Ingen julstämning

Sitter nu ensam i soffan. Barnen sover och Sebastian jobbar. Lite egentid så passar på att mumsa i mig lite pepparkakor och blogga ;) Julafton om 5 dagar.. kan inte påstå att det finns någon julstämning. Var är snön!? Det är ju grönt ute, skulle kunna tro att det är vår redan.. får väl hoppas att det kommer lite till nyår så vi kan leka ute i snön med Zacharias, och låta honom få åka pulka :) Skulle vara så roligt! 
 
Nästan alla julklappar är inhandlade och inslagna. Barnens är i alla fall klara och det är ju det viktigaste :D Imorgon ska vi handla de sista, sen är vi äntligen färdiga :) Julen firar vi hemma hos mamma och pappa. På juldagen åker vi till Västerås och firar tillsammans med Sebastians familj :)
 
Måste ju berätta vad som hände nu under kvällen! :) Zacharias hade precis badat klart och fått på sig sin pyjamas. Cornelia satt i babysittern under tiden. Zacharias är alltid så snäll mot sin lillasyster och även nu. Han går fram och klappar på henne och pussas. Därefter gör han sig till och spelar Allan så Cornelia börjar skratta. Oj vad roligt de hade tillsammans :) Zacharias älskar ju att göra sig till, spexa och få folk att skratta åt honom. Så han fortsatte, och hon svämmade över av skratt :') Helt underbart att se dom!! Det var första gången som de verkligen skrattade tillsammans. Mina små hjärtan! ♡
 
Vå lilla sjusovare :) ♡ // emeliieottosson@Instagram
 

4 månader

Det har hänt mycket den senaste månaden med vår lilla tjej :) Hon testar sin röst, försöker forma nya ljud och pratar en hel del när hon är vaken. Hon ger inte ifrån sig några höga toner utan hon pratar väldigt tyst, ljuden är som en melodi för öronen :) Hon har väldigt lätt för att le och skrattet börjar komma mer och mer nu :)
 
Motoriskt så har hon vänt sig obehindrat från rygg till mage sedan hon blev 14 veckor gammal och har även lyckats vända sig tillbaka vid ett tillfälle :) Hon greppar saker utan problem och kan ta dom till munnen, för man måste ju provsmaka på allt! :D I slutet på förra veckan började hon även att leka med sina fötter :) Hon är riktigt stabil i nacken och kan ligga längre stunder på magen och se sig omkring. Dock föredrar hon att sitta i knät eller stå upp :)
 
Nätterna har inte blivit bättre :( känns som att det ända jag gör är att springa mellan spjälsängen och min säng! Säkert 5-6 ggr/natt. Fortsätter det såhär får jag nästan försöka att ge henne ersättning, vilket hon bara vägrat hittills. Sebastian har försökt vid några tillfällen då jag varit iväg en stund och hon blivit hungrig, men hon har vägrat. Vi har bara försökt på kvällstid, på dagarna klarar hon sig lite längre utan att behöva ammas. Nu håller jag mig hemma på kvällarna då det är svårt för mig att vara ifrån henne eftersom hon är väldigt mammig :S Nu när hon blivit lite äldre har hon också börjat bli väldigt känslig och blir lätt ledsen om inte jag eller pappa håller i henne. Mest när hon ser mig och förstår att hon sitter hos någon annan. En liten mammagris just nu! ;) Får hoppas att det bara är en period och att det snart går över :) Hon växer i alla fall i raketfart och är nu vid 4 månaders ålder 65,5 com lång och 6980 gram tung :) Älskade lilla vän!
 
emeliieottosson@Instagram

2-åringen!

Hujedamig vad tiden går! Det var först när jag fick barn som jag började upptäcka att tiden bara sprang iväg :) 2 år har gått sedan vi fick se Zacharias för första gången, när han kom upp på mitt bröst skrikandes. Alldeles varm och gosig! Känslan var obeskrivlig, en sån kärlek hade jag aldrig känt förut! Vår lilla kille som nu hunnit bli 2 år, 2 underbara år! Det är en fröjd att se honom växa och utvecklas för varje dag som går :)
 
Dagen till ära blev det födelsedagsfirande på förskolan tillsammans med alla kompisar och på eftermiddagen/kvällen var det kalas här hemma :)
 
En alldeles färsk Zacharias :)