Tuffa tider!

Ännu en arbetsvecka har gått och det känns att man lever!! ;) Jag gjorde inte bort mig när jag gick ner till att jobba 87,5%!! Den här veckan har Sebastian jobbat eftermiddag vilket har gjort att jag har hämtat barnen nästan varje dag, badat dem och nattat dem. Zacharias är inga problem att lägga, han somnar själv. Värre är det med lillasyster där man måste sitta med tills hon somnar och den här veckan har det tagit ett tag :/ Äter sin välling men styr och ställer länge innan hon kommer till ro :( Får hoppas hon är inne i en period bara. Räcker ju med att hon sover dåligt om nätterna! Hamnar alltid i vår säng nattetid för varken jag eller Sebastian orkar ta striden och få henne att somna om i spjälsängen. Man är ju inte så "pigg" på det när man blir väckt sådär. 
Tyvärr missar jag ändå mycket tid med barnen :/ Idag tog jag faktiskt ut lite komp så jag kunde hämta hem dem lite tidigare :) ♡ Vissa dagar ser jag dem knappt :( (om jag inte har en kort dag). Går upp tidigt, lämnar dem på morgonen eller hämtar dem på eftermiddagen och då är det bara äta, bada och sova som gäller. Hinner knappt pussa på dem :( Därför kändes det mysigt att få hem dem lite tidigare idag så jag hann umgås lite mer :) Hoppas att det är bra väder imorgon så vi kan gå ut och leka i snön och bara få va!! :) ♡
emeliieottosson@Instagram

Vattkopporna är nu avklarade!

Bara någon dag innan jag började jobba igen så fick Cornelia vattkoppor. Hon fick betydligt mer än Zacharias och första dagen jag jobbar ringer Sebastian upp mig och säger att vi måste åka till barnakuten med henne :S Under dagen hade hon försökt äta men kräkts upp allt, därefter hade hon börjat dregla massor och Sebastian ringde 1177 för att rådfråga. De tog det ganska allvarligt, och sa åt honom att åka på en gång för att det kunde sitta något i halsen.. jag sprang hem från jobbet och vi åkte upp med henne. Efter 3 h på akuten konstaterades det att hon hade blåsor i munnen samt infekterade halsmandlar så hon var väldigt svullen i halsen. Lite alvedon och ipren och snart skulle hon bli bättre igen :) Hon hade det inte lätt de första nätterna eftersom hon fått så väldigt mycket vattkoppor, hela hårbotten var full, samt mage och rygg. Zacharias kom lindrigt undan i jämförelse. Men i måndags var det dags för henne att komma tillbaka till förskolan och det gick väldigt bra!! :) Kan säga att jag var oerhört lättad :D Igår var hon hemma med sin gammelmormor eftersom hon hade BVC-tid, 1 1/2-års kontroll. Tyvärr har hon blivit förkyld och därmed blev det ingen spruta, så hon måste komma tillbaka i början på februari och då är hon förhoppningsvis frisk! 84 cm lång och 11,2 kg tung tjej :) ♡
Idag lämnade jag henne och Zacharias på förskolan och det gick lika bra! :) Hon finns i tankarna hela tiden när jag jobbar, det var lika jobbigt när Zacharias var så liten och han började gå längre dagar. Blir ju lättare vartefter :P
 
 
♡♡♡

Välkommen 2015!

Nu är 2015 här, jul och nyår har passerat och det är snart dags för oss att börja jobba igen och för barnen att gå heltid på förskolan. Jag hoppas innerligt att det ska fungera bra för dom, mest orolig är jag för Cornelia men måste ju ha inställningen att det kommer gå bra :)!!
 
Julafton firade vi i Västerås hemma hos barnens faster med familj, samt farmor, farfar och faster Elin. Det var en mysig dag trots att stackars Zacharias åkte på vattkoppor! :/ Han var ändå på bra humör :) Barnen var så ivriga på julklapparna att det inte blev så väldig lång väntan ;) Tomten kom lite senare på kvällen med några julklappar till. Både Zacharias och Cornelia var nyfikna på tomten :) Det första Zacharias sa till honom när han kom innanför dörren var: "vart har du paketen då?!" ;) Cornelia var modig och vågade gå fram till tomten och hämta sina julklappar men ville inte krama honom :) På juldagen var vi hemma hos barnens farmor och farfar och åt jullunch, deras kusin Anton kom samt farbror Micke :) På eftermiddagen åkte vi hem till Norrköping eftersom vi skulle fira hemma hos mormor och morfar nästkommande dag. På annandagen mådde Zacharias sämre, det var en av hans sämsta dagar och han var inte speciellt pigg på att leka med sina kusiner utan vill mest sitta hos pappa under en filt ♡ I mellanåt var det fart på honom. De fick en massa fina julklappar! Vi åt gädda till middag och jag blev firad :) 
 
Under mellandagarna spelade jag och mamma vår damtävling, Origo Ladies Tournament, som startades upp förra året. Då gick vi båda till final, men den här gången var vi tyvärr långt ifrån :( Men trots detta var jag ändå bowlinghallen på min födelsedag ;) Det är ju roligt att titta :P Barnens gudmor spelade finalen och blev till slut tvåa i sin klass, en annan tjej som vi känner, Malin, hon kom trea :) På måndagen, dagen efter jag fyllde, blev jag överraskad med en middag på Butlers av Sebastian :) ♡ Det blev plankstek med fläskfilé och det var himmelskt gott!! Underbart att få komma iväg sådär bara vi två! Vi gör det alldeles för sällan!!!
 
Nyårsafton firade vi här hemma hos oss och det blev som förra året tillsammans med barnens farmor, farfar och faster Elin. Tyvärr hade deras andra faster blivit väldigt sjuk så dom kunde inte komma som det egentligen var tänkt :( Vi åt god mat som Sebastian lagade, spelade spel och hade väldigt trevligt! Mormor kom in ett tag och åt middag tillsammans med oss och stannade till tolvslaget innan hon tackade för sig :) Vi andra fortsatte att spela spel fram till klockan 01:00 på natten ;) 
 
Ja, nu sitter man här, det har gått några dagar på det nya året och längtan till våren och sommarn har börjat :P Jag tycker att januari och februari är de värsta månaderna på året!!:/ Allt är så grått och trist, finns inget speciellt att se fram emot. Nej, nu får det gärna bli vår!! :D ♡
 
 
 
Kommer tyvärr ytterligare en Instagram-bild :( Igår beställde vi en nya sladd till datorn så jag hoppas att jag får ordning på den snart!!