Tiden rullar på!

Dagarna rullar på och bloggen ekar tomt som vanligt ;) Förstår inte hur de som driver "mammabloggar" har tid att uppdatera typ 2-3 ggr/dag!? Jag får vara nöjd om det blir så många gånger på en månad ;) men samtidigt kanske jag prioriterar annorlunda. Jag har andra intressen som jag hellre väljer framför bloggandet just nu :) 
 
Har hänt lite sen sist! Jag har spelat min första seriematch för säsongen, Cornelia växer så det knakar och Zacharias lär sig nya ord varje dag känns det som :) ♡ Vi har varit lite sjuka och jag klarade mig fram till igår då jag vaknade på morgonen och mådde jättedåligt :/ Haft feber och haft jätteont i halsen, knappt kunnat äta, prata eller röra huvudet.. som att jag skulle ha haft världens nackspärr. Men idag är det lite bättre så får hoppas att det börjar gå åt rätt håll :) 
 
Tiden går ju som sagt otroligt fort och det är endast 3 ½ vecka kvar till Cornelias dop och 6 veckor tills vår lilla kille fyller 2 år!!! Han börjar bli stor men är ändå så liten! ♡ Kan komma på mig själv ibland att jag förväntar mig för mycket av honom, men att jag sedan inser att han faktiskt inte är så gammal, min lilla kille! Han får växa upp lite för fort känns det som! Men han är så otroligt snäll mot sin lillasyster och jag smälter varje gång han är framme och klappar, pussar och kramar om henne :') Mina fina, underbara barn!! 
  
emeliieottosson@Instagram
 


En vanlig höstdag

Fast att hösten har kommit bjuds det på väldigt varma sköna dagar :) Ska väl inte klaga då det inte regnat speciellt mycket heller den sista tiden :) Idag har det varit full fart här hemma :) Plockat och styrt. Sebastian satte upp en rullgardin i Zacharias rum som vi köpte häromdagen. Går ju inte dra upp en av persiennerna och en annan håller på att gå sönder. Är så trött på det så det var riktigt skönt att få upp den! :D Han satte även upp en kort gardinstång ovanför dörren in till köket där vi ska sätta upp en bredare gardinlängd så det blir lite ombonat :) Själv hämtade jag in höst- och vinterskorna och plockade ut sommarskorna. Lite vemodigt men samtidigt mysigt då jag är väldigt förtjust i hösten {så länge solen skiner}. Tycker det är roligt att få klä på sig höstkängorna, skinnjackan och en mysig stor halsduk :P Dock har jag inte tagit på mig de två sistnämnda, men någon dag blir det dags!
 
Cornelia har varit jättesnäll och inte klagat medan mamma och pappa hållt på här hemma. Hon kan hålla sig vaken långa stunder utan att behöva ligga hos mig :) Underbart! Hon älskar både babysittern och babygymmet vilket uppskattas av både mamma och pappa :) När Zacharias kom hem från förskolan gick vi iväg en sväng till centrumet. Jag köpte två baslinnen till mig själv och även ett 2-pack linnen till Cornelia som hon kan ha under klänningar och tunikor så hon slipper bli kall om magen och ryggen :) Hade ju inte mycket sånt efter Zacharias ;) 
 
emeliieottosson@Instagram
 

2 månader

Tiden rusar iväg och vår lilla flicka har nu hunnit bli 2 månader gammal. Det har hänt mycket med henne den sista tiden :) Hon började ge ifrån sig ljud när hon var kring 6 veckor gammal, hon skrattar och "pratar" mer och mer :) Hon är mycket mer vaken om dagarna även om hon fortfarande tar sig en tupplur då och då, den ena längre än den andra :P Hon börjar att hålla upp huvudet lite bättre och följer oss med blicken, vilket hon kunnat sen hon var drygt 4-5 veckor :) Man kan även se att hon vill greppa saker som hänger framför henne, hon kämpar och kämpar ;) I tisdags var vi på läkarbesök på BVC, allting var jättefint med henne och hon hade vuxit till sig som vanligt :D Nu är hon 60 cm lång och väger 5530 gram. Kurverna har börjat jämna ut sig så hon kanske har hittat sin tillväxtkurva nu {en liten bit ovanför normalkurvan}.
 
Hon ammar ungefär var tredje timme och får behålla maten. Hon kräks väldigt sällan så det är skönt! På kvällarna har vi börjat lägga henne i sin säng där hon kan sova en stund. Hon äter fortfarande på natten och när hon väl vaknar i sin säng går det tyvärr inte att lägga henne där igen. Jag knappt ens lägga henne i babynästet mellan oss :/ Hon blir ledsen direkt och börjar att gråta så hon sover väldigt ofta i min famn. Tidigt på morgonen brukar det gå att lägga henne i nästet och hon sover där en timme eller två innan hon vill tillbaka till mig. Får hoppas att det blir bättre, jag måste väl även försöka vara lite "sträng" och envis. Försöka att bara amma henne när jag är vaken och därefter lägga henne i sin säng när hon ammat klart. Dock drar jag mig för att göra det då det inte blir mycket sömn för min del och sen tycker jag att det är mysigt att henne intill mig. Ja lite självisk är jag nog allt! Jag försöker att få henne till att ta napp men det är väldigt sällan som hon tar den. Vi får se vad hon väljer att göra när hon blir lite större :) Zacharias tog inte napp speciellt bra i den åldern heller. Just nu kan hon ta tummen eller varför inte hela handen när hon är snuttsugen :P
 
Hon är väldigt glad och snäll, tycker sällan att hon är ledsen, enbart då hon är hungrig eller under kvällen då hon är väldigt trött och kanske inte kommer till ro ordentligt. Under de senaste dagarna har hon förändrats mycket i sitt utseende, kan inte riktig sätta fingret på vad det är :D hon är fortfarande väldigt lik Sebastian :) Jag får vara glad för att hon åtminstone fått min ögonfärg ;)