26:e juni

Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen!! Har inte känt för att blogga helt enkelt :) Har ju hänt lite den senaste veckan med fotografering av syster med familj, midsommarfirande i Västerås och nu är Zacharias farfar här på besök :) Midsommar var väl helt okej :) Zacharias var ju inte helt hundra så det var lite gnälligt :/ och kvällen spenderade vi inomhus, hade varit roligare om man hade kunnat vara ute och gjort annat :) Det var dåligt väder hela helgen och under lördagen passade vi på att åka till ett lekland med Zacharias så han fick springa av sig lite. Tror nog han uppskattade det :) 
 
Idag fick Zacharias vara på förskolan mellan 9-12 och under tiden gick jag och Tommy på centrumet och shoppade lite. Det var faktiskt Tommy som stod för det, jag spenderade inte en krona :P Zacharias fick en ny tröja, 2 kepsar, ett par jeans, såpbubblor och en leksak ;) Inte ett dugg bortskämd! :P Vi gick en hel del vilket resulterade i en väldigt öm kropp :S Det känns mer och mer att kroppen håller på att förbereda sig, foglossningen har blivit värre bara den senaste veckan :( Hoppas på att det inte blir värre än såhär!
 
Imorgon är det hemfärd för Tommy, vi ska fixa lite här hemma och efter att vi hämtat Zacharias på förskolan ska vi ta oss en tur in till stan, fika eller äta en bit mat innan vi vinkar av honom vid tåget. Det ska väl inte dröja allt för länge innan vi träffar honom igen!!
 
Fina Vera under fotograferingen förra veckan :)

MVC-besök

Igår var vi tillbaka på Mödra för det vanliga besöket :) Den här gången slapp jag stick i fingret och kommer förmodligen få göra det tiden ut. Alla mina värden har ju sett så bra ut så hon tyckte inte att det var någon mening med att titta på dom igen :P Dock ville bebisen inte vara med när hon skulle mäta hjärtljuden :P Den brukar alltid ligga på höger sida så barnmorskan började att lyssna där men hittade inget. Hon letade och letade men så fort hon hittade rätt så flyttade bebisen på sig ;) Barnmorskan försökte känna hur den låg och konstaterade då att huvudet inte var neråt längre. Till slut fick hon hämta in Ultraljudsmaskinen för att få något grepp om hur den låg. Huvudet uppåt var det i alla fall ;) Uppe vid mina högra revben :P Så det var inte så underligt att hon inte hittade hjärtat där :D En riktig liten rackarunge! Men det är ingen fara att den ligger så just nu utan den har ju 2 veckor till innan den måste ligga neråt.
 
På eftermiddagen var jag och Zacharias hemma hos mormor en sväng, men jag märkte på honom att han inte riktigt va som han skulle. Jag tyckte han kändes varm och efter att ha tagit tempen på honom så förstod jag ju varför.. 39,2 :/ Så det är väl sprutan från 18-månaderskontrollen som har tagit ut sin rätt! Det skulle ju ta upp till 10-14 dagar innan det kunde bli en reaktion, så idag har han fått vara hemma. Han är fortfarande lite gnällig och inte sig lik så vi får väl se om han kanske är pigg att gå till förskolan imorgon. Jag ska i alla fall in till stan till min syster och fotografera den lilla familjen :) Ska bli riktigt roligt :D
 

Underbart!

Idag har vi njutit av det fina vädret, grabbarna grus har busat och jag har fått snuffa bebis :) Perfekt förmiddag!
 

Nu har jag blivit moster igen :)

Oj oj det har varit ett par händelserika dagar :P I torsdag skulle min syster läggas in för kejsarsnitt eftersom deras bebis inte behagade att titta ut den vanliga vägen :) Vi gick som på nålar här hemma hela dagen för att senare få veta att det inte skulle bli något :/ De skulle få vänta till fredag morgon istället, vilket då betydde att pappa/morfar och bebisen skulle få dela födelsedag ;)
 
I fredags, under förmiddagen fick jag äntligen samtalet om att allting hade gått bra och att jag hade blivit moster åt en ljuvlig liten flicka {saknar namn än så länge} på 53 cm och 4470 gram ;) Allting hade gått jättebra och min syster såg oförskämt fräsch ut när vi var uppe och hälsade på under kvällen :) Pappas födelsedag blev lite annorlunda i år om man säger så :P Blev en snabb middag där hemma och sedan bar det ju upp till BB direkt :) Lite roligt att få dela födelsedag med sitt barnbarn :D Sen begriper jag inte hur syskon kan vara så olika varandra ;) Malte var väldigt ljus och är fortfarande ljus med blå ögon. Pappa upp i dagen! Medan lillasyster är jättemörk i håret och ser ut att få bruna ögon. Mamma upp i dagen! :P Så himla fascinerande :D
 
