resultatet ;)
 
Snart blir det premiär i min nya klubb. Klockan 19 ikväll är det dags för första träningen :) Ser faktiskt fram emot den :) Håller tummarna för att spelet fungerar lite bättre än sist :P
 
 
I Can't Wait To See Their Faces! ;)

8 månader

Igår blev vår lilla kille 8 månader Under den senaste månaden har det gått fort fram i utvecklingen.
Han kan sätta sig upp, vilket han har kunnat i ett par veckor. Han kryper utan problem, kan ställa sig upp {när han tar stöd av något} och stå på knä. Han kan klappa händerna och göra indianlätet :P Han älskar fortfarande att dansa och en favorit för tillfället är att hoppa. Han står i knät på oss och hoppar/skuttar, detta ger mamma enorm mjölksyra i armarna till slut ;)
 
Ett av hans favorit "ord" är eh deh, låter nästan som att han säger är det - som frågan vad är det? :P Jag brukar svara på hans "fråga" då ;) Om jag frågar vart kissekatten är kan han se sig om i rummet till att han får syn på Musse. Han vill väldigt gärna ta sig fram till katten men Musse han skuttar iväg ganska snabbt. 
 
Han äter väldigt bra, vilket syns på vågen varje månad :P Han är väldigt förtjust i fruktpuréer och det är bara vissa maträtter som han äter och tycker är gott. Jag och Sebastian skulle kunna göra mer hemlagad mat åt honom, men jag kan bara svara för mig själv och säga att jag är lite lat ;) Snart är det nog dags att ta tag i det, tror nog att vi då skulle kunna hitta fler maträtter som faller honom i smaken.
 
Det börjar komma fler och fler tänder. I början av förra veckan såg vi att tand nummer 3 i ordningen var påväg i överkäken. Konstigt nog inte en framtand utan en tvåa :P Någon dag efter såg vi att båda tvåorna i underkäken var på gång också och nu syns det även att den andra tvåan i överkäken är på väg. Som tur är har han inte verkat må dåligt över dom, mer än att det verkar klia i munnen :) Nu håller jag tummarna för att hans framtänder hinner komma så det inte ser så konstigt ut ;)
 
Zacharias har börjat röra på sig riktigt ordentligt nu så är han ständigt på upptäcksfärd i lägenheten. Han ska undersöka precis allt! :P Därför är det idag dags att åka till Ikea och investera i lite säkerhets saker. Vi måste försöka få undan sladdar som han sitter och drar i, sätta för vassa hörn på möblerna. Sätta skydd för eluttag, barnsäkra lådor och skåp. Nu är verkligen den lugna tiden över ;) men jag klagar inte! Varje ålder har sin tjusning, dock är jag mer trött om dagarna än innan men det är väl för att man måste vara skärpt hela tiden så det inte händer nått :P
 
Nu när Zacharias är 8 månader väger han 9600 gram och är cirka 72 cm lång :)
 

Arkösund

Igår åkte vi till Arkösund och njöt av vädret :) Köpte glass, gick omkring lite och tittade på en utställning om Östersjön. Vi försökte titta på fiskar i ett akvarium, ja det var ganska så svårt att se dom för det var jättegrumligt vatten och tydligen byter de ut det en gång i veckan {samt fiskarna} och igår var väl sista dagen innan det var dags :P Zacharias blev nog mer uppspelt över sin spegelbild än av fiskarna ;)
 
Vi var där i 2 timmar sen åkte vi hem igen. Gjorde inte speciellt mycket mer igår faktiskt. Men kan väl berätta att Zacharias är väldigt rörlig och busig för tillfället ;) Han for runt överallt i vardagsrummet igår, så nu måste vi barnsäkra lådor och hörn för han ska ju upp och ställa sig överallt! I soffan satt han och hoppa, slängde sig bland kuddar och filter tills han kiknade av skratt. Men kan inte påstå att han somnade utan problem sen, nej då! Han vägrade som vanligt, till slut vinner tröttheten i alla fall :D En ganska slutkörd mamma med andra ord!
 
 
 
 
 

En dag på landet

Igår åkte jag och Zacharias ut till Mauritzberg. Min syster med familj har bott där ute ett par dagar den här veckan ihop med pappa och mamma. På eftermiddagen skulle även min faster, hennes man och min farmors syster komma dit. Tyvärr jobbar Sebastian eftermiddag den här veckan så han kunde inte följa med :(
 
Vi gick på en längre promenad, upp till slottet, förbi de nybyggda husen, golfbanan och sedan tillbaka. Det blev lunch, därefter fika när resten av gästerna hade kommit dit. På kvällen grillade vi, smakade riktigt bra!!
 
Det var inte jättevarmt men ändå ganska behagligt. Var sjukt mycket mygg, så stackars Zacharias är precis rödprickig i pannan idag :/ Jag själv kunde ju ta på mig myggmedel och klarade mig undan med ett par stycken bett. Tyckte ändå att vi fick undan alla mygg men de lyckades komma åt honom ändå, även Malte hade fullt av bett över hela ansiktet och uppe på huvudet :S