Midsommar 2014

I år firade vi midsommar ute hos min morbror Roger och hans sambo Anette i Kårtorp :) Allt var perfekt förutom värmen ;) Kunde ju ha fått vara mer än 15 grader :P Vi kom ut runt klockan 13 och vi åt sill och potatis strax därefter eftersom vi skulle gå bort mot stallet vid klockan 14. Där väntade en traktor med flak som barn och föräldrar fick åka med :) Gissa om Zacharias blev glad :D Det var väldigt stort att han hade fått åka med traktorn! :) Medan han och Sebastian åkte runt gick vi andra bort till festplatsen och mötte upp Caroline med familj. Lilla Malte var fortfarande inte helt okej men ändå ganska pigg för att kunna fira midsommar :) Det blev sång och dans, men inte riktigt runt midsommarstången utan framför killarna som stod och spelade och sjöng ;)
 
Resten av eftermiddagen och kvällen kunde inte bli mycket bättre! Vi fikade, pratade, barnen lekte, vi spelade kubb och senare framåt kvällen grillade vi :) Barnen skötte sig otroligt bra trots att de knappt sovit nått på dagen och orkade vara vakna långt fram på kvällen :) Men kan lova att vi har haft två små trötta barn här hemma i helgen, även föräldrar ;) 
 
Nu är det ny vecka och dags att ta tag i träningen igen. Blev inget i förra veckan men har inte varit helt hundra, vaknat upp med tjock hals och lite snorig näsa :/ Idag känns det bra så måste komma ut och springa i kväll! :)
 
Man kunde nästan tro att dessa två små töser var syskon ;)
 
Pojkarna tyckte det var jättespännande med elden :) (de står inte så nära som det kanske ser ut och det var flera av oss som stod precis intill och hade koll!!)
 

Dubbelt upp med kalas :)

Fredag och lördag var det kalas för pappa/morfar och för lilla Vera som fyllde 1 år :) Eftersom båda fyller den 14:e så fick pappa firas dagen innan i år :) Det är ju lite speciellt när det är ens första födelsedag :) Hemma hos pappa blev det god tacopaj och fika. Ungarna levde loppan och fick äta mängder av godsaker, konstigt att ingen av dom fick ont i magen :P Pappa fick blåbärsbuskar, sittdynor till båten, fiskedrag och en rosbuske, allt ska ut till landet med andra ord ;)

Igår var det kalas hemma hos Vera :) Man begriper inte att tiden går så fruktansvärt fort! Om mindre än 2 månader är det Cornelias tur :O Det bjöds på bullar och kakor, samt en jättefin och god jordgubbstårta! Jag som brukar hålla mig ifrån tårtor tog en liten bit bara för att den såg så smarrig ut :P Dock protesterade ju magen direkt efter men det kanske det var värt ;) Vera i sin tur fick mycket kläder, leksaker, en PoP-jacka och ett par kavatsandaler. Hon var nog mest nöjd över att få äta lite tårta med jordgubbar och att få vara den som stod i centrum :D Sötnosen!

Idag har Sebastian äntligen köpt sin efterlängtade cykel, samt har vi investerat i en till cykelstol, så nu kan hela familjen åka på små cykelutflykter. Vi ska bara kolla lite hjälmar först :) Barnen fick bada ute i poolen på eftermiddagen och på kvällen körde jag och syrran i vanlig ordning stationspass. Snart är det tyvärr slut på det, så då får bli massa löprundor istället :P

 

 

11 juni

Haft ett par underbara dagar! ♡ I måndags träffades äntligen jag och min syster tillsammans med alla fyra barn. Det går ett tag mellan gångerna då det hela tiden är någon som ska bli sjuk ;) Vi tog ett varv på Mirum och sen höll vi oss här hemma i trädgården och njöt av det fina vädret :) Igår var det ju den varmaste dagen hittills!!! Efter att ha lämnat Zacharias på förskolan bestämde jag mig för att ta tag i uteplatsen och rensa ogräs och klippa ner allt som hade vissnat. Vilken pers!! Var hur varmt som helst (inte så konstigt kanske!) och det var hur mycket som helst att göra, men otroligt skönt när allt var klart :) Cornelia var hur snäll som helst, lekts för sig själv, åt lite och var inte något gnällig alls. På eftermiddagen åkte jag in till stan och fixade kort till nya körkortet, är ju snart 10 år sedan!!! :S Åren går, helt otroligt :P Dagen avslutades med en löprunda på 2,5 km men det tog emot lite, förmodligen efter allt slit i trädgården ;)
 
