Sjukstugan

Då var det återigen dags för sjukdomar. I fredags kräktes Zacharias, kom som från ingenstans! :( Han hade haft en jobbig slemhosta i två dagar så jag trodde givetvis att det berodde på den. Hade inte hört att det gick något på förskolan och det var 2 veckor sedan syrrans barn var sjuka. Under helgen var han grinig och ville inte äta nått speciellt, han och pappa fick tyvärr stanna hemma medan jag och Cornelia åkte och firade Malte som fyllt 2 år :)
 
I söndags mådde jag dåligt men det blev aldrig något med det för igår mådde jag som vanligt igen och Zacharias han åt och var på bättre humör. Men på kvällen var han jättedålig i magen så han var ju inte helt hundra! :( Så idag har han fått vara hemma från förskolan, vilket han förmodligen, eller med största sannolikhet blir hela veckan! 48h regeln! Lilltjejen verkar ha klarat sig än så länge. Hon är mest bara snorig, vilket det känns som hon varit sen hon föddes :S Pluttan! Var lite mammigt på babysimmet och ville helst vara uppe på axeln hela tiden ♡ Vi får hoppas att det här går över fort! Tycker att dom är ständigt förkylda/sjuka. Men det är väl så det är med småbarn ♡

emeliieottosson@Instagram

Babysim

I förra veckan var det äntligen dags att börja i babysim med Cornelia :) Minns ju hur mysigt det var med Zacharias och det är ju jätteroligt att få uppleva samma sak med henne. Ännu viktigare då man får lite egentid bara med henne! När vi kom ner i vattnet blev hon genast gnällig och började nästan gråta, det var jätteläskigt! Men efter en stund lugnade hon sig och tyckte det var hur kul som helst. Hon plaskade för fullt och skrattade :D Jag blev väldigt nervös till en början att hon inte alls skulle gilla det. Men givetvis var det ju något helt nytt för henne, mycket intryck på en gång :) Imorgon är det dags igen, och jag hoppas att hon fortsätter att njuta :) Vera och Ebba njöt också av att få vara i vattnet, ångrar inte att vi anmälde oss till det här! Kommer få så fina minnen! ♡ :)
 
 

Gott med gröt!

Tjejen som älskar gröt med blåbär :) ♡ Synd bara att hon inte är lika förtjust i maten vi erbjuder henne ;) Nu tänkte jag i alla fall öka på portionen med gröt så hon får lite mer. Hon ser väldigt besviken ut när det tar slut så fort i skålen :P 
 
 

Starten på ett hälsosammare liv

Då har det gått en vecka sedan jag började tänka på hur och vad jag äter. Vill ju komma ifrån sötsuget och äta bättre mat och samtidigt gå ner de sista kilona från graviditeten. Måste säga att sötsuget har nästan försvunnit helt och hållet! Förut har jag nästan klättrat på väggarna när jag inte haft nått godis hemma :S Helt sjukt egentligen!! Målet är ju även att komma igång med träningen på Friskis&Svettis, men då måste Cornelia klara sig utan mig. Hon har de senaste två kvällarna tagit ersättning i flaska, vilket är ett stort steg då hon ratat flaskan helt och hållet tidigare :) Detta gör ju att jag väääldigt snart kan komma igång! :D För tillfället har jag ingen press på mig att "träna" på annat sätt. Utan jag får mina promenader med barnvagnen ett par gånger i veckan, samt bowlingträning. Sitter ju inte direkt still om dagarna heller ;) Motivationen är på topp! Jag ska komma i form igen! Bygga upp min kropp så den mår bättre! Jag måste ju orka med mina två barn också! :)
 
Eftersom jag vägt mig den 5:e varje månad så blev det även så den här gången :) 1/2 kilo ner sedan den 5:e december så det var skönt att jag inte hade gått upp nått speciellt under jul och nyår just med tanke på allt jag stoppat i mig! :O
 
 

5 månader

Hon kan nu rulla runt från mage till rygg men det är inte alltid hon lyckas. Kan vara för att hon inte ligger speciellt mycket i gymmet för tillfället :) Har fått upp knäna under magen ett par gånger så det ser ut som hon är i krypställning :)

Sitter i barnstolen varje dag och tycker det är jätteroligt :) leker med saker samtidigt som hon kan se sig omkring. Speciellt titta på vad Zacharias gör ;) Tycker om att släppa saker på golvet och se vad som händer :) Hon fick vid 4 1/2 månad testa att äta för första gången. Det bjöds på gröt ;) och reaktionen var väl sådär. Mycket grimaser och till slut slog hon undan skeden ;) Nu får hon smaka lite gröt varje morgon och på eftermiddagen/kvällen får hon smaka lite matpuré, vilket medför en hel del grimaser också :P Hon har fått lite kväljningar och så fort jag ser dom komma så ger jag henne inte mer. Vill inte avskräcka henne ;) Har även gett lite ersättning i en flaska till maten och det har gått ganska bra och hon har fått i sig lite grann. Hon har även fått prova att dricka lite vatten och det var gott :) Liksom majskrokar som hon snuttar i sig på nolltid ;) Hon fick ju sina första tänder för 3 veckor sedan :P och de har nu växt ut en bra bit. Hon har bitit mig en gång, annars har jag klarat mig :)

