Julfirande

Vi har haft fullt upp nu i ett par dagar. I lördags åkte vi till Västerås för att fira julen där :) Första stoppet blev i Brandbo där vi hälsade på gammelfarmor. På julafton var vi hemma hos Camilla med familj, spelade spel, åt julmat, tittade på Kalle Anka, fikade och julklappsutdelning. Får inte glömma att vi även hade en tomte :P Zacharias var inte rädd utan mer nyfiken på honom {han kanske såg att det var pappa som gömde sig bakom skägget}. Även igår, på juldagen skulle vi äta middag tillsammans men Elin åkte på en släng magsjuka (?!) så det blev bara vi fem för de andra vågade inte komma :) På kvällen åkte vi hem till Norrköping igen.
 
Idag tog vi oss en lååång sovmorgon och gick upp kl.10! Senare framåt eftermiddagen skulle vi fortsätta fira jul hemma hos morfar och mormor. Som tur var blev det ingen julmat idag :P Vi delade ut de sisa julklapparna och fikade :) Jag och Sebastian fick en babyvakt i julklapp, så nu kan vi flytta in Zacharias säng i hans rum. Det ligger långt ifrån vårt sovrum och eftersom han fortfarande vaknar nattetid har jag lite svårt att flytta in honom där. Vill ju inte att han ska behöva skrika i högan sky för att vi ska vakna och höra honom :/ Blir betydligt lättare nu när vi har en babyvakt bredvid hans säng. Sen tror ju jag att han kommer att sova mycket bättre när han inte blir störd av oss när vi vrider och vänder oss i vår säng :)
 
Vi och Zacharias har fått väldigt många fina julklappar i år och vi tackar samtliga för dom! Imorgon ska vi ta oss en tur till IKEA där vi fått presentkort för att köpa en golvlampa till hallen. Då ska vi även köpa en förvaringsmöbel till Zacharias rum för nu har han fått så otroligt mycket leksaker så vi vet inte vart vi ska göra av dom :P
 

 

1 år

Bättre sent än aldrig brukar man ju säga! Det här blir det sista inlägget som enbart handlar om Zacharias utveckling, härdanefter kommer jag ta upp såna här saker när jag känner för det :D Nu har vi en 1-åring här hemma, det känns fortfarande ganska overkligt att han har fått vara med om sin första födelsedag och det här året tillsammans med honom har varit alldeles underbart!
 
Några veckor efter han hade blivit 11 månader fick han helt plötsligt för sig att börja gå. Efter bara någon vecka gick han riktigt bra och nu går han hela tiden, om han inte har riktigt bråttom för då kan han gå ner på alla fyra och krypa iväg :) Han har svårt att gå i skor, han snubblar på sina egna fötter och vi har inte fått honom till att gå ute. Vi får se när det släpper sen!
 
Han säger inte så många ord, förutom dom som jag nämnt tidigare. Hans förståelse är väldigt bra, om vi frågar efter ballongen, bollen, nappen eller till exempel lampan så visar han vart den finns någonstans eller hämtar den till och med. Han är även väldigt intresserad av att få saker i sin omgivningen benämnda. Däh! säger han och pekar med hela handen och så får mamma eller pappa berätta vad det är han pekar på. Det här kan hålla på länge :P
 
Vi har i alla fall fått oss en bestämd och envis liten kille, som kan vara väldigt blyg emellanåt men även har lätt för att charma andra människor. Han gör sig gärna till för att få uppmärksamhet och för att få människor att skratta :)
 
Häromdagen var vi på BVC på 1-årskontroll. Allting såg jättefint ut och han klarade av sprutorna rätt så bra. Givetvis blev han ledsen men det gick över rätt fort. Han har hunnit växa en hel del också sen sist vi var där. Han är 78 cm lång nu och väger över 11 kg ;) Hans viktkurva började plana neråt medan längdkurvan sköt i höjden ;) Förmodligen blir han lika lång och ståtlig som far sing :P
 

Födelsedagsfirande

Då har vi haft ytterligare ett kalas för Zacharias :) Idag var det farmor, farfar Roger, faster Elin, faster Camilla, Rickard, kusinerna Alexander och Emilia, och familjen Tidbeck som var här :P Han fick MASSOR av nya kläder, så jag får nog ägna min lördagkväll till att skapa plats i hans garderob ;)
 
Han fick fyra stycken tröjor, ett set flicekläder, ett par hängselbyxor, ett par jeans, ett par mjukisbyxor, tre stycken bodies, en t-shirt, en långärmad t-shirt {från Monica Holmström, märket Neali}, två par långkalsonger, fyra par strumpor, en julslips {Alexanders gamla}, ett silverarmband där det står Zacharias :), en hink, en OnePiece, ett par Converse och en speldosa eller vad man kan kalla det :) Leksaken var ju naturligtvis mest intressant :D
 
Idag fick han sig också en liten tårta, men det lockade inte lika mycket :P Tror han var ganska mätt för han hade tryckt i sig klementin och majskrokar precis innan så han fick i sig lite mer klementin och grädden ;) Det mesta hamnade faktiskt på golvet :P
Hela kvällen har alla busat med honom och efter det att familjen Tidbeck hade gått så somnade han ganska fort :P Lär nog bara bli nån timme sen är det nog full fart igen skulle jag tro :) Blir lite tokigt när han somnar den här tiden eftersom han annars är vaken fram till 21-22 {ja det är väldigt sent!} Så jag är ganska övertygad om att han inte somnat för natten!
 
Imorgon tar vi oss en sväng till bowlinghallen igen {vi var där en stund idag också och kikade}. Därefter ska jag och syrran ta våra nyinköpta pulkor och åka tillsammans med våra grabbar :) Ska bli jätteroligt!! :D
 
Kan meddela det att både jag och Sebastian blev lite avis på de här presenterna ;) Jag på de fina Conversen och Sebastian på hans OnePiece ;)

1-åringen!!

Oj oj oj!! Vilken dag! :) Det har varit full fart från morgon till kväll :) Födelsedagsbarnet slocknade för en stund sen efter att gästerna hade gått :) Tror nog att han är nöjd med sin födelsedag :D Fortfarande helt otroligt att han har blivit så stor!! Vår lilla pojke!

Presenter i mängder och en alldeles egen "tårta" dagen till ära :) Kusin Malte fick även han en alldeles egen :P Det var riktigt roligt att sitta och titta på dom när de kladdade och åt ;) Blev en del grädde på golvet och på oss vuxna, men det får man bjuda på en dag som denna :D Nu ska jag och min bättre halva njuta av kvällen, imorgon är det dags att jobba igen :)

 Massa fina presenter! (Ber om ursäkt för den dåliga kvalitén på korten!!)

Dagen innan "Den Stora Dagen"!!

Sitter i soffan efter en slitsam dag på jobbet. Även proppmätt efter middagen :P Men gud så roligt att det har snöat idag, det ligger över en decimeter nu :D Imorgon blir det att köpa en pulka åt Zacharias!! :) Imorgon är även den stora dagen kommen!! Jag kan fortfarande inte förstå att det har gått 1 år!! Iofs känns det som att han alltid funnits hos oss, men det känns ju även som att det var igår han föddes :P Galet! Idag, för ett år sedan satt jag med förvärkar som jag inte visste var förvärkar då :) Mindre än ett dygn senare var han hos oss :)
 
Jag återkommer förhoppningsvis imorgon igen. Vi har en del att styra med, handla, dekorera tårta, baka, städa.. Ja, you name it! Vill att allting ska bli perfekt till vår pojkes första födelsedagskalas :) <3
 
 
Pepparkakshuset vi gjorde igår :)