Kaffe, äpple och risifrutti

Även denna dag blev det att stiga upp tidigt. Tur att man har en morgonpigg liten kille som kan prata och roa sig med soffkudden medan mamma äter frukost och gör sig iordning ;) Framåt förmiddagen blev det en promenad in till stan i solskenet. Där träffade jag Jenny och hennes lilla Gustav som är 3 veckor yngre än Zacharias :) Vi pratade om hur det senaste året varit (har inte träffats på över ett år) och om våra små pojkar :) Zacharias var lugn och tillfreds ett bra tag, men efter att ha fått mat vände det. Han blev väldigt kinkig och jag fick honom till slut att somna. Han vakna och blev ledsen igen när jag försökte lägga ner honom i vagnen :/ Strax efter gick vi hemåt och då somnade han igen. Väl hemma, när pappa tog emot honom så smila han upp sig och var glad igen :)

8 veckor gammal idag

Efter att ha fått äta och naturligtvis kräkts en massa, blev han grinig igen :( Stackarn'! Fick honom till slut att somna på mitt bröst och där sov han fram tills för en stund sen. Hoppas att han blir gladare efter att ha fått äta lite, tycker så synd om honom när han är ledsen. Man vet ju inte alltid vad det beror på :( Vill ju så gärna att han ska vara glad hela tiden!

Nu ska jag få i mig lite kvällsmat - Kaffe, äpple och risifrutti. Funkar väl det med :P


Stort och smått

Oj oj oj. Nu var det ett tag sen sist. Livet som småbarnsförälder är ganska intensivt :) Undra hur det ska gå sen om några år då man kanske har en till :P Men jag njuter varenda minut! ♥ Under de dagar som varit så har följande hänt: I fredags kom syster och hennes sambo förbi med lilla Malte. Underbart söt liten unge :D Kvällen blev väldigt lugn, lillkillen var inte på sitt bästa humör men framåt natten blev det bättre så vi fick oss ett par timmars sömn. I går var det tänkt att Sebastians pappa Tommy skulle komma på besök och att vi alla skulle åka till Motala och titta på Baltzars match, men tyvärr blev det ändring på det. Vaknade klockan 11:oo av att min telefon ringde. Visade sig att det var mamma som hade ringt, jag ringde upp strax efter och fick veta att farfar var väldigt dålig. Det var bara kasta på sig kläder, göra sig någorlunda fräsch och sedan åka iväg för att hälsa på honom. Grabbarna fick vara kvar hemma. Under tiden vi var hos farfar fick jag veta att Tommy inte skulle komma den här helgen och jag var så trött så jag följde inte med till Motala. Istället gick jag hem till mamma och pappa på eftermiddagen. Träffade Claes föräldrar (stolt farfar och farmor till lilla Malte), fikade och blev senare under kvällen bjuden på middag. Lilla Malte ställde för första gången till det lite för mamma och pappa ;) Spydde ner sina och mammas kläder och kissade sedan ner ombyttet :P Haha! :) Det har vi hunnit vara med om många gånger under de åtta veckor Zacharias funnits hos oss :)

Vår "lillkille" är inte så liten längre ;)

Idag gick jag och Zacharias upp tidigt för att, tillsammans med mormor åka till hallen och titta på när tjejerna spela match. Den blev riktigt spännande efter en dålig tredje serie, men brudarna tog 4-1 i sista så de vann med 13-7 :) Vi åkte hem och då bestämde jag och Sebastian oss för att åka och storhandla. Gammelmormor var mer än gärna barnvakt åt vår pojke så vi kunde handla i lugn och ro :) Men jag kan fortfarande inte släppa tankarna, han finns där hela tiden, fullt normalt antar jag :P Det gick i alla fall jättebra! Han skötte sig och var så snäll medan vi kunde handla och även äta en bit mat :)

Nu ska vi äta gott och mysa framför Så ska det låta :)

Lista - Graviditet och förlossning

Kom över några listor från olika bloggerskor som också fött barn. Kombinerade ihop dom och här har ni mina svar :) Handlar om både graviditeten och förlossningen:


