Sommar, sommar, sommar!

Dagarna som varit...
 
 

Sjuttonde juli

Graviditeten:
 
Jag är i vecka: 37+5
Månad: 9
15 dagar kvar till BF
94, 6 % av graviditeten har passerat
 
Idag var jag på MVC-besök. Fick träffa en annan barnmorska eftersom vår är på semester. Jättetrevlig kvinna :) Blodtryck, hjärtljud med mera var jättebra. Hade 34 i SF-mått, precis som förra gången, så magen har inte växt något mer :P Barnmorskan konstaterade dessutom att bebisen ligger långt ner i bäckenet och kunde även säga att h*n hade fixerat sig :) Kanske det är därför magen inte blivit mycket större :) Nu har vi ett besök kvar, den 31:e juli. Denna gång hoppas jag verkligen att det blir den sista!! Med Zacharias gick jag säkert 4 ggr till efter vad vi trodde var det sista besöket. Vill inte att det ska bli så igen! ;)
 
Dagen har spenderats hemma hos mormor, dit även syster kom. Barnen har fått bada och vi har haft fullt upp med dom små liven :P På eftermiddagen var det tänkt att jag och Sebastian skulle flytta och plocka ut saker i ett nytt förråd som vi hyrt, då det vi har inte räcker till. Men vi anade inte fått rätt nyckel så vi kom inte speciellt långt tyvärr :/ Blir att ringa hyresvärden imorgon och lösa det då istället.
 
 

En lugn sommardag

Kan inte påstå att denna dag började så bra! Hade åkt på jordens huvudvärk under natten, var uppe och tog en tablett {den sista!} men den återkom på morgonen när jag klev upp :( Sebastian mådde väl inte så jättebra heller, så stackars Zacharias fick stå ut med två soffsittande föräldrar tills mormor Berit kom förbi och tog med honom ut. Det dröjde inte länge förrän jag själv klev utanför dörren, hade inte ro till att sitta inne i det fina vädret. Zacharias var väl omhändertagen och hade jätteroligt :) De satt ute på en filt i gräset tillsammans med några grannar och fikade :P Blev en hel del lek innan det var dags att gå och handla och vila lite. Till kvällen bjöd vi in mormor på middag, var riktigt skönt att sitta ute och jag fick även lite gjort i trädgården. Klippte ner rosbusken och lite andra växter + att jag vattnade allting. Det har inte och ska  ju inte komma något regn på ett par dagar så det behövdes :)
 
Imorgon ska vi ta oss en tur till Smultronstället tillsammans med syster och hennes barn. På kvällen blir det grillning hemma hos mamma och pappa :)
 
Snygga tröjan som kom på posten idag från farfar :) Kommer väl till pass imorgon! 

En dag ute i Mauritzberg

Igår spenderade vi vår soliga dag ute på landet tillsammans med morfar, mormor, mormor Berit, moster Caroline, Claes och kusinerna Malte och Vera :) Blev en hel del fika, det bjöds på mat, pojkarna badade, gungade och vi gick på en promenad ner till Bråviken. En perfekt sommardag! ♡ Till skillnad från idag då kanske när det har regnat hela tiden :P I och för sig gjorde det inte speciellt mycket med tanke på att det varit så pass bra väder de senaste dagarna :) Zacharias har lekt och varit nöjd här hemma :) Imorgon väntas det ju bli bättre igen :)
 
Nu är det en trött mamma som tackar för sig! :)
 
 

Långpromenad och spontangrillning

Igår kunde inte vädret bli mycket bättre. Vi hade först planerat att åka och bada, men Zacharias hade plötsligt {under lördagseftermiddagen} åkt på en förkylning så vi fick ställa in dom planerna :( Istället gav vi oss ut på en promenad in till stan, tog oss en varsin glass på Halvars innan vi gick vidare och tog ett varv runt Strömmen. Vi hörde av oss till Caroline och Claes, eftersom vi tänkte stanna till vid Folkparken precis där dom bor och låta Zacharias leka. Kunde ju vara roligt för pojkarna att leka en stund :) Efter att ha varit i lekparken ett tag kom Sebastian med det briljanta förslaget att de kunde följa med oss hem och grilla. Sagt och gjort :) Blev en underbar kväll hemma hos oss, men Zacharias var trött tidigt så vi la honom ett bra tag innan Caroline, Claes, barnen samt mormor hade gått hem.
 
