ACO - Sunkissed glow

Idag har vi varit på babysim igen, och det var lika roligt den här gången :D Nästan lite jobbigt att behöva vänta ända till måndag kväll innan det är dags igen :P Gammelmormor fick äran att vara med idag, nu ska vi fråga mormor eller morfar om någon av dom vill följa med nästa vecka då det är på kvällen :)

Caroline och Malte följde med hem efteråt. Vi gick en sväng på centrumet och luncha även ihop :) Vi ska ses imorgon igen, tyvärr ska väl vädret vara ännu sämre :/ får hoppas att de har fel!! Nu är det för övrigt bara 2 dagar kvar tills jag åker iväg på Spa med jobbet. Börjar bli lite nervös faktiskt :S Hur ska jag kunna släppa min son och kunna sova borta från honom i 2 nätter?! Är inte ett dugg orolig att Sebastian klarar att vara själv med lillgrabben men frågan är hur jag klarar mig ;) Det kommer säkert gå jättebra men det blir en rejäl utmaning. Lär nog ringa X antal ggr :D

Igår gick jag förbi och köpte ACOs sunkissed glow bodylotion och face cream. Har läst ett par bloggar där alla har rekommenderat den och att den långsamt bygger upp en "solbränna" utan att det blir fula streck. Så jag tänkte ge den en chans :D Kommer ju förmodligen sitta mest i skuggan i sommar :)


Babysim och BVC!

Då var det äntligen dags! Idag började vi på babysim. Och jösses så roligt det var! Zacharias älskade att bada och plaskade en hel del :) Men Malte tog nog hem priset på den bebis som plaskade mest :D Haha de var så söta! Pias lilla Noah verkade också trivas, men han var betydligt lugnare än våra grabbar :P Ja, Zacharias är så knubbig så badbyxorna som är för 7-10 kg knappt gick över låren :S Men när de väl var på så satt de ändå lite löst ;) Mammas och pappas lilla knubbis Det fick vi även bekräftat när vi var på BVC för läkarkontroll. Han vägdes och mättes också. Nu är han 69 cm lång och 8680 g tung :) Nu blir det inget BVC besök förrän i slutet på augusti :( Får väl på nått vis försöka väga och mäta honom här hemma :P

Zacharias ligger och sover för tillfället. Han blev rätt så trött efter att ha badat :) Han ska få sova ett tag till sen måste jag nog få liv i honom. Tänkte gå till jobbet och hälsa på, de har nämligen gårdsfest idag :)

Bortskämd son!

Har haft en jätterolig helg i Norrtälje! Resan dit var kanske inte speciellt rolig :/ Vi satt i kö i Stockholm i nästan 2 timmar :| Zacharias sov fram till Södertälje ungefär och var sedan vaken under tiden vi stod i kö. Precis när vi kunde svänga av mot Norrtälje {då det var ca 4 mil kvar} började han att gråta hysteriskt. Han hade ju inte ätit sen vi åkte hemifrån :( Han lugnade sig efter ett tag och när vi väl kom fram till bowlinghallen sprang Sebastian i princip in med honom och värmde mat :)

Under lördagen gick vi tjejer {inte Malin eftersom hon skulle tävla} + Zacharias på stan. Vi letade efter klänning åt Carro, men vi hittade inget speciellt. Vi åkte därefter till bowlinghallen, vi åt lite och sedan tittade vi på när de andra spelade. Tommy, Macke och Micke klarade sig till final.
Efter middagen hemma hos Tidbecks åkte vi och spelade minigolf. 9 stycken halvgalna ungdomar/vuxna människor. De gamla damerna som tog betalt undra nog var vi var för några ;) Vi hann med nöd och näpe igenom alla 18 banor innan Eurovision började. Zacharias låg och sov i Jessicas famn när vi kom hem :)

Ja och som de flesta vet, som såg på Eurovision Song Contest gick det ju fruktansvärt bra för Sverige :D Själv tyckte jag att hon kändes väldigt självklar efter att ha lyssnat på alla låtar!