Har fått snuffa bebis i två dagar nu, helt underbart!! Och det gör ju inte längtan efter vår lilla något bättre!!! :S Är sååå frustrerad över att det är 7 veckor kvar {och jag som gick över sist kanske få räkna med ytterligare 1-2 veckor}. Är ju så fruktansvärt nyfiken på vem du är lilla vän ♥
 
 
 

50 dagar kvar

Graviditeten:
 
Jag är i vecka: 32+5
Månad: 8
50 dagar kvar till BF
82,1% av graviditeten har passerat
 

Längtan!

Kläderna till lill*n :)
 
 

Liten blir stor!

Det känns nästan som att vår lilla kille får växa upp för fort, eller så är det så att jag helt enkelt inte hinner med :P Igår var vi på BVC för 1½-års kontroll. Han fick visa att han kunde rita och bygga med klossar, vi försökte få honom att visa var näsan och munnen var men han var precis nyvaken och väldigt blyg. Gick inget vidare med andra ord :P Vi fick berätta lite om vad han kan för ord och om han förstår oss när vi pratar med honom :) Vilket han gör :) Han är nu 87 cm lång och väger 13 kg så han har vuxit en hel del sen han var där för 3 månader sen :) Det värsta var ju kvar till sist, sprutan! Men det gick jättebra! Han blev knappt ledsen :) Dock vägrade han säga hej då och vinka åt vår BVC-sköterska, men han gav henne ett litet leende innan han vände på klacken och gick ;) Nu ska han inte tillbaka förrän om 1 år, men det kan hända att han kommer få följa med lillebror/lillasyster ett par gånger.
 
Igår kväll blev det även invigning av den nya sängen. Det gick ju nästan som jag hade trott :P Vi brukar aldrig sitta med honom tills han somnar utan det brukar bara vara att gå in och lägga honom i sängen och sen så somnar han. Lite svårare nu när han kan kliva ur helt på egen hand ;) Så jag satt där troget vid hans sida och vyssja i 1 timme innan han gav upp :O Jag var inte irriterad över situationen men blev väldigt trött och fick väldigt ont av att sitta där på golvet bredvid honom :P Natten gick bra, han vaknade vid ett tillfälle och hängde då över sängkanten när jag kom in, smått panikslagen :S Lille gubben! Men han kröp upp direkt när han såg mig och åt en flaska och somnade om. Sov fram till 7:00 imorse :D Så det gick ju vägen, nu får vi se hur den här natten blir :) Just nu är han på förskolan, ska hämta hem honom klockan 14:00. Känns jättekonstigt att vara hemma såhär utan honom måste jag säga :S Har fått en hel del saker gjort så det är ju skönt :) men nu vill jag bara ha hem honom :)
 
 
Mammas fina kille

Första veckan i juni.

Har varit ledig från jobbet i en vecka nu, men det känns som en månad :P Väldigt konstigt att gå hemma igen måste jag säga! Kan ju inte klaga på vädret som har varit helt perfekt! Zacharias har badat här ute i trädgården var och varannan dag. Jag har även tagit en tur ut till landet i Mauritzberg med honom och mormor. Blev en hel del badande där också :) Vi hade det riktigt mysigt därute tillsammans med mormor, morfar och gammelmormor :) Han skulle ha koll på oss alla hela tiden och så fort någon försvann började han ropa eller sprang efter :P Vi fikade, åt lunch och grillade och åkte inte hem förrän framåt kvällen. Kan ju säga som så att min lilla pojke sov ganska gott den natten ;)
 
Igår åkte vi till Söderköping, vi åt lunch och tog oss en varsin glass innan jag skulle iväg på Babyshower hemma hos fina Josefine :) Måste säga att det var riktigt trevligt och roligt att få vara med :) Bebisens gudmor hade ordnat med lekar och jättegod fika :) Det blev även paketöppning och han är redan bortskämd den lilla pojken :P Han fick väldigt mycket fina saker! Nu får vi se om jag hinner träffa Jossan innan bebisen hunnit ut eller om det blir efteråt ;) Spännande!
 
