Ullared

Igår åkte jag till Ullared med några arbetskamrater. Det blev en riktigt tidig morgon då jag gick upp redan 4:15 och bussen gick från Gamla Busstationen 5:30. Sov inte speciellt mycket på vägen dit. Det var den sista biten som var jobbig, då kändes det i hela kroppen :/ Tar ju 4 h ungefär.
 
Väl framme vid Gekås flöt allting på jättebra :) Ingen kö in och tyckte ändå att man kunde röra sig hyfsat bra där inne, visst tog det stopp ibland och det var trångt, men jag besvärades inte av det :) Jag är så fokuserad på mitt så jag bryr mig inte om folk runt omkring :P Blev en hel del saker, det mesta stod faktiskt på min inköpslista {som jag till slut lyckades slarva bort!}. Spräckte budgeten men samtidigt är man ju inte där så ofta :) Vi var några stycken som hade bestämt att vi skulle äta på restaurangen där inne runt kl. 13. Jag var knappt hungrig när det väl var dags fast att jag hade sprungit omkring sen kvart i 10 :P Jag blev inte ens trött i kroppen konstigt nog! 
 
Under hemresan slocknade de flesta av oss en halvtimme/timme, därefter pratade vi en massa och hade riktigt trevligt :) När det var ungefär en timmes restid kvar började det krypa i hela kroppen och man ville bara komma hem! Hade saknat mina grabbar hela dagen och Zacharias höll sig vaken ända till 21:30 så jag hann pussa en hel del på honom innan han somnade. Dock var natten mindre rolig då han vaknade vid 3 tillfällen. Det var ingen direkt hit att sen kliva upp tjugo över 5 för att lite senare cykla med honom till förskolan och därefter jobba till 16:30 :/ Men det är smällar man får ta!! Har känt mig som en zombie hela dagen :S så det blir att lägga sig tidigt ikväll! Tror att även denna natt kommer bli lika jobbig för det verkar som att vår lilla kille inte är helt 100! Väldigt gnällig och ingenting passar. La honom för en stund sen men nu har han börjat gråta så det är bara att gå in och försöka få honom att somna om!! Hoppas på en lugn och härlig Valborgsmässoafton imorgon, och därefter är jag ledig fram till måndag :) Kan inte bli bättre!! 
 
Kanske visar lite av det jag köpt i Ullared någon dag framöver :)
 
Mina nya fina skålar från Greengate som jag fick hem i förra veckan + en sked :) Kommer att skicka efter mer framöver :)

Vecka 27

Igår gick vi in i vecka 27 :) Tiden går fort men ändå inte :P Har som tidigare nämnt hunnit med ett MVC-besök och nästa är inte förrän i slutet av maj. Lite synd att de är så långt mellan gångerna. Jag mår fortfarande bra, tröttheten blir jag nog inte av med på ett bra tag!! Har börjat få obehaglig smärta i ryggslutet som ilar ner i benen i mellanåt. När jag gör vissa rörelser eller när jag legat/suttit länge så kan jag få riktigt ont :/ Får hoppas att det inte blir värre! Tycker att den här bebisen ligger betydligt längre ner än vad Zacharias gjorde. Jag får väldigt mycket obehagliga smällar mot blåsan och det hade jag inte med honom. Någon direkt svullnad har jag inte märkt av ännu och det är väl tur ;) det lär väl komma om ett par veckor då det är sommar och det börjar bli riktigt varmt. 
 
Graviditeten:
 
Jag är i vecka: 26+1
Månad: 7
96 dagar kvar till BF
65,7% av graviditeten har passerat
 

Otursfågel

Efter jobbet idag fick jag veta att min syster var hemma hos mormor. Hon var gullig och åkte med och hämtade Zacharias på förskolan så jag slapp cykla bort. Får rätt mycket sammandragningar nämligen. Han ville naturligtvis inte följa med hem, han sprang tillbaka in och lekte :P Stackarn hade ramlat idag och slagit i läppen så han var lite svullen :( Fick till slut bära ut och klä på honom för att komma iväg :P Hemma hos mormor tog vi en fika och grabbarna fick leka :) Det märks att båda går på förskolan för de leker på ett annat sätt än vad de gjorde förut :) Dock slutade det hela i att Zacharias ramlade och åter igen slog i läppen och började blöda :( Lilla plutten! Blir riktigt nervös när han slår i mun, är så himla rädd för att han ska slå ut en tand :S
 
