Barnvagnsdjungeln

Tanken var att vi skulle vänta till sommarn med att köpa en syskonvagn. Min syster har dock varit väldigt flitig med att leta runt efter bra vagnar för ett "rimligt" pris. Hon tipsade oss i helgen om att Babyproffsen i bland annat Jönköping hade börjar rea ut förra årets modeller av Babytravel Dublin. På Blocket finns en hel del begagnat men för samma pris som de vagnar som reades ut! Hellre en ny då om man säger så :) Caroline hörde av sig för någon dag sedan då hon hade pratat med Babyproffsen här stan och de skulle också sälja ut förra årets modeller. Så även vi passade på och åkte idag och köpte oss en vagn :) Det känns faktiskt skönt att ha det gjort, det kommer ju att komma fler utgifter längs med vägen och det gäller ju att inte allt kommer på en gång.
 
 
Blev en mörklila för vår del :)

Den senaste tiden

Det har hänt en del sen sist jag uppdaterade här ;) Vi har varit och besökt Zacharias förskola, och det känns jättebra :) Personalen var jättetrevlig och lokalerna var precis lagom. Det tog bara ett par minuter för Zacharias sen var han igång och lekte, vi existerade knappt :P Får hoppas att inskolningen går bra!!
 
Min träning fungerar väl inte riktigt som jag vill att den ska göra :( Förra helgen var vi iväg och spelade en tävling i Sala. I fjärde serien lyckades jag göra något så jag fick rätt ont i bäckenet. Sen dess har det hållt i sig. När jag spelat bowling har jag fått lite ont, det känns lite mer efteråt. I förra veckan kunde jag inte komma iväg på så mycket pass, men lyckades vara med på Step.. det gick inget vidare :/ Dröjde inte många minuter innan jag kände av att det spände och gjorde lite ont i ena sidan. Började känna av lite sammandragningar och vågade inte alls ta ut mig. Det var sista gången jag gick på det passet. Nu hoppas jag bara på att det känns bra att gå på Aerobics, annars får jag lägga ner träningen på F&S :( Har dagligen börjat känna av värk i bäckenet så det bådar inte gott. Jag får nog vara glad om jag klarar av att bowla säsongen ut!! Papprena till försäkringskassan är i alla fall klara så när jag får mitt moderskapsintyg kommer jag skicka in dom direkt. Har jag börjat få ont såhär tidigt så vill jag inte ens tänka hur det kanske ser ut om 2 månader :S
 
Idag har jag jobbat som vanligt och direkt efter åkte vi till stan för att köpa skor, kläder och titta på böcker på rean. Blev en hel del till lillkillen :) 3 par byxor, 4 bodies, ett par stövlar {eftersom hans mormor redan hunnit köpa skor} och massa barnböcker :) Nu blir det alldeles strax sängen för min del. Är ju helt slutkörd om dagarna, tröttheten har inte försvunnit och magen har börjat krångla en del :/ Magkatarrskänsla, det svider och magen är uppblåst och hård. Får hoppas den känns bättre imorgon!! Magen har växt en hel del den senaste veckan, så vi får väl se hur stor jag blir den här gången ;) Går in i vecka 19 snart vilket betyder att det är dags för nytt ultraljud om en vecka!! :D Längtar ihjäl mig :)
 
    
   
emeliieottosson @ Instagram 
 

Att vara ut i god tid.

Har suttit en stund och skrivit hur en vanlig arbetsdag ser ut för mig. Jag ska ansöka om graviditetspenning även den här gången. Förra gången gick det inget bra och jag blev nekad. Nu tänker jag se till att det inte blir så!! Jag ska kämpa för att få rätt :P Det är svårt att komma på allting som man gör på jobbet, men det är väldigt mycket jobbiga saker faktiskt, som man inte tänker på att man gör :) Jag ute i god tid den här gången vilket gör att jag kan fylla på brevet varefter jag kommer på något mer :) Jag har redan hunnit skriva 1 ½ A4 på bara tjugo minuter :P
 
