Long time no see...

Oj oj oj! Nu var det allt för länge sen! Dagarna bara flyger förbi och båda barnen växer och utvecklas väldigt fort för tillfället! Zacharias har börjat härma efter väldigt mycket, försöker säga en massa nya ord och har även lärt sig en hel del nya :) Han är på mycket bättre humör och det märks att han börjat acceptera det att mamma och pappa inte hela tiden kan uppmärksamma honom utan att hans lillasyster också behöver ha sin tid :) På tal om lillasyster så händer det väldigt mycket med henne också som sagt :) Nu är hon med mycket mer och i veckan var vi på BVC för vägning och mätning. Hon är nu 59 cm lång och väger 5060 gram, så hon är en lång och smal liten tjej :) 
 
Annars händer det inte så mycket :) Sebastian har ju börjat jobba igen så nu får jag verkligen känna på hur det är att vara 2-barns mor :D Än så länge har det funkat väldigt bra. Blir väl bättre med tiden när man får in lite rutiner. Framförallt när Cornelia fått lite mer rutiner ;), just nu sover och äter hon på olika tider så man vet aldrig med henne :P
 
Bowlingsäsongen har kommit igång, än så länge blir det inga matcher för mig. Försökte mig på att träna i onsdags och det kändes väl lite sådär. Spelet funkade ju hyfsat men det kändes lite i kroppen att man födde barn för inte så länge sen. Lite småömt så jag kommer ta det väldigt försiktigt första tiden, så får vi se sen hur det blir med match- och tävlingsspel :) Får ett nytt klot i nästa vecka så det ska bli riktigt roligt :D
 
emeliieottosson@Instagram
 

Cornelia 1 månad

Åh kan nån stanna tiden!? Den går alldeles för fort! Vår lilla tjej har redan hunnit bli 1 månad! :S ♡ Det har hänt jättemycket den tiden hon funnits hos oss. Hon är väldigt snäll :) äter och sover mest. Hon har under den senaste 1½ veckan blivit mer vaken och kan ligga en stund för sig själv utan att vilja äta eller vara i famnen. Hon vill gärna vara nära oss men det förstår man ju då hon är så liten än ;) På nätterna sover hon hos mig. Jag ammar medan jag halvsover/sover och när jag försöker lägga bort henne blir hon ledsen :/ men det får vara så, har inte bråttom och med Zacharias var det samma sak så det blir nog bra till slut :)
 
Hon helammas, men hon har fått prova ersättning vid två tillfällen. Första gången slutade det med magknip och en massa bajsblöjor. Andra gången åt hon lite grann men vägrade sedan flaskan. Det går bra att enbart amma henne och hon är nöjd med det och går upp i vikt :) Igår var vi ju på BVC och vi konstaterade då att vår tjej inte är så liten längre :P 4660 gram och 58 cm lång! Men både jag och Sebastian är ju långa så hon har ju att brås på ;)
 
Det är roligt att det börjar hända lite mer med vår flicka. Hon började le redan vid 3 veckors ålder och nu kommer dom leendena lite oftare :) ♡ Hon börjar vilja komma upp lite och titta, om hon ligger ner och är ledsen så nöjer hon sig ibland med att bara få komma upp och sitta i knät och se sig om :) Trots sin unga ålder har hon redan åkt på sin första förkylning :/ Zacharias blev ju dålig i helgen och hon någon dag efter. Nätterna har därför varit lite jobbiga nu då hon har svårt att äta pga täppt näsa. På dagarna fungerar det ganska bra, men hon hostar en del, nyser och ögonen rinner :( Får hoppas det går över snart! ♡
 
Det är ju inte bara Cornelias dag utan även Zacharias :) Han blir 21 månader och 2-års dagen närmar sig med stormsteg!! :) Var ju inte länge sen han var 1 månad... eller!? ;)
 
emeliieottosson@Instagram

Lista - Graviditet och förlossning

Jag tänkte göra en likadan lista på Cornelia som jag gjorde på Zacharias, lite frågor angående graviditeten och förlossningen :)
 
Graviditeten:
När fick du reda på att du var gravid? Den 30:e november 2012 :) 
Hur fick du reda på att du var gravid? Gjorde ett graviditetstest
Hur gammal var du? 26 år
Ungefär när blev du gravid? Runt 10:e november
Hur reagerade du? Blev jätteglad! ♥
Var graviditeten planerad? Ja det var den :)
Mådde du illa? Nej tyckte jag mådde rätt bra :)
Hade du halsbränna? I slutet hade jag mycket halsbränna :/ Precis som förra gången
Hade du ont av foglossning? Sista tiden hade jag väldigt ont :/
Hade du mycket vätska i kroppen? Jag hade tur och klarade mig rätt så bra ända fram till 1 månad då hon kom. Samlade på mig vätska då, men inte alls lika mycket som med Zacharias!
Hade du några sammandragningar? Ja det hade jag, men inga som gjorde speciellt ont
Fick du några bristningar? Hade några sen förra graviditeten som växte lite, fick även några till. Inget märkvärdigt.
Fick du en hormonrand? Ja, kom sista veckorna
Var du extra känslig? Ja, men det kom och gick :)
Kissade du ofta? Ja! 
Hade du några graviditetscarvings? Ramlösa Citron :P
Hur mycket gick du upp i vikt? 19 kg, mindre än förra gången i alla fall ;)
När kände du dom första sparkarna? i v. 15-16 :)
Sparkade han/hon mycket? Ja, det kändes som hon skulle komma ut ur magen bokstavligt talat  ;)
Fick ni en flicka eller pojke? En jättefin liten flicka :) ♥
Vad trodde du att det skulle bli? Jag var osäker, var mer säker med Zacharias :)
Vad funderade ni på för namn? Vi hade bestämt oss för ett så det blev det :)
Vad fick bebisen för namn? Cornelia :)
Hur många ultraljud gjorde ni? 5 st. Ett VUL i vecka 13, ett UL vecka 13 - Kub-test, RUL i v 19, UL i v 35 för att de hur hon låg + ännu ett UL i v 36.
 