Caroline ville gå förbi centrumet och titta efter lite nya kläder till Malte som han kan ha när han är på förskolan, så vi knallade dit med två halvtrötta pojkar som satt snällt i varsin vagn :) Var trevligt att få umgås lite med syrran, blir ju inte speciellt mycket just nu. Vi var hemma strax efter klockan sju så det blev lite kvällsmat och mys i soffan innan det var läggdags för Zacharias. Snart blir det även det för mig :P Är helt slut i kroppen!! Just nu tittar jag i Ullareds blogg, ska ju dit på söndag!! :D Har bland annat spanat in babyavdelningen med allt som finns där. Ser lovande ut så jag hoppas det finns lite fint att köpa till bebisen, filt och snutte är ett måste :) Och till Zacharias ska jag också kolla på en del saker :P Ska bli riktigt roligt att komma iväg och shoppa loss :)
 

Trädgårdsmästarn

Snart har ännu en vecka flugit förbi.. det är helt otroligt vad tiden går fort nu. Vårvärmen gjorde sig påmind idag efter ett par tråkiga/blåsiga/regniga dagar. Slutade redan klockan 13:00 idag, när jag kom hem sov lillkillen men framåt eftermiddagen klädde vi på oss och gick över till mormor för att komma ut lite :) Zacharias styrde och ställde i trädgården, en riktig liten trädgårdmästare :P Han har hållt sig frisk än så länge!! Peppar, peppar! Och det har gått jättebra på förskolan, det har inte märkts att han varit borta i 2 veckor :) Igår när jag skulle hämta honom brydde han sig inte ens om att jag kom. Han tittade lite på mig och sprang sedan åt ett annat håll ;) Det är faktiskt skönt att han trivs så pass bra! :)
 
Det har inte hänt speciellt mycket den här veckan. Inte mer än att jag förmodligen slagit mitt sista bowlingslag på väldigt länge. Har börjat få väldigt ont i svanken de senaste dagarna så det var nog på tiden :/ Nu hoppas jag bara att det inte blir värre så att jag kan jobba tiden ut. Som det ser ut nu kanske jag går hem en vecka tidigare än tänkt, inget bestämt men det lutar åt det. Har rätt många semesterdagar att ta ut i år. 5-6 veckor har jag kvar att jobba.. ganska sjukt egentligen hur kort tid det är kvar, då är det ju helt plötsligt sommar :D Underbart!!
 

Slutspel

Idag bar det av till Eskilstuna för första kvalomgången mot division 1. Måste säga att det såg riktigt bra ut i första matchen då vi ledde med 7-3 inför tredje, inför sista stod det 9-6 och vi var inte starka nog men lyckades ändå "rädda" 10-10. För oss blev det ju som en förlust. Vi skulle helt enkelt ha vunnit! I andra matchen blev det dessto jobbigare. Vi låg under med 10-5 inför sista och höll ett tag på att få 5-0 i sista. Tyvärr var de alldeles för starka och vann med 12-8. Tyckte ändå att vi gjorde vad vi kunde och att vi gav dom två riktigt bra matcher. De var allt lite nervösa ;) Mitt spel var väl inge vidare i första matchen, men betydligt bättre i andra. Sebastian och jag tog 7 av 8 poäng och det är ju fullt godkänt :) Hade i alla fall riktigt roligt och det var en bra avslutning på bowlingsäsongen. Nu är det bara Papphammarfinal kvar för min del sen kommer jag förmodligen hålla upp ett bra tag :) Hoppas på att vara tillbaka till okt/nov, att min kropp hunnit läka klart tills dess och att det finns tid och möjlighet till att spela :)
 
Imorgon får vi se vad jag och Zacharias hittar på. Sebastian ska vara i bowlinghallen hela dagen nämligen. Funderar på att ta en sväng in till stan, och på eftermiddagen ska vi hem till morfar och mormor :)
 

Hämtade ut dessa kläder igår {tyvärr får vi vänta på kepsen som jag också hade beställt:/}. Nu vill vi ha sommar så de blir använda :D

Thank God It's Friday!