Idag var mormor barnvakt åt Vera så jag och Cornelia var över på en snabbfika innan de skulle gå bort till kyrkogården med blommor åt morfar, är ju hans dag idag. 17 år sedan han gick bort. Jag gick tillbaka hem och började slipa på solstolarna... vet inte riktigt vad jag har gett mig in på :/ Världens jobb! ;) Snart klar med det så jag kan börja måla. Kommer komma före och efter bilder sen :D Eftermiddagen skulle vi ha spenderat hemma hos Maria tillsammans med Sofia, syster Caroline och alla våra barn, men det satte vädret stopp för! :( Typiskt när alla är friska så ska något annat komma i mellan. Det är bara att boka in en ny träff. 
 
Vackra pioner som jag tog in från trädgården ♡

Nu händer det grejer!!

Nu har jag gått och blivit sjuk... tre löprundor på 1 vecka!! ;) Jag som ALDRIG skulle springa. Men det är ju hur skönt som helst och det kommer ju bara bli bättre :) Nu under kvällen träffade jag upp syster och tog ett varv runt Strömmen, sen sprang vi en bit till så det slutade på 4,6 km utan stopp och på 29 minuter. Jag är helnöjd! :D Imorgon tar vi som vanligt ett Stationspass på F&S. Har saknat det!  
 
emeliieottosson@Instagram

10 månader

Lilla, stora tjejen som blir friskare för varje dag som går! Hon började ju kräkas i helgen när vi var i Norrtälje så det var ju bara att åka hem! Det tog hårt på den lilla kroppen, men nu är hon lite piggare och gladare!
 
- Går ut med möbler.
- Har stått utan stöd ett fåtal tillfällen, under någon/några sekunder.
- Kryper mer.
- Kan säga mamma, pappa, tittut och hej då.
- Kan dricka själv.
- Kan pussas :) 
- Vinkar när man säger hej då :P
- Har 8 tänder, tror det är fler påväg!
- Började äta lite större portioner mat, men efter magsjukan har hon vägrat mycket :(
- Ammar fortfarande.
- Viljestark och envis precis som brorsan ;)

Väger 8630 gram och är 74 cm lång :)

 
 
 

Zacharias 2 ½ år

I tisdags var vi på 2 ½ årskontroll och Zacharias skötte sig utmärkt :) Han fick titta på saker som BVC-sköterskan hade i en väska. Han skulle säga vad de hette sen skulle han även förstå och göra vissa saker som hon bad honom att göra. Det gick väldigt bra och hon tyckte att han var så duktig :D Han fick vägas och mätas, 95 cm lång och 15,7 kg :) Vår underbara lilla kille :) ♡ Språket kommer mer och mer, han är full av energi och kan aldrig sitta still om han inte blir fängslad av en jättebra film. För han är ju precis tokig i att titta på film! Ibland får vi stoppa honom för att det blir för mycket :P Just nu är det Monsters Inc som går varm ;) Han är envis med en vilja av stål! Men väldigt omtänksam och ödmjuk ♡

Allting fungerar jättebra på förskolan. Har leker alltid med någon, han vill oftast inte vara själv. Han har en kompis där som han leker väldigt mycket med och de fungerar väldigt bra ihop. Han pratar mycket om henne och hon är väldigt förtjust i honom också :) Det är så roligt att höra att de funnit varann så pass bra! :) Det går rätt bra med lillasyster här hemma också, men ibland kan det hända att han tar saker från henne eller råkar göra henne illa. Allt som oftast är han mån om henne och vill kramas, pussas och leka tillsammans med henne, helst tittut ;)

Han är en väldigt fysisk kille som gärna ska springa omkring, sparka boll, m.m, men kan även fina ro i att sitta med ett pussel eller en bok. Det är så spännande att få ta del av hans utveckling och allt nytt han lär sig för varje dag som går. Jag fascineras så av att det där lilla färska knytet för 2 ½ år sedan har blivit så stor!! Tiden rusar förbi och jag hinner inte med!! Tack för att just du kom och för att du förgyller våra liv älskade vän!