Daftö, Strömstad #1

Söndagen den 19 juli startade vår lilla semester tillsammans med min systers familj. Vi bokade redan i januari en stuga på Daftö camping som ligger en liten bit utanför Strömstad. Det här året tog vi en gemensam stuga (vilket vi förmodligen inte kommer göra om de närmsta åren ;)). Det blev två stopp under bilresan dit, alla barnen skötte sig utmärkt! Tyvärr blev Cornelia lite åksjuk, men det blir hon nästan jämnt nu för tiden :( Väl framme på campingen så fick vi vänta en stund innan vi fick nyckeln till stugan. Vi fick muta barnen med lite glass under tiden vi väntade ;) Stugan hade två stycken sovrum och ett loft. Vi beslutade att vi skulle sova där uppe eftersom Vera äter välling på natten och det skulle inte vara det optimala för Caroline och Claes att klättra uppför och nedför stegen under natten. Vi möblerade om lite så att det skulle fungera så smidigt som möjligt för våra barn att sova där. Sebastian och Caroline diskuterade och kom fram till en jättebra lösning :) Senare gav vi oss ut för att titta lite på området :) Vi hittade en lekplats som barnen fick leka i en stund, därefter gick vi ner för att titta lite på havet. Dagen avslutades med pizza och efter att barnen lagt sig och somnat ägnade vi oss vuxna åt lite kortspel :)
 
(läs om måndagen längre ner)
 
 
måndagen hade vi nog det bästa vädret under hela vår vistelse, därför passade vi på att besöka campingens poolområde. Tyvärr var det ingen värme i luften och det blåste kyligt :S Det hindrade dock inte barnen från att bada ;) De var i ganska länge, men efter fikat så var varken Zacharias eller Cornelia sugna på att bada något mer. De frös och Zacharias var inte alls på humör för att stanna kvar. Vi tog oss tillbaka till stugan där vi åt lunch. Barnen lekte lite utanför, blåste såpbubblor och plockade blommor. Därefter åkte vi in till Strömstad och handlade mat för de dagar vi skulle spendera på campingen. På eftermiddagen festade vi loss på mjukglass, och vi hittade en annan mysig liten lekpark som passade våra barn lite bättre än den vi var på dagen innan :) Senare hittade vi badplatsen vid havet, men vi var bara där och vände (givetvis hoppades vi på att komma tillbaka och få doppa oss innan vår vistelse var slut!) Vi grillade på kvällen och njöt av solen eftersom vi visste att följande dag inte såg så ljus ut!
 
 

Mauritzberg

I fredags var vi ute på landet i Mauritzberg och det kändes som att det var den sista dagen på semestern. Ändå är jag och barnen lediga i 2 veckor till... Dagen kunde inte varit bättre! Solen lyste, det var ganska varmt med betoning på ganska ;) Barnen lekte och var glada! Det "sägs" att värmen snart är här igen, men jag tror inte på det förrän jag upplevt det! Jag hoppas i alla fall att det stämmer så att barnen kan få bada och njuta av de sista dagarna på ledigheten innan det är dags att börja på förskolan igen. Får hålla tummarna för att det blir vackert väder då Cornelia fyller år med tanke på hur trångt vi bor ;) 
 
Semestern på Västkusten var bra, svårt att slå förra årets semester om man säger så :D Men det var fint väder alla dagar utom en förmiddag och det ska vi inte klaga på! Det kommer lite inlägg framöver från vår vistelse där :)
 

2-årsdagen närmar sig!

2-årsdagen närmar sig med stormsteg. Om mindre än 4 veckor blir det kalas för vår lilla tjej :) Har funderat lite kring presenter till henne och det som ska införskaffas är ett IKEA-kök som jag sedan kommer att göra om lite efter eget tycke och smak :P Finns ju hur många olika varianter på det här köket som andra gjort om, så jag har hämtat en del inspiration från internet och framförallt från Instagram :) En barnservis och leksaksmat i trä vore ju något att ha till köket också. Sedan är jag mycket förtjust i Maileg, men någonstans får jag nog begränsa mig ;)
 
Det ska bli väldigt roligt att få göra om köket, men jag vet inte riktigt vilken färg jag ska välja att måla om till. Kommer i alla fall köpa dekorplast som liknar marmor och klä in bänken med. Jag ska spraymåla handtag, kran och vask i kopparfärg. Allt som är i trä ska bli en annan färg. Kommer måla med vitt men funderar även på att kanske ta mintgrön på vissa delar :) Jag får helt enkelt se hur det blir när jag väl börjar leta färg och sånt :D Jag kommer även att borra hål och sätta dit knoppar ovanför ugnsluckan så att den blir mer verklighetstrogen :P Det blir ett riktigt projekt men tror att lilltjejen kommer bli riktigt nöjd :D
 
 
 
 

Första semesterveckan

Förra veckan gick jag på min första semestervecka och jag kan ju inte direkt klaga ;) Var bara en dag av alla sju som inte var något vidare. Blev en hel del bad då vi besökte badhuset på onsdagen och åkte till Mårängen torsdag, fredag och lördag :) Det blev nästan för mycket för barnen :P Så på söndag bestämde vi oss för att hitta på något annat och vi hamnade till slut i Gamla Stan i Linköping. Zacharias som så gärna velat prova på att rIda skulle nu få göra det men vågade inte när det väl var dags :) Han ville bara klappa hästen :P Cornelia vågade sitta på hästen mem inte rida :)
 
Den här veckan ser tyvärr något sämre ut, får hålla tummarna för att vädret blir bättre till helgen! Om inte får vi hoppas att det fina vädret kommer tills vi ska åka till Västkusten!!