Äntligen har vi sett resultat. Zacharias ögon ser helt friska ut! :) Nu ska vi fortsätta ett par dagar till och sedan får vi verkligen hoppas att vi aldrig behöver vara med om detta igen :) På måndag kommer han att kunna gå till förskolan!! :D Idag blev vi åter bjudna på lunch hemma hos mormor, men Zacharias var trött så vi blev inte  långvariga. Trots att han tog sig en rejäl sovmorgon sov han 3 h på eftermiddagen :P Trött kille :) Jag passade på att sitta lite vid datorn, plocka här hemma och hann även baka lite chokladbollar. Var jättesugen när jag gjorde dom men efter att ha ställt in dom i kylskåpet så försvann det ;) Där står de kvar än :P Imorgon ska vi stiga upp tidigt, dags för första slutspelsmatcherna. Vi har fått äran att åka till Eskilstuna och möta Team Enköping. Ska bli spännande och se hur det går :D Lillkillen blir kvar hemma hos sin gammelmormor, dit kommer även moster och kusin Malte under dagen så han kommer ha det riktigt bra :)
 

Greengate


Har beställt hem skålar från Greengate. Så underbart fina!!

Älskade underbara barn

Sjukstugan fortsätter här hemma, Zacharias fick stanna hemma hela veckan! Ögonen blev inget bättre av den salvan vi fick utskriven så i måndags ringde jag BVC igen. Fick inget vettigt svar mer än att jag skulle försöka få en läkartid till honom. Ringde vårdcentralen där jag inte heller blev mycket klokare, "kom på vår drop-in". Sebastian fick under tisdag morgon gå till vårdcentralen och allt som allt var han där i 2,5 h med Zacharias. Nya ögondroppar och receptbelagd hostmedicin för jobbiga hosta. Jippie!! Eftersom det var en bakterie i ögat så avrådde läkarn oss från att lämna honom till förskolan. Idag och imorgon är jag hemma med honom. Vi har faktiskt sett en förbättring med ögonen så nu håller vi alla tummar att detta blir bra!!!
 
Men det finns ju inte bara tråkigheter att berätta :) Var hos MVC i tisdags och fick för första gången höra vår lilla bebis hjärta slå :) Lika underbart varje gång man får höra nått sådant!! Hon tog lite prover och mätte magen. Allting såg jättebra ut och jag är något mindre än när jag var gravid med Zacharias. Väger till och med ett antal kilo mindre!! :D Det är jag tacksam för med tanke på hur stoooor jag blev med honom ;) Men än är det långt kvar och mycket kan hända den sista tiden så det kanske jämnar ut sig :P
 
Idag har mormor varit till stor hjälp som vanligt Hon har hjälpt till med ögondropparna. Vi var hemma hos henne så Zacharias kunde få bada {var ett tag sen!!}. Vi blev bjudna på fika men det mesta av Zacharias fika hamnade på golvet ;) Senare framåt lunch tog vi en promenad till centrumet där vi hade lite ärenden. Köpte bland annat ett paket med hink, spade och lite andra sandlådesaker till Zacharias som han förhoppningsvis ska kunna få använda sig av snart :) Väl tillbaka hos mormor, blev det mer ögondroppar :S därefter serverade hon sina underbara plättar. Både jag och Zacharias tröck i oss en hel del :P Givetvis blev det ju ännu mer fika efter det ;) Nu har vi varit hemma ett tag och killarna har slocknat i soffan ;)
 
 

Äntligen vår!?