Han vaknade igen vid 20:00 då han fick äta lite, vi natta honom igen men det slutade ändå med att jag fick ta upp honom 20 min senare :/ Upptäckte efter en stund att han hade fått feber, tycker verkligen att det räcker nu!! Han har varit sjuk hela våren, vill gärna slippa en sån sommar också!! 
 
Idag har vi tagit det väldigt lugnt, dels för att febern inte försvunnit men även för att jag har ont i kroppen. 1 mils promenad igår i sandaler var kanske inte det smartaste jag gjort ;) Natten var urusel, det är ju som alltid mycket värk och svårt att hitta en skön sovställning med den enorma magen :S Det är som en bastu på natten och då är det riktigt svårt att koppla av och kunna sova. 3 ½ vecka kvar, 3 ½ vecka kvar, 3 ½ vecka kvar...!
 
 
emeliieottosson@Instagram
 
 

Mina hjärtan!

Sitter nu i soffan efter en trevlig dag med syster :) Vi tog en snabb sväng på stan under förmiddagen, shoppade lite kläder till lill*n och kikade runt en stund :) Köpte oss en varsin sallad och gick hem till henne i väntan på att mamma/mormor skulle komma förbi en stund. Barnen lekte, vi åt, fikade och pratade. Grabbarna fick nya fina sandaler av sin mormor då deras fötter har växt så otroligt fort bara på en månad! De sandalerna jag köpte till Zacharias var stora i början av sommaren, nu är de nästan för små och då är ju mer än halva sommarn kvar :P Det tackar vi mormor för! :D De gick runt i dom och var så stolta så ;)
 
Blev självklart upphämtad av Sebastian när han hade slutat jobba. Kunde ju inte gå den där långa biten hem också, då hade kroppen sagt ifrån ordentligt. Hade skapligt ont redan hemma hos Carro :S Det är mycket som jag inte klarar av att göra nu för tiden, det är riktigt tungt och jag tycker att det har gått väldigt fort på slutet :/ Kroppen tar stryk direkt.. efter bara en kort promenad känner jag av foglossningen och jag får problem med att röra mig och minsta steg jag tar gör nått fruktansvärt ont :( Eftermiddagarna och kvällarna spenderar jag i soffan för jag känner mig helt förstörd. Nattetid knakar det och värker vid minsta lilla rörelse jag gör.. + att jag har en intensiv liten bebis i magen som verkar vilja pressa sig ut ur magen titt som tätt. Så var det inte alls med Zacharias, han var betydligt lugnare i sina rörelser under den här perioden :P Härom kvällen trodde jag att h*n var påväg ut ;) Svullnaden i kroppen har börjat komma, men det var ju som sagt bara en tidsfråga. Det blir ju varmare ute och jag blir ju inte mindre direkt :D Idag gick vi in i vecka 37 så om 2 veckor är du mer än välkommen lilla hjärtat :) ♡ Får inte heller glömma bort stora killen som blev hela 19 månader idag också :) Underbara unge! ♡
 
 
 
 

1:e juli - 1 månad kvar!

 
 
En liten ynklig månad kvar!! Ändå känns det som en evighet!! Det är ju den här tiden som går långsammast, när man är så nära :) Dagen har spenderats utomhus hemma hos mormor, dit även min syster kom med Malte och lilla Vera :) 
Pojkarna fick busa av sig lite, och det blev en del spring efter dom ;) Det blev en kort vända till centrumet då Carro skulle byta lite kläder som Vera fått i present och även för att köpa färg så vi kunde göra hand- och fotavtryck på henne :) Det var lika svårt med henne som det var med Zacharias vid samma ålder :P Stackarn! Det gick i alla fall väldigt fort att göra det, men hon blev lite ledsen :(
 
Så nu har jag fått snuffa lite bebis igen, även om det inte hjälper ett dugg :P Längtar ju så otroligt mycket efter vårt lilla hjärta!! ♡
Veras lilla hand - emeliieottosson@Instagram