Mors Dag

Vi firade Mors Dag i lördags eftersom vår golftokiga mamma skulle spela golf hela helgen ;) Barnen fick ta sina cyklar till mormor och morfar. Cornelia förstår nu hur hon ska göra!! Hon var så duktig!! En riktig liten tuff tjej. Zacharias är lite försiktigare, vilket jag tycker är bra! Skönt för en nervös och halvhysterisk mamma :D Haha!!
Vädret var inget vidare under förmiddagen men blev betydligt bättre framåt eftermiddagen när vi kom till mormor och morfar. Vi kunde sitta ute under kvällen medan barnen sprang omkring och lekte. Vi grillade och fick lite försmak till sommaren :D Helt underbart!! Bara 6 veckor kvar till semestern ;)
 
I söndags åkte vi ut en sväng till huset men som förra veckan så ser vi inte så mycket förändringar. Vi får vänta på att NM-bygg hör av sig så kanske vi får ta oss en titt på insidan om några veckor när det börjat hända lite där inne :)
  
 

Helgen.

I lördags åkte jag och barnen, tillsammans med mamma och mormor, till Färgargården där det var marknad. Trädgårdslust som det kallas. Massor av olika växter som man kan köpa till ett billigare pris, lite uppträdanden på scen. Barnen fick klappa kaniner, provsitta i en traktor, med mera :) Vi åt glass, gick runt och kikade lite. Köpte årets första jordgubbar då Zacharias är precis tokig i dem :P Vi tog även en sväng bort till Rhododendrondalen. Himla vackert där under försommaren när allt blommar! 
 
 
På eftermiddagen hämtade vi upp Sebastian på jobbet och åkte till farmor, farfar och faster Elin i Västerås där vi skulle fira mors dag lite i förväg :) Under söndagen åkte vi ut till Trummelsberg som ligger utanför Fagersta. Där skulle vi spendera några timmar tillsammans med barnens kusiner med familj, samt deras farbror. Zacharias fick prova på att fiska för första gången. Hans tålamod var väl sådär ;) Efter bara 2 minuter undrade han varför fiskarna aldrig kom :P Det dröjde inte länge förrän han fick napp och hade fiskat upp sina allra första fisk! :D Han var så nöjd och visade glatt upp den lilla mörten inför kameran. Han fick även prova på kastspöet men fick inte något mer än ett träd på kroken ;) Tror nog han får hålla sig till metspö ett tag till :P Cornelia fick också prova på att fiska men det var inte riktigt hennes grej! :)
Vi grillade och åt gott innan vi åkte hemåt igen. Nu i helgen ska vi fira mors dag hemma hos mormor och morfar. 
 
 

En tur ut till huset.

Igår var vi ute och tittade till huset :) Vet inte riktigt vad de gjort den här veckan, förmodligen något invändigt för det syntes inte mycket på utsidan ;) Men takpannorna har kommit, samt verandan som är till framsidan så det kanske händer lite den kommande veckan. Sen får vi nog ta och ringa för att få oss en titt på insidan också :P Tog lite kort på utsikten från baksidan där vi ska bygga vår altan. Kommer bli riktigt mysigt att blicka ut över fälten där nere :) Vi kommer att behålla lite av träden men ta bort en del som skymmer sikten :)
 
 

VÅRT HUS!

Här är det... VÅRT HUS!! Det känns fortfarande så himla overkligt men så underbart!!! :D Nu är det verkligen på gång. Det är här våra barn kommer få växa upp, det är här vi kommer att skapa nya fina minnen tillsammans. Det kommer ta många år innan vi får allt klart, men det ska bli en jätterolig resa :) 
 
 
 

Betessläpp och en tur ut på landet.