De senaste dagarna har Zacharias börjat må bättre :) Ingen feber men ögonen är det fortfarande lite sisodär med :/ I fredags gick jag och Zacharias hem till mormor och morfar för att han skulle få lite miljöombyte :) Först matade vi änderna vid Ljurabäck, det var spännande ;) Zacharias ville inte kasta bröd till dom utan stod bredvid mig och tittade på. Efter ett tag blev han modig nog att försöka klappa dom, det gick inget vidare då de bara sprang iväg från honom :P Hemma hos mormor och morfar blev vi bjudna på glass och även en lite lättare middag i form av nudlar, sallad och kycklingspett. Jag hade tagit med mig ögondropparna för att slippa göra det på egen hand och det gick faktiskt rätt så bra :) Vi var ju trots allt tre stycken som hjälptes åt ;) 
 
Igår var det väldigt långsamt här hemma. Riktigt tråkigt väder och trötta var vi allihopa. Jag och Zacharias sov mellan 12-15, Sebastian passade också på där nån timme. Vi kikade på film och höll oss inne. Idag var det betydligt bättre väder ute så det blev en promenad in till stan och glass på Halvars :) Riktigt vårväder som jag hoppas är här för att stanna!! Nu håller vi tummarna för att Zacharias ögon inte blir sämre under natten och att han får gå tillbaka till förskolan imorgon. Han behöver verkligen det!
 
Söta Emil-kepsen som jag köpte på Lindex i veckan :)

Vård av barn

Varit hemma från jobbet idag med en riktigt sjuk liten kille :( Vaknade återigen med igenklibbade ögonen och feber på 39,6 grader. Stackare! :( Kom iväg och köpte rätt dos Alvedon, den vi hade hemma var endast 60 mg och för barn upp till 10 kg så den har ju inte direkt hjälpt. Efter det gick febern ner lite, men nu under kvällen var den uppe lika högt igen :(
 
Den lilla stackarn har varit så otålig och rastlös hela eftermiddagen. Gnällt en hel del, inget har varit roligt eller speciellt intressant. Han har pekat mot dörren och fönstren. Han var förmodligen sugen på att gå ut. Under kvällen gick jag över till mormor för att han skulle få lite omväxling, men det är även svårt att aktivera honom där. Mormor följde med över till oss efter en stund. Hon skulle hjälpa mig med att ge honom ögondropparna igen. Det gick lika illa som sist. Han blir ju jätteupprörd :'( Sparkar och försöker komma undan. Förstår inte hur man ska lyckas få i så mycket salva i ögonen!? Vi fick bara i hälften sen var det nog! Känner mig så grym :( Tack och lov att jag har mormor som granne, jag hade aldrig klarat det här på egen hand! Nu sover han sedan en timme tillbaka ungefär. Lär nog bli ännu en orolig natt, han har inte ätit nått speciellt idag heller så får väl se hur länge han står sig. Imorgon blir det i alla fall jobb för min del, hoppas på att han mår bättre så jag kan ta ut honom en sväng. Blir ju ingen mammaträff för vår del. Vi skulle ha träffat Maria och Sofia, samt syrran. Fått se Sofias lilla pojke som föddes i slutet på februari, men så blev det inte! :( Nu får vi bara hålla tummarna att Zacharias blir frisk så fort som möjligt!
 
♡♡♡

Vår lilla sjukling!

I söndags började Zacharias bli dålig igen. Ögonen började rinna en massa och han fick feber. Han fick vara hemma i måndags då vi trodde att han också hade åkt på ögoninflammation, men efter råd från BVC så skulle vi bara tvätta med ljummet vatten. Igår fick han också stanna hemma, ögonen hade inte blivit bättre, dock ingen feber och näsan rann inte speciellt mycket. Imorse innan jag skulle gå till jobbet vaknar han och kan inte öppna ögonen för de är igenklibbade :/ Under dagen ringde Sebastian BVC igen och vi fick då ögondroppar utskrivna. 
Under eftermiddagen hade jag avdelningsmöte så Zacharias var hemma med sin gammelmormor under tiden. När jag kom hem verkade han inte sämre i alla fall. Vi hjälptes åt när jag skulle ge ögondropparna, men det var så otroligt jobbigt!! :( Han grät, sparkade och pressade ihop ögonen. Jag fick försöka hålla fast honom samtidigt som mormor fick tvinga upp ögonen :( Det gick vägen till slut men jag vill inte göra det igen!! Ärligt talat så började jag gråta en stund efteråt för jag kände mig så hemsk :( Var ju även tvungen att ge honom hostmedicin, vilket vi gjort ett tag men det är också en kamp varje gång. Jag gjorde iordning honom för sängen men känner helt plötsligt att han är jättevarm och vill då givetvis tempa honom. Ännu mer tårar, han avskyr att ta tempen :/ Den visar på att han har 39,5 graders feber :( Tycker inte om är den ligger så högt så jag gav honom en supp. Inte populärt!! Han bara grät och grät... Han lugnade sig ett tag efteråt och vi myste i soffan innan han blev ännu tröttare. Gick in och la honom strax efter klockan 20:00, men han somnade inte förrän framåt 21:00. Han somnade till och grät, somnade till och grät... vår stackars lilla kille :( <3 Hoppas han mår bättre imorgon!! 
 

