Tillbaka ut i arbetslivet

Har nu påbörjat min tredje arbetsvecka och måste säga att det går riktigt bra! :) Trivs så himla bra på mitt jobb och har riktigt roligt tillsammans med mina kollegor! Det jobbigaste är ju helt klart saknaden efter mina barn :( Jag är ju van att vara med dom 24/7 så det är väl inte så konstigt heller! ;) Det som gör riktigt ont är när jag kommer hem sent, inte träffat barnen på hela dagen och dom ska gå och lägga sig direkt när jag kliver innanför dörren :/ Åh det är nästan så jag kan börja gråta för då måste jag ju vänta ända till jag slutar dagen därpå :( Ja det är inte lätt! Men jag kommer vänja mig... får jag hoppas, eller så blir det lite lättare med tiden! :) Vet ju att dom har det himla bra hemma med pappa under dagarna! :) 
 
Tyvärr har vi inte klarat oss undan basiluskerna!!! I torsdags i förra veckan började barnen bli snoriga och i helgen var det min tur :/ Peppar peppar har det inte blivit mer än så :P 
Ja, så nu vet ni att dagarna består av mycket jobb, mys med familjen och träning där i mellan ;) 
 
emeliieottosson@Instagram

Cornelias 1-årskalas

Bättre sent än aldrig ;) Blev hela 3 kalas för vår lilla tjej när hon fyllde 1 år :) Hon blev uppvaktad på lördagen av sina gudföräldrar, Marcus och Mathilda. På söndagen kom farmor, farfar Roger, faster Elin, faster Camilla, Rickard och kusinerna Alexander och Emilia :) Vi avslutade kalaset med en tur till Mårängsbadet :) Dagen då Cornelia fyllde 1 år kom morfar, mormor, mormor Bejjan, moster Caroline, Claes, kusinerna Malte och Vera, samt min kusin Oliver och hans flickvän Ida :) Vi var även en tur till BVC för 1-årskontroll, kanske inte lika roligt för vår tjej :/ Hon grät genom hela besöket :'( Tyckte inte alls om när doktorn klämde och kände på henne. Var inte heller nått roligt att bli vägd och mätt. Tråkigast av allt var att vi avslutade besöket med de där förbaskade sprutorna!! :/ Tyckte ändå att hon klarade sig hyffsat bra och blev inte speciellt dålig av dom :)
 
Dagarna kring Cornelias födelsedag hade vi och göra om man säger så ;) Jag bakade lite småkakor, mormor hade också hjälpt till och vi bjöd även på tårta som jag fixat ihop :D Sammanlagt gjorde jag 2 stora prinsesstårtor och 4 mindre som var till småbarnen. Sebastian bakade muffins och mockarutor :P Vi hade fika så det räckte till hela kvarteret!!!
 
Cornelia fick massor av fina presenter! :)
- Massor utav kläder
- Jacka från PoP och en från Name It
- Kavatskor
- Docka
- Gåvagn
- Mjukisdjur
- Noaks ark
- Leksaksbok med rim, musik, räkneord, m.m
- Armband
- Halsband
- Sparbössa
 

T a c k till alla er som uppvaktat vår tjej på hennes första födelsedag, och för alla de fina sakerna som hon fick!
 
 
 
 
 
 
 

Ängelholm #4

Det var dags för morfar och mormor att åka hemåt, innan de åkte mot Norrköping skulle de ta och spela golf :) Vi andra gjorde oss iordning för ett tur till Helsingør. Det var inte jättespännande att åka båt ;) grabbarna började tjafsa om vems båt det var och höll sedan inte sams om någonting ;) Väl framme gick vi runt en stund och kikade i en del affärer och tittade efter något gott man kunde köpa med sig hem :P Det blev ingen längre stund för det var så otroligt varmt och det fanns inget speciellt att göra :) Innan vi gick ombord köpte jag och Caroline en varsin cider och ett varsitt vitt vin som var rätt tjusigt :P Det är nånting i själva vinet så det blir bronsfärgat och glittrigt ;) Har faktiskt inte öppnat det än men provsmakade på plats och det var riktigt gott :D 
 