Förlossningen:
När var bebisen beräknad? 1:e augusti 
När födde du? 5:e augusti
Vilken vecka födde du i? 40+3
Vart födde du? Vrinnevisjukhuset, Norrköping
Vilka var med på förlossningen? Cornelias pappa :)
Var du nervös inför förlossningen? Nej inte direkt, jag visste ju va som väntade eftersom det var andra barnet :) men var nog lite rädd då jag visst hur det kändes när det väl skulle sätta igång :P
Hur började din förlossning? Måndag morgonen, samma dag som hon kom :) Runt kl. 7, vid 7:30 och framåt hade jag regelbundna värkar. 
Hur mycket var du öppen när du kom in? 4-5 cm
Vad var jobbigast? När värkarna blev väldigt intensiva och smärtsamma strax innan jag valde att ta EDA:n
Vad använde du för smärtlindring? Lustgas självklart! och epidural.
Hur lång tid tog det? Allt som allt från första värken 6 ½, från inskrivningen 3 ½ timme :)
Hur lång tid tog krystningsskedet? Knappt 1 minut ;)
Hur födde du? Vaginalt
Hur gammalt är barnet nu? 4 veckor :) ♥
Hur ser du på förlossningen idag? Den var riktigt bra! Hade nog aldrig trott att det skulle kännas så bra efteråt och att jag skulle vara så pigg! :) Förstod nästan att det skulle gå fort den här gången då det även gick ganska snabbt med storebror :) Hon kom ut som en raket, eller som stålkvinnan som barnmorskan sa då Cornelia kom ut med ena handen ovanför huvudet ;) Nej, kunde inte drömma om en bättre förlossning! Bra på alla sätt och vis.
 
 
 

Hösten är här!

Ja nu har man fullt upp om dagarna! :D Ännu mindre tid för bloggen med andra ord! Jag kan ju alltid försöka att uppdatera de dagar då Zacharias är på förskolan, men då kan det hända att man gör annat :P Det är som det är, prioriterar ju annat :D
 
I helgen var Zacharias och Cornelias farfar på besök och Kerstin :) Herrarna var ute på en golfrunda på förmiddagen, alltså pappa, Sebastian, Tommy och Claes. Medan dom roade sig där åkte jag, barnen, Kerstin, Caroline och hennes två små till Söderköping för att besöka Gästabudet. Var riktigt trevligt och en väldigt mysig stämning. Blev en snabb vända genom marknaden då vädret inte ville vara på vår sida ;) Det kom en skur som varade cirka 3 minuter :P Därefter blev min lilla dam på dåligt humör + att allas magar skrek efter mat. Det blev bråttom att hitta ett matställe, men de ställen vi hittade hade ont om barnstolar! :S Till slut hamnade vi vid Kanalbodarna där vi fick köa ett bra tag, men pojkarna var på gott humör och våra små tjejer sov :) Blev som vanligt en toast för mig och pannkakor till Zacharias. Medan vi satt där fick vi se massa hästar och några jycklare :) Mysigt! Klockan gick och det blev dags att åka hemåt, grabbarna hade samtidigt blivit klara med sin golfrunda :)
 
På kvällen blev det middag hemma hos mamma och pappa i Smedby, vi hade riktigt trevligt och jag njöt till fullo då det förmodligen skulle vara den allra sista kvällen man grillade och satt ute sent utan att behöva klä på sig allt för mycket ;) Känns ledsamt men ändå lite mysigt att hösten är påväg :) Blandande känslor med andra ord.
 
Igår tog vi oss en tur ut till Krokek för att visa upp Cornelia för min faster och hennes man :) Ingegerd skämde bort oss ordentligt. Lagade jättegod mat. Rödspätta och potatis, därefter efterrätt - våfflor med sylt och grädde :P {och jag som skulle börja mitt nya liv!} Blev en hel del spring i trapporna med Zacharias ;) Både upp till övervåningen och ner till källaren. Källaren tyckte han var lika spännande som en annan gjorde när man var liten. Han lekte precis samma lekar som jag gjorde ;) Vi sparkade boll ute och hade riktigt mysigt :) Cornelia fick jättefina kläder från P&P och Zacharias fick sig en leksakstruck, ungefär en sån som pappan hans kör på sitt jobb :D Vi var där hela dagen utan att lillkillen sovit middag så Sebastian kämpade hårt hela vägen för att hålla honom vaken :P Han kom i säng direkt när vi kom hem och då hade han varit vaken från 8:00 till nästan klockan 19:00 på kvällen. Starkt jobbat :D Idag är han på förskolan, var lite orolig att hans förkylning skulle sätta stopp för det men han var pigg :) Cornelia har sovit nästan hela förmiddagen så jag har kunnat skriva i deras böcker och klistra in foton som vi fick hem på posten igår :) Om några timmar är det dags att hämta hem vår lilla kille, blir nog en promenad i solen :)