Underbara Newbie

Är så glad att Newbie nu finns upp i storlek 98!! :) Tyckte det var jättetråkigt när Zacharias växte ifrån dom kläderna. Har inhandlat lite åt bebisen också och det här är det senaste köpet :) Ett par ursöta byxor till bebisen och en cool t-shirt till Zacharias :D
 

 

Kläder till Zacharias

Igår fick jag sms från Lindex att det var 20% vid köp av reakläder, tyckte dock att det inte var nödvändigt att gå och handla några kläder så struntade i det. Idag vid lunch blev jag naturligtvis otroligt sugen på att gå och titta efter att en kollega sagt att de hade jättemycket fina kläder :P På rasten gick jag dit och hittade självklart kläder åt Zacharias, både på rean och till ordinarie ;) Men nu får det helt enkelt räcka! Ska ju till Ullared i slutet av månaden och hade tänkt att hålla i pengarna tills dess :P
 
40:-/st
Byxor 100:- T-shirt 69:- (ord.)
Byxorna och tröjan var nyheter. Cargobyxorna kommer bli perfekta nu till våren/sommaren, tunna och sköna! :)

Mammas lilla hjärta!

Påsken var väldigt lyckad! Jag fick sminka Zacharias lite grann, det var ingen hit om man säger så ;) Men han såg ut lite som en påskgubbe i alla fall :P Påskägg fick han också! Kläder 2 påsar med majskrokar och 3 klementiner ;)
Hemma hos mormor och morfar under söndagen bjöds det på middag, massa godis, snacks och fika. Det som var mest populärt hos grabbarna var skålen med Cheeze Ballz, de stod som fastklistrade vid den :D Vi fick till slut flytta bort den för de proppade i sig hur mycket som helst ;) Det var full rulle hela kvällen och Zacharias var helt slutkörd när vi skulle åka hem.
 
I måndags åkte vi och tittade på utemöbler på Coop som Sebastian hade sett. Vi slog till direkt, otroligt fina möbler för ett sjukt bra pris! Vi skruvade ihop dom under kvällen och det blev riktigt bra! Nu ska vi bara hitta marinblå dyner till dom. Min cykel var Sebastian gullig att fixa. Han pumpade däcken, skruvade fast nya ringklockan och satte dit cykelstolen :) Så igår hade jag och Zacharias cykelpremiär när jag åkte och lämnade honom på förskolan :) Han verkade tycka det var roligt, satt där bakom och brummade glatt ;) Han var inte lika glad när jag lämnade honom på förskolan, men det gick över väldigt fort! Idag var det betydligt värre, upp jättetidigt. Väckte honom klockan 6 och redan då var han ledsen. Cyklade hemifrån cirka en halvtimme senare och lämnade honom på öppningsavdelningen där han aldrig varit tidigare. Han blev jätteledsen när jag skulle gå, ajajaj vad mitt mammahjärta värkte :( Ringde dit så fort jag kom till jobbet och det hade bara varat i 1 minut sedan hade han blivit lugn :) Får se hur det går imorgon :)
 
Måste säga att det varit en pärs de här senaste 2 dagarna, har tagit honom nattetid och han har inte varit rolig :/ Han har sovit väldigt oroligt och varit vaken flera gånger och så ska man kliva upp strax efter 5 för att hinna göra iordning sig själv och honom. Tur att det bara blir varannan vecka då Sebastian jobbar skift :P Vet inte hur jag skulle orka annars, blir grant med 2 barn sen ;)