Graviditeten:
När fick du reda på att du var gravid? Den 27:e mars 2011 :)
Hur fick du reda på att du var gravid? Gjorde ett graviditetstest
Hur gammal var du? 25 år
Ungefär när blev du gravid? 3:e mars
Hur reagerade du? Blev naturligtvis överlycklig :D
Var graviditeten planerad? Ja det var den :)
Mådde du illa? Nej det kan jag inte påstå, hade några enstaka tillfällen då jag mådde dåligt
Hade du halsbränna? I slutet av graviditeten hade jag en extrem halsbränna :/
Hade du ont av foglossning? De sista två månaderna hade jag ont
Hade du mycket vätska i kroppen? Ja, mycket i händer, fötter och ansikte. I händerna var det så pass att lederna värkte och det gjorde ont att böja fingrarna
Hade du några sammandragningar? Ja det hade jag, men inga som gjorde ont
Fick du några bristningar? Ett par stycken under och ovanför naveln
Fick du en hormonrand? Ja
Var du extra känslig? Jag hade perioder om man säger så :P gick upp och ner.
Kissade du ofta? Oooja!
Hade du några graviditetscarvings? Inte direkt
Hur mycket gick du upp i vikt? Fööör mycket ;) hade mycket vätska i kroppen, men en del kilon åt jag mig nog till :P
När kände du dom första sparkarna? i v. 19-20 :)
Sparkade han/hon mycket? Ja, man kan nästan tro att det blir en fotbollsspelare av honom ;)
Fick ni en flicka eller pojke? Världens finaste kille!! :)
Vad trodde du att det skulle bli? Första tanken när jag plussa var pojke, men efter UL i v. 19 började jag tro flicka för han såg ut som en hon ;) Ändrade tillbaka till pojke då vi gick över tiden :P
Vad funderade ni på för namn? Vi hade bara ett pojknamn som vi verkligen fastnat för och det blev det sen :)
Vad fick bebisen för namn? Zacharias :)
Hur många ultraljud gjorde ni? 5 st. Ett väldigt tidigt då vi inte visste riktigt hur gammalt fostret var (v.8+5), det 2:a i vecka 13 (kub-test), 3:e i v. 19. Sedan fick vi göra ett snabbt ultraljud runt v.36-37 för att de hur bebisen låg. Det sista gjorde vi i v. 41 då vi gjorde en CTG-kurva.

Förlossningen:
När var bebisen beräknad? 23:e november
När födde du? 5:e december
Vilken vecka födde du i? 41+4
Vart födde du? Vrinnevisjukhuset, Norrköping
Vilka var med på förlossningen? Zacharias pappa :)
Var du nervös inför förlossningen? I början av graviditeten var jag livrädd, men tiden innan förlossningen var jag inte ett dugg nervös :)
Hur började din förlossning? På söndagkvällen den 4:e december hade jag lite förvärkar, men de stannade av. På måndag morgon runt klockan 6:3o-7:oo började förvärkarna bli mer regelbundna. Vattnet började gå klockan 7:oo.
Hur mycket var du öppen när du kom in? 5 cm
Vad var jobbigast? Värkarna som jag hade hemma innan vi kom in till förlossningen, jag hade inget uppehåll mellan dom så jag hade väldigt svårt att andas.
Vad använde du för smärtlindring? Lustgas (himmelskt!!) och epidural
Hur lång tid tog det? Från det att det starta på morgonen ca 7 timmar, från inskrivningen 4 ½ timme :)
Hur lång tid tog krystningsskedet? 12 minuter
Hur födde du? Vaginalt
Hur gammalt är barnet nu? Lite mer än 7 veckor :)
Hur ser du på förlossningen idag? Jag hade en väldigt bra förlossning. Den bästa man kan tänka sig. Hade en jättebra barnmorska och en lugn sambo som tog hand om mig :) Tror även att det gick bra för att jag fokuserade så mycket på andningen när värkarna var som värst och att jag hela tiden lyssnade på kroppen. Det är ganska häftigt hur allting fungerar egentligen :D Det ända som var tråkigt, som jag nämnt tidigare när jag skrivit om förlossningen är att jag inte kunde titta på Zacharias under tiden jag blev sydd. Jag låg ner på rygg och kunde inte se honom ordentligt förräns en trekvart/timme efter han var född :/ Mer om förlossningen kan ni läsa HÄR

Har inte hänt speciellt mycket denna torsdag :) Jag och lillkillen låg i sängen fram till 11:oo :O Framåt eftermiddagen tog vi en promenad med barnvagnen. Trotsade snön som föll :P Himla skönt var det i alla fall att få komma ut och röra på sig :) Imorgon får jag träffa min systerson :D De kommer hit en liten sväng innan de ska upp till BB med Malte :)