 
När jag ändå är inne på det så verkar det som att jag börjar få foglossning :/ REDAN?! kan man ju tycka, men känner tendenser... behöver ju inte vara så, men det lär ju märkas med tiden. Den är ömt och ilar emellanåt i bäckenet. När jag var och träna förra veckan kände jag av det ganska mycket efteråt :( Med Zacharias tränade jag långt in i sjunde månaden... den här gången kommer jag nog bara träna till början på april {träningskortet går ut då}, om jag har tur så att säga. Kan ju hända att jag får lägga av snart om jag känner av det varje gång. Vill ju inte förvärra det. Jag hoppas innerligt att det inte börjar såhär tidigt, har ju ett antal veckor kvar... Får hålla tummarna och hoppas på det bästa, mycket mer kan jag inte göra!
 
Imse Vimse Spindel, hjärtats favorit :)
 
 
 
 

Detta är vad jag kallar en riktig söndag!

Idag har vi verkligen levt upp till namnet Söndag! :D Vi har haft en riktig mysdag. Tagit sovmorgon, myst och busat i soffan. Framåt förmiddagen gick vi ut så Zacharias fick åka pulka och tog en promenad med vagnen. Köpte hem ordentlig söndagsmat :P och tittade på film. Lilleman har sovit ett tag nu, får ta och väcka honom snart så han sover inatt också! Imorgon är det 1 månad kvar till inskolning!!! Helt otroligt vad fort tiden går! Han har blivit så stor att han ska börja på förskola.. mitt lilla hjärta!
 
 
 

Bilköp

Då var det lördag och helg igen :) Förra helgen spenderade vi i Västerås och vi spelade även en tävling. Denna helg blir inte speciellt händelserik. Zacharias farfar skulle ha kommit på besök, men det blev tyvärr inte så :( Vi får hitta på något annat helt enkelt. Till kvällen är mormor bjuden på middag och senare ska vi titta på Melodifestivalen givetvis :) Får hoppas att det är betydligt bättre bidrag den här gången!!!
 
Den sista tiden har vi legat i ganska flitigt och letat efter en ny bil. I början på förra veckan var vi och tittade på en Citroën C4 Picasso, men vi fick senare höra att den inte va något att ha. Vi gick då över till en Volkswagen Touran, ecofuel. Vi skulle ha åkt och tittat på en i måndags men även denna gång fick vi rådet att inte välja den bilen, i alla fall inte med ecofuel... Jag tyckte det kändes lite hopplöst då när vi blev avrådda varje gång :P Men i slutet på den här veckan var vi förbi Söderbergs för att bara titta lite. Sebastian hade börjat intressera sig för en Volkswagen Passat Variant som påminner lite om Volvos V70. Vi mätte för att vara säkra på att vi skulle få plats med bilbarnstolar och granskade även bagaget ganska noga ;) Den passade in väldigt bra på våra krav, men vi valde ändå att titta på en Touran när vi ändå var där. Fast att den såg betydligt rymligare ut så var den mycket mindre invändigt, så det skulle inte funka med den bilen. Senare under kvällen ringer Sebastian en bilfirma i Finspång som har en Volkswagen Passat Variant som verkar intressant. Igår direkt efter jag slutat jobbet åkte vi dit och tittade på den. Det tog inte många minuter tills vi hade bestämt oss :P Nu är det bara ett sista steg kvar sen är det klart och vi har skaffat oss en ny {begagnad} bil!! :D Ska bli så himla skönt att kunna få träcka på benen och att inte behöva få ont varje gång vi ska åka nånstans. Måtte det bara gå vägen nu!
 
 

Fortfarande overkligt!

Ibland så är det fortfarande svårt att förstå att Zacharias ska bli storebror! :) ♡ Mest är det nog för att jag inte fått någon mage än {är ju bara i vecka 15 än så länge}. Andra symptom har jag, illamående kommer och går, yrsel, trötthet och växtvärk. Annars ska jag nog inte klaga ;) 
 
2:e augusti ♡