Igår så kollade vi givetvis på finalen i Eckerölinjen Tournament. Tyvärr åkte både Macke och Tommy ut efter första omgången. Men Micke, han såg till att vinna ;) Spelade som en gud! Riktigt roligt att se! Dock såg vi inte den sista omgången då vi åkte hemåt. Vi slapp i alla fall att köa och var hemma skapligt. Stackars Malin hade 25 mil till och åka när vi väl kommit hem :S

Som vanligt är vår son fruktansvärt bortskämd och fick en massa presenter :) Tack allihop!

Zacharias gudmor arbetar på Roslagens Sparbank ;)

Neali


Norrtälje

Igår var tredje dagen då vi verkligen njöt av det vackra vädret! :) Min syster och Malte hälsade på mormor/gammelmormor så även jag och Zacharias gick dit :) Var där hela dagen. Fikade, solade, pratade, åt plättar och fikade igen ;) Claes kom förbi på eftermiddagen, Sebastian hade varit på en kort visit under förmiddagen innan jobbet. Sedan kom mamma, eftersom vi skulle iväg på årsmöte på kvällen :) Under tiden fick Zacharias vara kvar hos sin gammelmormor :)

Idag är det lika fint väder men vi kommer inte kunna njuta av det på samma sätt utan idag ska vi åka och handla lite, packa, och därefter bär det av mot Norrtälje där vi kommer spendera helgen :)


Solig onsdag!

Idag har vi återigen njutit av vädret :) Vi tog en promenad på förmiddagen, därefter gick vi hem till mormor/gammelmormor och myste ute i trädgården. Sebastian åkte till jobbet efter en stund men jag och Zacharias stannade kvar. Runt kl. 15-15:3o gick vi hem igen. Lillkillen ligger bredvid mig i soffan och sover, helt utmattad stackarn :P

Dagens Bäbis :) Klädd i shorts och t-shirt!!! :D {Båda plaggen är från H&M}


Heldag tillsammans med syster

Helt otroligt! Zacharias sov från 21:oo - 5:3o imorse :D Det har typ bara hänt 10 ggr i hans korta lilla liv :P {några gånger har han faktiskt sovit så länge som till 7-8:oo också} Jag klagar absolut inte, men blev förundrad över att han inte vaknade av åskan som dundrade något fruktansvärt ute. Jag vakna men inte grabbarna :P Antar väl att han har fått den djupa sömnen av sin far ;)

Runt 11 träffade jag upp syster och Malte :) Vi gick och handlade lite sallad och en varsin glass :P Vi gick hem till Caroline för att jag ville gärna titta på prinsessans dop :P Vi tittade bara på själva ceremonin, matade pojkarna och gick sedan ut i det fina vädret igen. Tog en promenad runt Strömmen. Fotade de vackra Rhododendronbuskarna som står i blom i Rhododendrondalen :) Sedan satte vi oss i gröngräset och åt sallad medan pojkarna låg snällt i vagnarna. När vi var klara fick även de komma ner i gräset :) Var hur mysigt som helst att sitta där och bara vara. Känns som tiden står still fast den går jättefort :P Helt plötsligt var det dags att vända hemåt igen :) Jag och Zacharias kom hem för en timme sen ungefär :) Vi har gått så mycket att jag har ont i mina fötter :)

Färgargården


Nu sitter vi i soffan och inväntar Semifinal 1 av Eurovision. Får hoppas att det finns en del bra låtar annars kan det nog bli ganska långdraget ;) Loreen är ju inte med förrän på torsdag!

Strömavbrott, promenad, shopping och glass

Fick stiga upp tidigt idag då Zacharias vaknade redan klockan halv åtta, gjorde dock ingenting för det var ju så underbart väder ute :) När Sebastian klivit upp bestämde vi oss för att ta en promenad. Jag hade spanat in jättefina sommarkläder på Lindex som vi bara var tvugna att köpa till Zacharias :P Precis när jag skulle börja sminka mig blev det kolsvart i badrummet och i resten av lägenheten. Strömavbrott! Och det var inte bara vi utan hela vårt hus. Aja inte mycket att göra åt så vi började knalla inåt stan. Bestämde att vi skulle gå förbi centrumet hos oss först och köpa kläderna där. När vi kommer dit står det massor av människor utanför ingången. Hela centrumet hade med fått strömavbrott ;) Så det var bara att fortsätta gå in till stan :)

Vi handlade kläder åt vår grabb sedan gick vi till Halvars {ett populärt glasställe} och köpte mjukglass. Gick därefter hemåt igen. Vi kunde senare läsa att det var ca 16.000 hushåll som blivit utan el då någon transformator pajat, vår ström var tillbaka när vi kom hem.