Föräldragrupp

För första gången deltar jag nu i en föräldragrupp :) Imorse var det knappt att jag kom upp ur sängen och iväg till BVC/öppna fsk där träffarna med andra föräldrar äger rum. Klockan ringde 8:oo, riktigt jobbigt men jag tog mig till slut upp från sängen :P Och det är jag glad för! Det var riktigt roligt att träffa andra mammor, och även några pappor och deras bebisar :) Förhoppningsvis kommer jag att gå på alla träffar, största problemet är ju att ta sig ur sängen så tidigt, även om 8:oo på morgonen inte är så tidigt men det blir ju det när man har en liten kille som håller en vaken rätt mycket under nätterna. Det kommer förmodligen bli bättre med tiden :P


Besök på BVC och BB :)

Besöket på BVC gick bra :) Han har inte ökat lika mycket i vikt nu som han gjorde för cirka 3-4 veckor sen :) Han väger nu 5620 gram och mäter 59 cm :) Stora killen :P Idag kan vi verkligen säga det eftersom vi besökte min syster och hennes kille på BB under kvällen. Deras lilla Malte är ungefär lika stor som Zacharias var när han föddes (Malte vägde 140g mindre). Kan inte fatta att vår lilla kille var sååå liten för 7 veckor sen ;) Våra grabbar är väldigt olika varandra. Zacharias har ganska mörkt hår, men det har ljusnat lite nu sen han föddes. Malte är väldigt ljus, nästan blond precis som sin pappa. Malte var även mycket ljusare i hyn än vad vår lilla kille var och är, så syrrans pigment fick han inte :P Men hur söt som helst!! Längtar något enormt tills vi ses igen :) Ska bli så spännande att se dom växa upp och se hur de utvecklas. De kommer att ha så roligt tillsammans våra söner :)

Idag la jag Zacharias i babygymmet och han var väldigt intresserad av sakerna som hängde ovanför honom. Han log och "försökte" att skratta :) Himla mysigt när de börjar vara med lite mer :) Ska försöka bli bättre på att lägga honom där och även på att sätta honom i babysittern. Han börjar ju bli mogen för sånt :)


Snart moster :D

Det blev en fullspäckad helg med bowling och resa :) På lördag morgon åkte vi mot Eskilstuna. Sebastian skulle spela match och själv blev jag hämtad av Roger för att sedan åka till Västerås. Där fick jag chansen att vila ett tag medan farmor, farfar och faster Elin tog hand om Zacharias :) Man blir ju lite bortskämd när man är iväg sådär :)
På eftermiddagen åkte vi till Västerås bowlinghall och tittade på Sebastians andra match. Tyvärr förlorade de både den och matchen i Eskilstuna :(

På eftermiddagen kom resten av syskonen på besök och lillkillens kusiner :) Vi fikade och senare framåt kvällen beställde vi hem mat. Hände inte speciellt mycket mer på kvällen då vi enbart satt framför tv:n :P Igår åkte vi hemåt rätt så skapligt då jag så gärna ville se tjejerna spela. De mötte Högland vilket skulle bli en svår match. Det visade sedan att dom var betydligt bättre än oss. Högland vann med 13-7 och slog fina siffror som 66 medan vi försökte så gott vi kunde och slog över 63. Dock kunde kämparglöden varit bättre då det dog ut under serie 3 :/ men man kan ju inte alltid vinna :)

Idag sitter jag som på nålar. Syster kommer när som helst att få barn :D Det är så otroligt spännande och jag hoppas att de hör av sig snart :) Just i detta nu är klockan 14:02 och det är exakt 7 veckor sedan Zacharias kom till oss :) 7 helt underbara veckor!! Och det var ungefär såhär många veckor det skulle vara mellan kusinerna från början :) bara att jag födde i början på december och hon i slutet på januari när vi egentligen skulle haft den 23:e november och dom den 6:e januari :P Spännande spännande!!! Vill höra nått ifrån dom nu :D Snart är jag moster!



Framkallning av kort :)

Skickade efter en massa kort idag :) Allt sedan Zacharias kom :) Tycker det är jätteroligt att få hem kort och sätta in i album. Det blir något helt annat att titta på kort så än på datorn :)
Vi hade en dålig natt, men jag kunde sova och ta igen mig på dagen innan Sebastian åkte till jobbet :) Nu under dagen har lillkillen varit på jättebra humör, legat bredvid mig i soffan pratat och bjudit på många fina leenden och försök till skratt :) ♥


Träna nacken.