Idag skulle ju vädret bli sämre och det blev det! Gjorde ingenting för vi tog oss en tur till IKEA för att köpa barnsäng åt Zacharias. Det är dags att lära honom att sova i en riktig pojksäng nu så att han är van tills bebisen kommer som då tar över spjälsängen :) Vi köpte oss även dvd-ställ eftersom vi har börjat stapla filmerna på hög nu när det inte finns plats för dom :P När Zacharias sov middag började vi att montera ihop allting, sängen tog vi sist. När vi bara hade ribbotten kvar upptäcker vi att det är helt fel mått!! Jag, min klant, har bara tagit en och trott att det var rätt mått {jag var faktiskt vid rätt hylla och fack och antog att det bara fanns en sort!}. Imorgon blir det att åka tillbaka och byta till rätt. Såå himla typiskt! Jag kunde ju ha tittat mer noggrant :/ men men... Det blir en tur efter att vi varit på BVC med Zacharias, det är ju dags för hans 18-månaderskontroll :)
 

18 månader!

Idag blev vår lilla kille 18 månader! 1 ½ år! Om 8 veckor ska vår "lilla" kille bli storebror!Vilket fortfarande är svårt att förstå :D Han utvecklas mer och mer för varje dag som går. Han är väldigt duktig motoriskt, språket kommer allt mer och mer. Dock kan han inte säga så mycket, men har en väldigt bra förståelse :) Jag märker på honom att han försöker härma efter när man pratar med honom, men att han har svårt att forma orden. Det är de här vanliga orden som hej, aj, oj, nej, där, mamma, pappa, titta som han kan uttala rent. Han har även sin variant av ordet ja som är ett eh och hans sätt att säga tack är att nicka med huvudet och säga mm ;) Hans största intresse är fortfarande bollar, han är precis tokig i dom! :D Kasta, sparka, rulla, you name it! Pussel är också en favorit :) Nästa vecka, på måndag ska vi på 18 månaderskontroll på BVC. Då får vi se hur stor han verkligen har blivit ;) {vi har en stadig kille om man säger så!}. Ska även bli roligt att få se hur han klarar de andra små testerna som de kommer att göra :)
 
Dagen till ära har vi spenderat utomhus i trädgården. Syster kom hit ett tag medan Malte var på förskolan. Hon hade sitt omtalade BF-datum idag! Dock ingen bebis i sikte. Vi får väl se när den lilla krabaten väljer att titta ut! :) Vi har fikat och solar lite medan Zacharias har fått bada hela förmiddagen. Han har varit på riktigt gott humör och haft väldigt roligt :) På eftermiddagen var det dags för MVC-besök, Zacharias sov sig genom nästan hela ;) han vaknade till så han hann höra sin lillebrors/lillasysters hjärtljud :P Allting såg bra ut och vi ska dit igen om 2 veckor, längtar redan! :) Nu ligger bebisen med huvudet neråt, eller i alla fall idag, vet ju att h*n kan vända på sig om h*n vill men förhoppningsvis fortsätter h*n att ligga så tills det är dags :)
 
 

Första dagen på "långledigheten"!

Veckan kunde inte ha börjat bättre! Strålande solsken och ledighet! Zacharias har varit ute från morgon till kväll :) På förmiddagen kom Caroline och Malte hit. Givetvis satt vi ute i trädgården och grabbarna fick leka :) Framåt lunch gick vi och Sebastisn till centrumet, köpte sallad och kikade lite i affärerna. När vi kom tillbaka hem åt vi och därefter hämtade jag plastpoolen så att Zacharias och Malte fick bada. Det var väldigt uppskattat :) Under tiden kunde jag, Carro och mormor sitta och ta igen oss i solen :P
 
På eftermiddagen, efter att Caroline och Malte åkt hem och. Zacharias sov, fixade jag iordning mig. På kvällen skulle jag nämligen iväg och träffa mina kära kollegor som hade avdelningsmöte hemma hos en i arbetslaget :) Diskuterade hösten och åt middag tillsammans. Det var väldigt trevligt! Inte för att skryta men jag har de bästa kollegor man kan tänka sig! ;) Nu ligger jag nedbäddad i sängen och hoppas att morgondagen blir lika bra som denna dag har varit! Förhoppningsvis sol och på kvällen är det gårdsfest på Zacharias förskola :)
 
Igår hemma hos morfar och mormor :)

Sommarnytt till Zacharias

Lite nytt som jag köpte till Zacharias i veckan :) Hade för övrigt en underbar kväll igår med världens bästa kollegor!! Kommer sakna dom när jag är ledig :(

Den gula t-shirten är en favorit :D