Pappa har nu åkt till jobbet och vi är ensamma hemma igen. Zacharias ska få vara en stund hemma hos mormor och morfar ikväll medan jag åker iväg och tränar. Blir nog mysigt för honom :) Mormor har han inte fått träffa på nästan 2 veckor :)

Mauritzberg

Det blev en heldag ute på landet :) Perfekt väder, varken för varmt eller för kallt :) Vi hjälpte pappa med renoveringen av huset. Det ska bytas ut lite brädor som blivit dåliga. Bräder från Lillstugan ska sättas fast på Storstugan och Lillstugan ska då få nya. Så de sågades till och målades. Mormor rensade i rabatterna och våra små pojkar fick njuta av att vara ute :) Har en riktigt trött liten kille här hemma :P förhoppningsvis sover han hela natten ;)

Det är riktigt roligt att se våra pojkar tillsammans. Zacharias som är äldre än Malte är väldigt nyfiken och vill gärna känna och klämma på sin kusin ;) Malte i sin tur ser mest förvånad ut :D Men han är ju 7 veckor yngre så hans nyfikenhet kommer nog också vartefter :)

"Hot Mama" Eller kanske inte ;) inte ofta man skådar mitt ansikte i bloggen nu för tiden. Bjuder på denna helt enkelt! Vill man inte få lasyrfärg på sig får man helt enkelt se ut såhär :)


Björnö

Igår var vi ute vid Björnön, grillade och firade morsdag lite i förväg :P Vi är bortresta nästa helg så då passade vi på att fira Sebastians mamma igår :)

Dessa stötte vi på under vår lilla promenad längs stranden :)

Nu ska vi snart åka ut till Mauritzberg tillsammans med mormor. Där ute är pappa. Även syster, Malte och Claes kommer dit :) Dags att få njuta av det fina vädret igen :)


Västerås

Igår åkte vi som sagt till Västerås, eller först till Köping där min andra halva skulle tävla :) Jag och Zacharias blev hämtade av farfar Roger efter en stund och det bar då av till Västerås :) Vi kom hit på kvällen så det blev inte mycket gjort mer än att äta middag, titta på tv och sedan gå och lägga sig :)

Idag har vi tagit det lugnt. Sebastian har varit i Köping hela dagen och jobbat på tävlingen. Vi tog en promenad under eftermiddagen och har tittat på en massa hockey :P Zacharias har även fått öva sig på att sitta och har blivit jätteduktig :) han kan hålla sig sittandes utan stöd längre stunder nu, vi får se när han klarar sig helt utan hjälp :)


Mindre bra dag!

Mitt humör har inte varit på topp idag. Har vissa dagar då det är rätt så jobbigt, och vet inte riktigt vad det beror på. Hormoner som spökar kanske?! Blev ju inte bättre av att katten gjorde bort sig! Han har fått för sig att mattan, som vi har i Zacharias rum, är bra att klösa på. Det tycker dock inte vi. Som en lösning på detta hade jag lagt en lekmatta över bara för att inte behöva passa honom hela tiden. När jag skulle hämta kläder till Zacharias upptäckte jag att vår kära lilla kisse hade fått för sig att kissa på den! :| Blev arg som ett bi! Vi har inte haft någon dörr till rummet då vi inte har varit i behov av det innan. Men nu har vi hämtat in den, så nu är det stängt! Måste försöka hitta nått medel eller fundera ut någon annan lösning så han slutar med att klösa på mattan och att han verkligen inte kissar på den andra igen!!

Annars har denna dag, som vanligt känns det som, bestått av att diska, tvätta, hänga tvätt och plocka här hemma. Imorgon ska det dammas/dammsugas och packas. För det är dags att åka till Västerås ett par dagar.