Nu har vi snart fått ordning här hemma, Sebastian har varit duktig nu i två dagar och lyckats packa ner många tomtar :D Själv har jag inte hjälpt till speciellt mycket då lillkillen kräver alldeles för mycket uppmärksamhet av oss. Jag måste lära mig att låta honom ligga ibland, även om han gnyr och vill ha uppmärksamhet. Men det är väldigt väldigt svårt :S

Har umgåtts med syster idag också. Hon kom förbi efter att ha träffat en vän på Hageby Centrum. Vi tog oss en promenad under eftermiddagen och vi kan väl hoppas att det satte lite mer fart på grejerna ;) Vi vill ju att bebisen ska komma nu :) Mamma kom också förbi en sväng nu under kvällen :) Zacharias var på lite halvdåligt humör men efter lite mer mat så blev han nöjd :P Nu ligger han här bredvid mig och sover. Jag tänkte att han skulle få ligga på mage och träna nacken eftersom han försöker lyfta huvudet väldigt mycket. Men efter 2 minuter somna han :D Lilla gullungen :)



Vill så gärna träna, längtar så efter ett friskispass!!!

Fika med moster och gammelmormor

Det blev lite sovmorgon idag, vi klev upp efter klockan 10 :) Sebastian gick iväg och handla strax därefter då det eka tomt i kylskåpet :P Blev frukost runt halv 12, 12 för min del :) En stund senare kom syster hit. Vi gick och handla och gick därefter hem till mormor där vi fikade och pratade om systers graviditet och ofödda bebis. Hoppas att det sätter igång snart!! Kom hem klockan sju på kvällen :P Imorgon ska vi nog ta det lugnt på förmiddagen, på eftermiddagen kommer mamma förbi och hälsar på :D


iPhone 4S

Idag fick jag äntligen min nya telefon, en iPhone 4S :) Har även varit förbi jobbet och hälsat på med lillkillen :) Var riktigt roligt att få träffa några av mina arbetskamrater :) Fick jättefina kläder till honom :) Hoppas vi kommer iväg och hälsar på snart igen!


Promenad i stormen

Har haft ännu en dålig natt. Lillkillen var jättehungrig och när han väl hade ätit (och det var hur mycket som helst) så började han kräkas en massa istället. Höll på så till och från hela natten och jag som hade hoppats på sovmorgon.. det kunde jag ju totalglömma :/ Istället fick jag kliva upp tidigt för han kräktes hela morgonen i princip. Jag fattar inte varför han kräks så himla mycket?! De här två senaste dagarna har varit nått förskräckligt. Tycker synd om min stackars lilla kille :( Kan ju inte va något roligt alls, inte för hans mamma heller för den delen :S

Vi tog det lugnt på morgonen, han fick till slut behålla lite mat och vi gick ut på en promenad framåt lunchen. Trodde det skulle vara skönt med tanke på att solen lyste men den gick fort i moln och det blåste något fruktansvärt :/ Gick in på Hageby Centrum för att köpa nötter och salta pinnar till kvällen...  tur var väl det för helt plötsligt var det snöstorm ute. Det lugnade ner sig ganska fort så vägen hem från centrum gick i en väldans fart :P
Nu sitter jag i soffan omringad av mina sovande grabbar. Katten ligger och snusar i husses knä, husse i sin tur ligger och sover väldigt stillsamt medan lillkillen låter värst av alla tre ;) Åh min älskade lilla familj :D ♥



BVC-besök + fika med syster

Idag kom syster hem till mig, hon har sin mage kvar än.. men hon kämpar på, precis som jag fick göra :) För eller senare vill ju bebisen ut :)
Hade tid på BVC också så hon följde med mig dit. Inge vidare väder att promenera i, vi blev dyngsura :P Besöket gick bra och lillkillen fortsätter att öka i vikt och längd :) Skönt att se! Efter gick vi och köpte fika på HC, årets första semla :) Mycket annat har inte hänt idag. Jag har tittat på film och Sebastian har varit i Motala och tränat. Internet har legat nere hela eftermiddagen och kvällen och kom inte igång förrän nu :)

Imorgon blir en lugn dag, har inget planerat. Hoppas på skapligt väder så jag kan ta en promenad med lillkillen :)


Mitt 2011

I början av januari gick jag på min första arbetsintervju som jobbet som förskollärare. Det gick hur bra som helst, redan två timmar efter mötet så ringde de och ville anställa mig :) Började jobba den 24:e januari. Under denna månad skrev jag klart mitt examensarbete, hade framläggning och blev godkänd. Firade även min 25-års dag tillsammans med vänner. Hade en väldigt trevlig kväll! Under januari månad var vi även uppe och besökte Sebastians pappa Tommy i Grangärde och firade hans födelsedag.