 I lördags var det dags för det årliga besöket hos korna :P Vi var på Sänkdalens gård, precis som i fjol tillsammans med min syster och hennes familj :) Det var väldigt varmt och vi fick vänta länge innan de till slut släppte ut korna. De såg lite småslöa ut och det var inte riktigt någon fart på dem :P Vet inte om det var värmen eller om de redan hade fått vara ute :) Det fanns även några grisar, vi tittade på kalvar, barnen fick prova på att spika och de fick sitta inne i en brandbil. Eftersom det var så väldigt mycket folk på gården och varmt, åkte vi ganska snart därifrån och ut till Mauritzberg. Där väntade mormor och morfar och lite mat :)
Varmt och härligt, som vi njöt! ;) Sebastian och Claes hjälpte pappa att sjösätta båten, och vi hade två besvikna små pojkar som trodde att de skulle få åka båt redan samma dag :S Dags att skaffa flytvästar till barnen så att de får åka med morfar och fiska :) 
 
Fyra dagar ledigt, men dagarna gick ändå väldigt fort. Vi har haft sån tur med vädret och njutit till fullo! Jag hoppas innerligt att det kan fortsätta vara såhär fint och att vi i år kan få en bra sommar. Soliga, varma dagar med mycket bad och utomhusaktiviteter :D
 
 

Fem dagar kvar till husleverans!

Färgen på huset har vi diskuterat fram och tillbaka. Sebastian ville jättegärna ha det rött med vita knutar, medan jag gärna ville ha det vitt så som det framställs hos Eksjöhus :P Efter ett tag började vi fundera i banorna att göra det grått... men sen visade jag en färg för Sebastian som också är väldigt fin och som skulle passa vår husmodell. Lindblomsgrön kanske vi kan kalla den ;) Den är grön, men väldigt diskret. Sebastian fastnade för den, så till slut bestämde vi oss för att det var rätt färg för vårt hus. Så på bilden ser ni det hus vi ska bygga och på färgkartan är det nr 7623 som vi förmodligen kommer att välja.  
 
 
Vi åkte förbi tomten som hastigast idag så jag kunde knäppa några kort. De har börjat gjuta plattan och jag kunde tydligt se golvvärmesystemet ;) Om bara fem dagar levereras huset!! På fredag nästa vecka står det uppställt. Det ska bli så otroligt spännande när huset väl börjar ta fart :D
 
 

Välbehövd ledighet

Kristihimmelsfärd och lite ledighet sitter alldeles fint just nu :) Har även tagit kompledigt imorgon så det blir en långhelg för mig och barnen. Min kära sambo jobbar på som vanligt :P Idag träffade jag min syster och hennes barn. Vi tog med oss lite matsäck och gick till Äpplets förskola där vi spenderade hela förmiddagen i solen :) Efter flera timmars lekande satt det fint med lite saft och bullar hemma hos gammelmormor och en hel del frukt slank ner också ;) Som om inte det vore nog blev det ett besök hemma hos mormor och morfar senare på eftermiddagen. Väldigt nöjda barn! :D 
En helt underbar dag och jag vet att morgondagen inte kommer bli mycket sämre! ♡
 
 

Eksjöhus

Jag har inte varit speciellt sugen på att blogga sista tiden och det kanske märks :P Flera månader sedan sist och mycket har ju givetvis hänt. Håller mig mestadels på Instagram nu för tiden, tycker att det är betydligt roligare :D Men allting kan man inte dela med sig om där, givetvis blir det mycket bilder, men inte lika mycket text. Nu har jag ju något väldigt roligt att kunna skriva om också. Resan till att vårt drömhus står klart!! :) Husbygget som väldigt snart ska sätta igång. Arbetet med tomten är så gott som klart och nu under den kommande veckan så ska de börja med grundplattan. Vi ska bygga ett Eksjöhus som heter Balans + garage. Villan är på 156 kvm och har 2 plan. Tomten som vi har köpt är på närmare 3000 kvm ;) Kommer bli mycket jobb de närmsta åren men det ska bli så himla roligt!! :)