Mor och son

Vi har inte gjort speciellt mycket idag. Jag och Zacharias har varit ensamma hemma, Sebastian har varit i Motala hela dagen och städat gator ;) Är lika roligt som det låter :P men bra när föreningen får in pengar för det! :)
Zacharias och jag har latat oss. Under förmiddagen tog jag en massa kort på oss tillsammans och enbart på honom :) Jag har varit ute i trädgården och solat lite medan Zacharias har legat och sovit. Vi tog oss senare en vända med barnvagnen till centrum. Jag köpte ett album så jag kan börja sätta in kort. Vill göra ett enbart med lillgrabben, lär nog bli ett långvarigt projekt :P Det är ju så när man har småbarn, de tar ju upp mycket av ens tid, men jag klagar inte :)

Här kommer Dagens Bäbis, klädd i en randig body från Kappahl och ljusa jeans från H&M :)


Fashion by Zara

Zara har huuuur mycket fina kläder som helst! I alla fall till barn. Synd att man inte badar i pengar ibland ;) Nae, kläder till Zacharias får vänta nu. Svårt och veta vilken storlek han kommer ha i sommar/höst. Just nu har han ju 62-68 men man vet ju inte när det ränner iväg :) Rensade ur hans garderob idag för att fylla upp hans nya byrå. Sorterade bort sådant som jag vet att han inte kan ha längre och upptäckte att han faktiskt har rätt mycket kläder som han fortfarande kan använda. Kläder i stl 74 har han inte mycket av, tror det är kläderna som vi beställde från Me&I (3 plagg) + 2 par byxor, 1 cardigan, 1 t-shirt, 3 bodies och 1 par shorts. Men som sagt, det dröjer nog ett tag tills han kan använda dom. Skulle nog köpt shortsen i stl 68, det är mindre än en månad kvar till sommaren så han lär nog kunna ha dom fram till i höst ;) Haha.. ja det är som det är :)

 

Idag gjorde vi förövrigt en spontanresa till Örebro. Zacharias gudföräldrar och deras barn var där och tävlade så vi överraskade dom :) Det var riktigt roligt att se deras miner när vi klev in i bowlinghallen :) Var jättekul att få träffas, vi har inte setts sen dopet. Nu är det bara 2 veckor tills vi ses igen för då åker vi till Norrtälje ett par dagar :)


Zacharias måltider

Tänkte visa lite när och vad Zacharias äter just nu :)

Det ser inte ut såhär varje dag men på ett ungefär :) Beror ju på vad vi har för oss, om vi är hemma eller borta :) Eller vad Zacharias vill ;) Ska tillägga att jag ammar någon gång mellan 5-7 på morgonen. Blir också andra gånger under dagen mellan dessa måltider beroende på när Zacharias blir hungrig :) Ofta ammar jag honom innan det är dags för kvällsmat och även nattetid om han vaknar då :) Han reagerar bra på maten och förhoppningsvis kan vi öka på det vartefter.

Nytt till Zacharias rum

Idag åkte vi till IKEA och köpte lite saker till Zacharias rum. Tyg med igelkottar på som vi ska sy gardiner av :) Ska även ha gröna panellängder till sen. Hoppas bara att jag kan hitta det nånstan! :S Skickade efter fina bilder från Petrified In Pink som vi ska rama in, och tänker framkalla lite kort på Zacharias och rama in också :) Börjar bli trött på mig själv för jag har alldeles för mycket idéer för tillfället, det är lite jobbigt!! Ska bli skönt att få klart hans rum så jag kan ta det lugnt igen ;)


Full fart!

Det har varit en lång dag idag så detta inlägg blir väldigt kort :P Påbörjade ju även målning av ännu en möbel igår ;) Furuhyllan har också blivit vit nu :) Mormor och jag målade en omgång igår och två idag, det ska förhoppningsvis vara tillräckligt :) Har också hållt på ute i trädgården och rensat rabatterna, Sebastian klippte gräset och spacklade klart inne i Zacharias rum. Det ska slipas ner sen och därefter kan vi börja måla :) Jag hann iväg på ett step-pass nu på kvällen också, är helt slut i kroppen och kommer sova riktigt gott inatt :) Imorgon ska vi förmodligen åka till IKEA och shoppa lite till barnrummet :)

Dagens Bäbis :)

Vanlig vit body (Kappahl) | Laban-byxor (Julklapp från morfar & mormor) | Dregglis (Ullared)