I februari klippte jag mitt hår kort för sista gången, och kort blev det ;) och med ny hårfärg som var ljusare än den jag hade innan. Sebastian och jag var och tittade på den 50:e Disney klassikern Trassel på bio och jag var med i Matildas utmaning - att ladda upp en bild om dagen - 28 dagar 28 bokstäver.

Mars inleddes med att jag, Erika, Palle och Becca åkte till Uppsala och spelade 3-manna SM. Det gick väl inget vidare men vi hade grymt roligt :D Vi hade släktträff i Eurobowl där vi hade 3-kamp. Vi spelade bowling, biljard och kastade pil. Kommer dock inte ihåg vem som vann vad :P Jag köpte mig ännu ett par Converse, beige denna gång :) Sebastian och jag tog oss an utmaningen att baka semlor, eller ja det var ju mest Sebastian som höll i det. Goda blev dom, även omtyckta av grannarna :D Firade mormor och Sebastians födelsedagar + min examen. Men störst av allt denna månad var att vi plussade den 27:e ♥



I april gick vi på vårt första ultraljud. Vi trodde att vi var längre gångna än vad vi var. Var bara i veckan 10, vi trodde vecka 13. Bebisen var inte större än en böna, men man kunde se hjärtat slå :) ♥
Vi firade påsk i Västerås som vi alltid gör. Blev även en utflykt till Björnön. Vi grillade, lekte och njöt av det fina vårvädret! Årets första grillning ägde också rum denna månad :) Besökte för första gången Ullared tillsammans med arbetskamraterna, blev inte så jättemycket shopping faktiskt :)

Ultraljud nummer 2 ägde rum i maj. Bebisen var då ungefär 13 veckor gammal :) Äntligen fick vi dela med oss av vår hemlighet som vi hade haft sedan mars månad :) Under morsdag berättade vi för våra familjer genom att lägga en ultraljudsbild i gratulationskuverten till våra mödrar :) Det kom verkligen som en överraskning för alla :) Men en sån underbar känsla att äntligen få dela vår lycka med våra familjer och släktingar ♥
Jag deltog i Matildas möhippa som blev hur lyckad som helst :) och jag spelade min sista tävling för året och det gick hur bra som helst, kom på en tredjeplats :)



Juni
månad var händelserik :) 2 x bröllop och 2 x studenten :) Först ut var Micke och Matilda som gifte sig i Norrtälje den 4:e juni. Det var hur fint som helst! På självaste midsommar, den 24:e juni var det Sebastians syster Camilla och hennes Rickard som gifte sig. Jag fotograferade det hela, hur roligt som helst. De gifte sig på en brygga i Rättvik, väldigt vackert!
Sebastians lillasyster Elin  och min kusin Patricia tog studenten och det firades givetvis :)
Vi var på vårt tredje ultraljud i vecka 19, bebisen såg nu helt färdig ut :) och mådde hur bra som helst :) Min semester började och vi firade syster och pappa som fyllde år. På pappas födelsedag kom nästa glädjebesked. Även syster väntade smått :D ♥



I Juli var det dags att flytta från Gamla Lasarettsområdet. Tråkigt men vi hade inte så stort val faktiskt. Så juli månad ägnades mycket åt att packa upp kartonger m.m. Vi bjöd hem Sebastians syskonbarn som bodde hos oss i tre dagar. Vi var på busfabriken, badhuset och Kolmårdens Djurpark :)
Vi var på bio och såg Harry Potter del 2, min mage började synas allt mer :) Kubbturnernig med Baltzar och Parant i Motala, kvällen avslutades med en sjujäkla regnoväder :S
Sebastian och jag firade 2-års förlovning den 29:e och var samma dag på grillfest hemma hos mormor med andra släktingar :)



I vanlig ordning spelade vi Ladies Cup i augusti. Vi vann :D men det var en väldigt spännande finalmatch. Årets sista grillning ägde rum hemma hos mamma och pappa.
Jag och några vänner träffades under augustifesten och käkade middag på O´learys :) Under denna månad blev det en massa shopping åt bebisen :D



September - Åkte till Ullared med syster och hennes vän. Blev en massa saker till vår lilla bebis och även lite inredning. Jag och Sebastian blev fotograferade av Matilda, riktigt fina kort på gravidmagen :P Jag hjälpte mormor att delta i en tävling. Jag fotograferade hennes uteplats, hon var en av de som sedan vann :)
Under september spelade jag mina sista matcher, Karlskoga och Örebro vilket jag i efterhand ångrar då det gick så fruktansvärt dåligt :P Såg Apornas planet på bio tillsammans med Micke och Matilda :) också en riktigt bra film!