Hon intresserar sig mycket för Zacharias och de har sista tiden börjat skratta mycket tillsammans. Underbar syn! :) ♡ Zacharias älskar att leka pajas och gulla med henne :) Nätterna är fortfarande lite jobbiga. I snitt ska det ammas 3 ggr. Tar både på mamma och dotter, men hon får sig ju ofta en sovmorgon :P

Är fortfarande reserverad mot nya personer och ibland såna som hon träffat förut :) Lite svårflörtad till skillnad från brorsan i den åldern ;) Hon är väl mer mammig/pappig skulle jag tro :D På tisdag är det dags för BVC-besök, 5-månaders kontroll. Det ska bli spännande att se hur mycket hon har vuxit den här månaden :D ♡ Bävar dock för sprutorna!! :S Men vi har ju även annat att se fram emot! :D Den 14:e är det äntligen dags för babysim! Det ska bli så himla roligt!!! :) 

emeliieottosson@Instagram
 

Jul, födelsedag och nyår

Julen, min födelsedag och nyår har nu passerat. Det vad varit full fart om man säger så :) Den 21:e spelade jag en damtävlingen här i stan. VBS Origo Ladies Tournament. Gjorde 1355 med hcp (1220 rent) och säkrade en finalplats på det resultatet :D

Julafton firade vi hemma hos mamma och pappa tillsammans med min syster och hennes familj, mormor och min morbror med sambo. En av mina kusiner var även där en stund :) Kalle Anka, mat och därefter kom tomten! Zacharias var lite skeptisk men väldigt nyfiken på den skäggbeklädde mannen med mörk konstig röst :P Han backade undan lite men när Malte var modig och gick fram kunde ju inte han va mycket sämre ;) Barnen fick mycket fina julklappar! Själv fick jag ett jättefint halsband av mina föräldrar ♡ För oss äldre blev det julklappsspel lite senare framåt kvällen, men både jag och Sebastian blev utan ;) Framåt halv tio fick vi börja klä på oss då Zacharias började bli riktigt trött och Cornelia inte kom till ro :)

På juldagen åkte vi till Västerås för julfirande nr 2 :) farmor, farfar, fastrar, farbror och kusiner :) Ännu mer fina saker till barnen! Mera julmat och julgodis ;) På annandagen var vi iväg till Sebastians farmor på förmiddagen och fikade och gav henne en julklapp. På eftermiddagen var vi hemma hos Sebastians syster och åt lite mer julmat och fikade återigen ;) Känns som att man bara satt och åt heeeela tiden :) Och for fram och tillbaka :P På fredagen åkte vi hem till Norrköping igen och då var det bara att sätta igång och förbereda mat inför min födelsedag som var på lördagen ;)

Den 28:e fyllde jag 28 år, Sebastian åkte fram och tillbaka mellan bowlinghallen och hemmet då han jobbade med damtävlingen. Fick gäster på eftermiddagen och de stannade kvar en stund in på kvällen så jag slapp sitta själv :) Fick pengar som ska gå till lite nya kläder som jag behöver investera i vartefter, har så fruktansvärt dåligt med det just nu! :/ Fick även en bukett rosor och en jättefin blomma av Sebastian :) ♡

Under söndagen blev det finalspel i tävlingen. Tog mig till semifinalen men missade finalen med 8 poäng :( himla surt men får vara nöjd med min insats ändå. Mamma tog sig hela vägen och slutade till slut på 4:e plats :)

Nyårsafton firade vi här hemma tillsammans med farmor, farfar och faster Elin. Vi åt lunch och fikade. Framåt eftermiddagen tog vi en promenad in till stan så de kunde checka in på hotellet samtidigt som vi kunde få barnen att sova en stund i vagnen så de skulle orka med kvällen :) Två flugor i en smäll så att säga ;) Blev en väldigt lugn och skön dag och Zacharias höll sig faktiskt vaken till halv ett :P Han var helt fascinerad över alla fyverkerier :) Så klart skulle ju inte lillsyrran vara sämre och var vaken hon med ;) Mormor kom över en stund innan tolv slaget så hon var med och skålade innan hon gick in till sig igen :) Idag sov vi fram till halv tio!!! Och dagen har varit väldigt lugn. Zacharias har varit gnällig men kan tänka mig att det är gårdagen som satt sina spår. Han ville inte somna nu på kvällen, han gick upp ur sängen minst 10 ggr. Han somnade inte förrän Sebastian satte sig bredvid honom i sängen ♡ Stackarn! Får hoppas han sover hela natten nu!