Effektivitet

Älskar såna dagar då man känner att man har hur mycket energi som helst! Man hinner göra så mycket då :) Idag har jag varit förbi mormor och målat en andra omgång på byrån och jag började även måla en pall som jag skulle gjort redan förra året ;) Men det blev aldrig av. Ska förbi igen imorgon och förhoppningsvis blir det sista gången jag målar.. för den här gången kanske jag ska säga :P Man vet ju aldrig om man får fler idéer :)

Zacharias och Sebastian var ute och gick en timme medan jag höll på hos mormor. Fick fika, nygräddad sockerkaka och vi drack kaffe ur "riktiga" koppar :) Det är då kaffe är som godast! Efter en stund kom grabbarna förbi. Sebastian gick hem för att laga lite mat och Zacharias fick då vara kvar hos oss. Han vet precis hur han ska få sin vilja igenom med gammelmormor så hon bar runt på honom. La honom på en filt i gräset och roade honom med allt möjligt. Han vill ju absolut inte ligga i vagnen och det kan jag ju förstå. Finns ju så mycket att titta på :)

Vi kom hem igen runt halv tre på eftermiddagen. Zacharias åt lite och blev sedan jättetrött. Jag slängde in tvätt i maskinen och bestämde mig sedan för att gå en promenad med honom så han kunde vila ordentligt :) Var sol och regn om vartannat men riktigt skönt att få röra på sig lite :) När vi kom hem igen sov han fortfarande så jag passade på att redigera lite foton som jag tog under dagen. Tömde diskmaskinen och fyllde upp den igen :P Tog fram mat åt Zacharias innan jag till slut väckte honom. Då fick han äta majs & potatis och sedan fick han en flaska ersättning. Medan han åt den vek jag tvätt, hängde tvätt, slängde in ännu mer i maskinen. Började även att förbereda vårt arbete med barnrummet. Nu har jag äntligen satt mig ner för att ta det lite lugnt :P och jag lär förmodligen inte anstränga mig mycket mer förrän tvättmaskinen är färdig :) Nu ska jag och skruttungen ha en riktigt mysig lördagkväll

Spännande med gräs :)


5 månader *

Idag är det 5.e maj, vilket betyder att vår älskade lilla kille blivit hela 5 månader Det har inte hänt speciellt mycket den sista tiden med honom :P Han har blivit starkare så han kan ligga rätt långa stunder på magen och hålla sig uppe. Vill fortfarande ha allting som mamma och pappa håller i eller som ligger framför honom på bordet. Hans egna leksaker är då inte så intressanta längre :P

Han kan sitta, men behöver givetvis lite stöd annars tippar han över på sidan ;) Med lite träning så tar det nog inte så lång tid innan han kan sitta helt själv :) När man lägger honom i babygymmet så tar det inte så lång tid tills han har förflyttat sig någon meter. Hur han gör har jag inte aning om för han lyckas alltid med det när man inte tittar ;)
Han har lärt sig hur man plaskar när det är dags att bada. Numera blir det översvämning i vårt lilla badrum efter att han har badat ;) Vi måste komma på någon ny lösning nu innan han har lärt sig att sitta helt själv för då kan vi ha badbaljan på golvet i duschen :)

När han var 4,5 månad började han få äta riktig mat. Just nu får han smaka nästan varje dag och det har gått jättebra! Han älskar majs och därför har vi inte varierat maten så mycket :) Igår fick han smaka på majs och potatis, samt lite päronpuré. Smaskens! :) Ikväll ska jag introducera gröt hade jag tänkt. När vi var på BVC häromdagen rekommenderade hon att vi skulle börja ge honom lite så kroppen får börja vänja sig vid gluten innan det är dags att börja ge en massa välling.