I oktober började jag få mer ont i min rygg och foglossning var ett faktum, även om den inte var så smärtsam. Började coacha tjejerna istället för att spela och jag slutade jobba sista veckan i denna månad.

November blev en riktigt jobbig månad. Framförallt eftersom vi längtade efter vår bebis. Den 23:e november var det ju BF. Månaden blev en evig väntan på något som inte skulle komma, men det visste vi ju inte då :P Packade BB-väskan, tvättade bebisens kläder och var väl föreberedd ifall något skulle hända.
Vi var och tittade på Tin-Tin i 3D, hur bra som helst! Firade farsdag, adventsfika hos mormor, köpte filmkamera för att ha den klart till bebisen skulle komma.

Nu var vi inne i december. Det skulle tydligen bli ett decemberbarn precis som sin mamma :) Vi bakade pepparkakor och lussekatter för att få tankarna på något annat. Helgen var jobbig. Hajen Cup, då vi träffade på massor av folk som hade förväntat sig att få träffa en bebis och inte en mage :/ Det var riktigt jobbigt att gå ner i bowlinghallen den helgen! På söndagen den 4:e firade vi mamma som hade fyllt år dagen innan. Ont anande om vad som skulle hända följande dag :) Sen kom den dagen som var den absolut bästa av alla dagar på året: 5.e december då vår underbara lilla kille kom till oss. Det absolut bästa som någonsin hänt mig! ♥
Blev mycket besök de följande dagarna, sedan var det helt plötsligt julafton. Den firades i Norrköping med min släkt. På juldagen åkte vi till Västerås och firade.
Jag fyllde år under mellandagarna, vi hade lite kalas för mig på kvällen samma dag :) Sen var det dags för nyårsafton som vi firade här hemma hos oss. Blev en lugn tillställning med massa god mat. En fin avslutning på året :)



Nu är det 2012 och det här året kommer bli något alldeles speciellt. Vi kommer få se vår lilla kille växa, lära sig krypa, prata och gå. Det ska bli så otroligt spännande :D ♥

Julgranen är väck! :D

Ja, att få tiden att gå ihop när man fått barn är i princip omöjligt. Värre är det också när man har ett barn som ofta sitter fastklistrad i famnen. Han har svårt att ligga själv och blir inte lugn förräns han får ligga vid bröstet och äta lite, samt snutta en stund, vilket gör att han somnar till. Men ska man sedan försöka lägga ner honom igen så vaknar och blir arg. Vet inte riktigt hur man ska få honom att kunna lugna sig på annat sätt :/ Vi kan ju inte ha honom inpå kroppen hela dagarna :S Svårt att hinna med allt annat då, själv hinner jag ju knappt äta, så jag bävar inför nästa vecka då Sebastian börjar jobba igen...

Nog om det :) Idag har vi städat undan granen, vilket blev ett riktigt jobb. Den barrade hur mycket som helst när alla kulor och allt glitter plockades ner. Och för att inte tala om när Sebastian tog ut den genom dörren :P Han fick en del att dammsuga medan jag vek och hängde tvätt! (Lillkillen kunde ligga själv i soffan en stund, utan protester) Nu sitter vi i soffan, Sebastian fösöker lugna lillkillen som nyss fick ett utbrott :( Hungrig kan han inte va eftersom han åt för inte så länge sen. Blir ledsen när man inte vet vad som är fel och inte kan lugna honom. Det skär i hjärtat varje gång :( Min lilla älskling Men om vi ska ta upp något roligt så märker man på honom att han börjar vara med lite mer än tidigare. Han fokuserar sin blick när man pratar med honom och lyssnar väldigt noga. Han blir väldigt stilla och stirrar verkligen på en :) I fredags när jag busade med honom fick jag se hans första riktiga leende. Det måste ha varit äkta för hela hans ansikte lyste upp, vilket inte hänt tidigare :) De senaste två dagarna har jag försökt få samma leende igen men han har bara bjudit på några små :P Det är så otroligt spännande att se hans utveckling :) Och så mycket mer som kommer att hända den närmsta tiden :)

Imorgon, när pappa börjar jobba igen, ska vi ta oss en promenad hem till syster/moster :) Försöka få henne att tänka på annat eftersom bebis inte velat titta ut än :) Men snart så, snart väljer även h*n att titta ut och gud så roligt det ska bli :D

Nu kan det bli sommar igen!