I Helsingborg så tog vi oss en lunch på Mc Donalds och gick därefter en längre promenad innan vi åkte tillbaka till Ängelholm. Vi tog oss ner till stranden direkt och njöt av kvällen. Det blåste så det gick vågor på vattnet, vilket barnen tyckte var hur roligt som helst :) Cornelia skratta så hon kikna när vågorna slog mot henne :D Till slut var vi tvugna att bege oss eftersom vi skulle hinna göra middag innan barnen skulle gå och lägga sig. Det kändes lite vemodigt den kvällen när vi visste att det var den sista :(
 
 
 
På torsdagsmorgon blev det tidig uppstigning då det var dags för städning av stugorna och utcheckning innan kl. 12. När allt var inpakat i bilarna och våra karlar åkt för att lämna nycklarna, tog jag och syrran barnen i vagnarna och gick mot stranden. Det blev några timmar där innan vi började resan hem till Norrköping. Vi hade ett par underbara dagar i Ängelholm, precis lagom med småbarn. Vi bestämde att vi måste göra om detta nästa år tillsammans, men då blir det förhoppningsvis Västkusten :)

Höstmode

Varför kommer det så otroligt mycket fina kläder på hösten!? Det är i alla fall då det är som allra roligast att shoppa, inte lika roligt för plånboken kanske ;) Lite wanties ;)
 
 
 
 
 

Måndagen den 5:e augusti 2013 kl. 12:55

Idag fyller vår dotter 1 år.. jag kan fortfarande inte förstå att det är 1 år sedan förlossningen satte igång, 1 år sedan hon låg alldeles färsk på mitt bröst! Jag blir alldeles sentimental när jag skriver det här... det går verkligen för fort!!! Men jag bara älskar att se henne växa och bli den där lilla egna människa med en helt egen personlighet. Vår underbara lilla tjej! Tänk att du har förgyllt 1 helt år. Så mycket som du gett oss under denna tid. Ditt första leende, när du skrattade för första gången, dina första ord.. dina första steg. Nu går du som att du aldrig gjort något annat ;) Det känns som att du alltid funnits hos oss :)

Minns fortfarande dagen innan du kom, söndagen den 4:e augusti. Vi var bjudna på middag hemma hos din mormor och morfar. Sög in det sista av sommaren :) Innan vi gick hem skämtade alla om att nästkommande dag vore en perfekt dag för dig att komma. Måndagen den 5:e, precis som din bror :) Jag bara skrattade för jag trodde inte på det :P Inga förvärkar och inte alls samma känsla som dagen innan Zacharias kom :) Men så fel jag hade!! ;)

Idag fyller du 1 år gumman. Du går nu, kryper nästan inte alls och så har det varit några veckor. Du har blivit jätteduktig på att äta och du är en bestämd liten dam som gärna inte vill bli matad längre ;) Du älskar att vara ute, pyssla för dig själv. Du är precis tokig i att bada så det var tur att vi fick ett par riktigt fina veckor med en massa bad :) Du är ett riktigt litet charmtroll som älskar att gosa och kramas :) Jag älskar när du rynkar din lilla näsa, kisar med ögonen och drar av det där leendet och visar varenda liten tand du har i mun. Du får alla på fall! Du är envis och vet precis vad du vill, din bror kommer inte få det lätt när du växer och blir äldre ;) Att se er tillsammans, skratta och busa, får mitt hjärta att smälta tusen gånger om. Våra fina små barn! Älskar er så mitt hjärta värker!!

 

 


Ängelholm #3

Givetvis blev det stranden på förmiddagen även på tisdagen :) Morfar och mormor såg fram emot att få bada och det gjorde vi andra också :) Nere vid havet frågade pappa/morfar om vi hade sett några krabbor, för det borde finnas. Precis efter orden lämna hans mun fick vi syn på en ;) Pappa han satte genast fart för att försöka fånga upp den, men det var lättare sagt än gjort :P Med hjälp av en hink fick han tag i den, men det var två stycken :) Barnen tyckte det var jättespännande, men efter en stund envisades Zacharias med att vi skulle släppa ner den i vattnet igen ;)
 
Efter ett par timmar på stranden lagade vi i ordning en lättare lunch, duschade av oss och tog sedan bilarna in till stan. Vi strosade runt lite och vi tjejer tittade lite i affärerna. Smågrabbarna sov i vagnen medan flickorna var vakna ;) Vi köpte mjukglass och passade även på att handla. Barnen började bli lite otåliga och det var varmt så vi blev inte kvar så länge. Vi åkte tillbaka till stugorna så barnen fick leka av sig lite innan middagen :)