Hans sovrutiner är ungefär som innan. Han somnar någon gång runt 21:00 på kvällen, vaknar en gång under natten för att äta och sover sedan fram till 6-8 på morgonen. Idag hade vi dock väldigt skönt :D Zacharias somnade sent igår, runt 22:45, vaknade en gång under natten för att äta och sedan vaknade jag inte förrän 9:30 :) Skönt att han kan ge mamma sovmorgon någon gång :P

Bild från oktober, ca 1 ½ månad innan Zacharias kom till världen

Under den senaste månaden har jag fortsatt med mitt "hälsosamma" liv ;) Har typ ätit godis var och varannan dag och var nästan helt inställd på att jag inte gått ner ett gram. Men fick men en rejäl chock när jag ställde mig på vågen och upptäckte att jag gått ner 3,2 kg :D Har nog rört på mig ganska så bra ändå den senaste tiden :) Nu har jag bara 2,5 kg kvar till det jag vägde innan jag vänta Zacharias. Härligt härligt! :)

BVC och sprutor

Idag var det dags för det efterlängtade/icke så efterlängtade BVC-besöket. Zacharias blir 5 månader på lördag så det var dags för sprutor igen :S Förra gången var Sebastian med och fick hålla i Zacharias för jag är så känslig. Naturligtvis blev det jättejobbigt för mig när han började gråta då, så det var skönt att pappa var med när inte mamma kunde vara stark :P Men idag fick jag klara mig själv och det gick faktiskt jättebra! :) Jag bet ihop och Zacharias grät bara när han fick sprutorna och slutade direkt när jag lyfte upp honom från knät. Det var ju inte bara sprutor utan han vägdes och mättes :) Nu är han 67 cm lång och 8130 gram tung. Han har gått upp exakt 4 kg sen han föddes :) Vår älskade lilla knubbis :)

Efter besöket gick vi hem till mormor/gammelmormor för jag skulle äntligen börja måla byrån. Underbart väder då det inte var ett moln på himlen och solen värmde :) Zacharias sov en stund i vagnen, fick sedan äta lite och var nöjd och glad fram till att jag gick hem vid tre på eftermiddagen. Han lyckades somna på den långa minuten som vi har hem till oss från mormor ;) När han sedan vakna hade hans humör tvärvänt. Vår annars så glada och lugna kille hade ingen lust med någonting :( Riktigt ledsen så han fick äta för att jag antog att han var hungrig, han blev nöjd ett tag men sen jätteledsen igen. Han var jättetrött men vägra att vila... Han såg rosig ut om kinderna så jag tog tempen, den var normal. Testade att lägga honom i sängen.. gick inte, testade sedan barnvagnen och till slut efter ett massa vyssjande gav han med sig och somnade. Sov någon halvtimme och var jätteledsen igen, sedan dess har han legat och sovit vid mitt bröst. Mammas lilla hjärta! Får ta tempen på honom igen sen. Kommer bli en låååång kväll känns det som :(


Gårdagens shopping :)

Bättre sent än aldrig som man brukar säga ;) Här är det jag kom hem med igår :P Får mig att riktigt längta till sommaren! Har äntligen börjat våga köpa kläder igen :P Kan ha de mesta av mina kläder som jag hade innan graviditeten. Dags att väga sig den 5:e igen. Tror dock inte att jag gått ner lika mycket som förra gången.. har inte rört på mig lika mycket, eller det känns inte som så :S Har gått lika mycket på F&S (tyvärr inte denna vecka då det varit Valborg och 1:e maj), men har inte promenerat lika mycket + att det har varit påsk och sånt vilket har resulterat i en del godis :P Hoppas i alla fall att det försvunnit nått kilo :) Annars blir jag ledsen :(


Underbart väder!

Vi hade en riktigt bra Valborg :) Vi satt ute ganska så länge, blev rätt kallt på kvällen när solen försvann och inte värmde :/ Åt grillad mat, riktigt gott!! Igår träffade vi syster med familj på stan för att kika på motorcyklar och bilar som skulle köra i kortegen :) Zacharias var helt fascinerad över motorcyklarna :P Skrattade, viftade med armarna som om han ville röra vid dom :D När bilarna väl kom hade han precis fått mat så då låg han i vagnen och vilade magen :P

Sebastian lämnade oss framåt eftermiddagen för att åka till Motala och titta på Speedway (vilket han inte gjorde ändå sen ;) då han hade tagit fel på tiden :P) Vi andra gick och köpte sallad och satte oss i Vasaparken och njöt av det fina vädret :)

Idag har jag suttit ute i vår lilla trädgård och solat :D Zacharias har legat i vagnen och mestadels sovit. Har även varit förbi stan och shoppat lite ;) Nu väntar vi på att pappa ska komma hem så vi kan gå in till stan och köpa mjukglass!