Neali - Barnkläder designade av Lisa Holmström

För ett tag sen, tror det var samma vecka Zacharias föddes, fick vi väldigt mycket presenter i form av kläder och mjukisdjur :P Två av dessa plagg var byxor som vi fick hemskickade från vår vän Lisa Holmström i Norrtälje. Hon syr egna barnkläder och tanken är att hon ska börja sälja dom under märket Neali. Vi hoppas givetvis att vi får ta del av fler klädesplagg :D


Shopping med syster :)

Trevlig shoppingtur med syster idag :) Zacharias var himla snäll, låg och tittade där i vagnen och blev inte hysterisk när han va hungrig utan klarade av att vänta tills vi kom till Kupolen :) Köpte ett par jeans i stl 68 + en body, stl 62 inne på Kappahl. På H&M hittade jag ytterligare ett par snygga byxor åt honom, med hängslen :P stl 62 men de var rätt stora. På Polarn och Pyret hittade jag ett par randiga tuffa byxor som reades ut, stl 62. Finns så mycket fint så det är svårt att inte handla kläder åt honom ;) Har ju även beställt kläder som inte kommit än :S Mamma fick sig ett nytt klädesplagg, en tröja från Vero Moda :) Har inte köpt kläder till mig själv på evigheter :)


♥ 1 månad gammal ♥

Nu är det en månad sen vår underbara lilla unge äntligen valde att se dagens ljus :) Vårt lilla mirakel, vår underbara lilla kille! Går inte beskriva känslan av att få se honom för första gången, det var helt magiskt! Vårt älskade lilla barn. Mycket har hänt den senaste månaden. En stor förändring, men helt underbar :D Det är fortfarande svårt att förstå att det var just han som låg inne i min mage :P Så perfekt och så fin

Om vi ska sumera måndagen den 5:e december så är allting fortfarande väldigt suddigt :P Jag minns bara vissa delar av förlossningen. Förmodligen för man var så inne i sig själv och så fokuserad för att klara sig igenom värkarna. Jag gick in 100% för att andas vilket jag i efterhand tror gjorde en stor del i att jag hanterade smärtan så bra. Jag är riktigt stolt över mig själv och sjukt imponerad över vad kroppen egentligen klarar av. Det är ju helt fantastiskt att det efter 9 månader, från att vara ingenting, kan bli något så perfekt, något så underbart! Det som var det tråkiga, om man nu ska se det så (hade ju trots allt en drömförlossning! Tog bara 4 ½ timma och efter 4 aktiva krystvärkar var han ute), fick jag inte se honom ordentligt förräns cirka 45 minuter efter han kom. Direkt efter att han föddes, la de honom på mitt bröst och började genast att trycka på min mage för att få ut moderkakan. Jag blödde rätt mycket och de visste inte varifrån det kom, om det var en inre eller yttre blödning. Det var som tur va bara en yttre, så barnmorskan satte igång och sy direkt efter att moderkakan hade kommit ut. Det tog en evighet för henne, men det krävs att de är noggranna så det inte blir något tokigt under läkningen efteråt. Men under tiden som jag blev sydd låg jag platt på rygg och kunde helt enkelt inte titta på Zacharias, det enda jag såg var hans hjässa :( Jag hade ingen aning om hur han såg ut vilket var väldigt ledsamt. Men i det stora hela så kunde förlossningen inte bli mycket bättre än va den blev :)  

Nu är vår lilla kille, Zacharias, 1 månad gammal. Han är mer och mer vaken för var dag som går, han växer så det knakar och han har blivit rund och go ;) Om man ska beskriva hans utseende så har han fått pappas ögon och haka. Mammas näsa och mun :) Med tanke på hur hans ögonfärg ser ut just nu, mörkbruna med lite stänk av grönt kommer han nog bli brunögd som mig :) Han är världens sötaste unge om ni frågar mig :D Så snäll! Men även han har ju sina dagar :P Livet som mamma är helt underbart! Gud vad jag älskar den ungen!!! :D


BVC-besök

Vår lilla kille kommer bli en rejäl liten bit :P Idag på BVC-besöket hade han gått upp ännu mer och väger nu 4820 gram :D 410 gram på en vecka ;) Får se om det fortsätter i den takten eller om det planar ut lite :) Han har även växt på längden och är nu 57 cm lång. Han fick beröm som vanligt att han är en sån fin liten kille :) Men det vet vi ju redan ;)

Sedan har vi även varit hemma hos mamma/mormor. Fikade lite och jag försökte få ordning på hennes nya telefon :P Mamma var nog glad över att få mysa lite med sitt barnbarn :) Efter besöket så tog vi en snabb sväng ner till bowlinghallen. Var inte många som tränade men det var roligt att träffa de som var där :) Nu ska jag och lillkillen bara ta  det lugnt. Sebastian är i Fagersta och tävlar och lär inte komma hem än på ett par timmar. Imorgon ska jag möta upp syster på stan (om bebisen inte väljer att titta ut). Shoppa lite och umgås :)


3:e januari

Igår följde vi med till Eskilstuna för att titta på mamma som skulle spela Senior Touren. Det började lite halvdant i första serien men sen spelade hon riktigt bra :D Roligt att se!! Vi får nu hoppas att det räcker till en finalplats för henne :) Natten var ingen höjdare då Zacharias bestämde sig för att vara vaken till och från fram till morgonkvisten :S Idag har vi köpt droppar som är bra för magen om bebisar har magknip. Han har väldigt mycket sånt efter att han ätit och vi hoppas att det ska hjälpa så han blir lite gladare :) Vi har även varit iväg till Nyköping då Sebastian och Micke spelade Gästabudslaget. Zacharias skötte sig väldigt bra och var nöjd med tillvaron :D Blev värre när vi skulle åka hemåt, då blev han helt plötsligt hungrig igen men lugnade sig efter ett tag. Nu har han precis ätit men är fortfarande hungrig. Glupsk som en björn! Imorgon är det dags för BVC-besök igen, då får vi se hur mycket han har gått upp :P


1:e januari 2012

Första dagen på året är sällan händelserik :P Det blev den inte i år heller ;) Jag själv sov bort halva dagen. Har den senaste tiden haft väldigt ont i ryggen. Gårdagen och natten var inget undantag, det var nästan värre. Vi somnade väl runt 4:00 inatt och redan klockan 6:00 blev jag väckt av lillkillen som va hungrig. Halvsov ammandes i nån timme eller två eftersom ryggen värkte så var det inte direkt bekvämt :/ Jag gjorde ett försök att lägga ner Zacharias efter ett tag men han ville absolut inte sova. Jag försökte med allt men han va väldigt kinkig. Efter ett tag blev han ju givetvis hungrig igen så det var bara till att amma :) Runt klockan 11:30 på förmiddagen fick jag äntligen somna om och sov då till 14:30 när Sebastian väckte mig :P Det är ju så det får bli ibland. Sedan dess har jag suttit i soffan tillsammans med alla mina grabbar och tittat på film.

Vår nyårsafton blev ju lite annorlunda i år då vår lillskrutt var med för första gången :D Vi åt trerätters som Sebastians pappa Tommy lagade ihop. Hur gott som helst!! Tyvärr missade jag efterrätten då det var någon annan som var väldigt hungrig :) Tolvslaget firade jag och Zacharias inomhus tillsammans med några av de andra. Resten gick ut och skålade på vår uteplats. Medans de andra skålade in det nya året fick jag torka spyor ;) Men det gjorde jag så gärna :D Var tur att jag höll mig inne med vår lilla kille för människorna utanför som tände raketer var inte direkt vaksamma. De lutade bara raketerna mot cykelställen så de for åt alla möjliga håll :S Som tur var hände ingenting, men man undrar ju vad folk tänker med.

Imorgon ska vi följa med mamma till Eskilstuna då hon ska spela en senior tävling. Även på tisdag blir det en tripp och då är det pappa Sebastian som ska spela i Nyköping :) På onsdag ska jag och Zacharias till Vilbergen, förmodar att det blir lite förberedelser inför vår tävling som vi ska ha på fredag.

Och just det. Tänkte även nämna det, som många kanske märkt, att bilder på Zacharias ansikte inte förekommit i bloggen och det kommer heller inte komma några. Anledningen är att jag och även Sebastian inte vill det, eller framförallt jag :P Det känns inte okej. Det har bara kommit upp en på FB och det räcker med det :) Så de som läser min blogg, som känner oss, kan om de är nyfikna på hur Zacharias ser ut få bilder skickade över mailen. Det är bara kommentera och lämna mailadress :D