Fotoassistent

Idag ska jag iväg och assistera Matilda när hon ska fotografera ett bröllop :) Det är första gången jag följer med henne så det ska bli jättespännande och roligt :) Skriver nog mer om det senare framåt eftermiddagen när jag är hemma igen :)
 
Idag måste jag även börja packa!! Jag och lillfisen ska åka {utan pappa som måste jobba} till Norrtälje där vi ska bo en hel vecka hemma hos Zacharias gudföräldrar och deras barn :) Det ska bli skönt att få komma iväg lite faktiskt, tråkigt bara att min andra halva inte kan följa med :(
 
 

Födelsedagsfirande

 
 
 
Igår kväll var vi hemma hos min syster och firade henne, men även Claes som fyller år i mitten på juli :) Zacharias höll låda nästan hela tiden medan Malte var väldigt väldigt tyst och tillfreds med att sitta i sin stol eller i knät hos någon och bara titta :) Märks med andra ord att han inte är riktigt frisk än stackarn! Fick smaka på LCHF kladdkaka och den var riktigt god! Smakade betydligt mer choklad och den var fruktansvärt mättande :)
 
Jag ska snart göra mig iordning, tänkte ge mig iväg en sväng utan mina grabbar :) Lite senare ska vi ta oss till bowlinghallen {hör o häpna} för att titta på Mastersfinalen :) Måste ju även berätta att mormor, och de två damerna som hon spela 3-manna ihop med nu under Senior-EM tog guld!! :D Jätteroligt!
 
 
 
 

Underbart väder!

Vaknade upp till underbart soligt väder! Gick över till mormor ganska så snart då hon skulle sitta barnvakt åt Malte medan Caroline och Claes golfa. Jag blev ensam med dom ett tag och fick känna på lite hur det var att va "tvillingmamma" ;) Nu skötte dom sig ganska så bra under tiden mormor var och handla :P
 
Passade på att sola medan pojkarna låg och sov och mormor förberedde maten :) Himla skönt! Till lunch blev vi bjudna på stekt lax och potatis. Underbart gott!! :D Till efterrätt blev det jordgubbar och glass :P Nu ska vi snart ge oss iväg igen jag och Zacharias. Syster fyller år idag och det ska naturligtvis firas :)
 

Till Zacharias

Kunde inte motstå att köpa denna roliga leksak åt Zacharias. Han ska nu få roa sig med den under promenaden till bowlinghallen :)
 

Regnet fortsätter att ösa ner..

 
 
 
Finns inte så mycket att blogga om då det inte hänt speciellt mycket de två senaste dagarna. Regnet fortsätter att ösa ner och jag tycker att det börjat bli väldigt trist! Vi har haft ett par dagar som varit fina i maj och juni, resten har bara varit skit :/ Imorgon ska det fortsätta regna så jag åker med mormor till Katrineholm där hon ska spela Single i Senior-EM. Jag och Zacharias var uppe i Eurobowl igår då hon spelade 2-manna. Zacharias uppmärksammades ganska fort ;) inte så konstigt då pappa Sebastian jobbar där under vecka och då stolt passade på att visa upp sin son :D
 
Nu ska jag fortsätta titta på Wallander.
 
 
 
 

Vår midsommar

 
 
 
Vi hade en perfekt midsommarafton! Soligt väder, varken för varmt eller kallt. God mat, kubbspel, pilkastning och boule :) Våra små killar var underbart söta i sina midsommarkransar :) Vi hade en riktigt övertrött liten gosse med oss hem som hade lite problem och somna :) Idag var vi alla rätt så trötta :P Vi var ett par timmar hos mormor och fikade, solen lyste och det var riktigt varmt och skönt! Trodde man inte med tanke på hur mulet och tråkigt det var när vi gick upp på morgonen! Farfar, farmor och faster Elin åkte hem runt klockan 18 och sedan dess har vi inte gjort nått speciellt :) Nu kikar vi lite fotboll, och det känns nog som att det snart blir läggdags för min del ;)
 
 
 
 

Trevlig Midsommar!

Här hemma är det full fart. Vi har städat hela morgonen, jag har hunnit duscha och gjort mig iordning. Sebastian är alldeles strax klar han med, sen måste det handlas, Zacharias ska få vila klart sen ska vi klä på honom. Därefter är det bara invänta farfar, farmor och faster Elin innan vi går bort till morfar och mormor för att fira Midsommar :)
 
Dagens klädsel {ursäkta röran i bakgrunden!}


21:e juni

Det var tungt och träna idag :/ Kanske beror på att jag inte sovit ordentligt på evigheter.. men det var ändå skönt att röra på sig :) Nu lär det nog bli ont om träning på F&S. Det är ju sommar, man vill njuta mer av dagarna, vara ute och mysa {förhoppningsvis}, dessutom finns det ganska dåligt/begränsat med pass just nu. Inte mycket som faller mig i smaken :P
 
Eftermiddagen spenderade jag och Zacharias hemma hos mormor. Sebastian hade varit där och fikat under förmiddagen när jag tränade. Mormor satt barnvakt åt Malte och lite senare dök även Caroline och Claes upp :) Vi fikade lite och började sedan arbetet med midsommarkransarna. Tyvärr slutade det med att mormor skulle sitta under kvällen och göra om dom ;) De blev ganska ojämna i tjocklek :P Haha, det var ju första gången vi försökte oss på det här jag och min syster. De blir nog jättefina när de är färdiga. Mormor hon är riktigt duktig på sånt!
 
Nu vill jag bara att denna dag ska vara slut! Längtar så mycket efter imorgon. Ska bli himla mysigt att få fira midsommar med lilla Zacharias och Malte :D
 
 
Trevlig Midsommar!

Tänkvärt inlägg

Först och främst ska jag väl säga att det jag kommer skriva är positivt! :) Så att det inte missförstås av er som läser. Kom och tänka på det igår när jag var ute och gick med Zacharias. Långt innan jag var gravid, och innan jag kom ut med det, hade jag tappat kontakten med människor som jag umgåtts mycket med under min uppväxt och tiden på högstadiet/gymnasiet. Man kanske träffades på stan, på bussen, i affären och slängde ett par ord som Hej, hur är det? Och därefter gick man vidare. Himla tråkigt egentligen! Med tanke på hur mycket tid man spenderat med varann och hur roligt man hade! Vissa har man delat en stod del av sitt liv med!
När jag blev gravid och sedan kom ut med den glada nyheten så öppnades vissa kontakter upp igen. Började prata lite smått över internet {Ja, så är det ju nu för tiden! Tråkigt!}, småsaker om hur man mådde och så vidare. När Zacharias föddes och även senare när min systerson Malte kom började vi träffa gamla vänner som vi inte umgått med på evigheter. Dessa systrar har vi umgåtts med sen vi var små {våra föräldrar är nära vänner} men efter gymnasiet gled vi isär helt enkelt. Nu har vi träffats flera gånger tillsammans med våra barn och vi kommer fortsätta med det :) Det jag vill få ut av inlägget är att det är ganska otroligt egentligen vad ett litet barn kan göra :) Frågan är ju om man skulle återupptagit kontakten även om Zacharias inte fanns? :) Eller de andra bebisarna/barnen? Måste säga att det är himla roligt att det blivit så och jag hoppas att det håller i sig. Även med de som jag inte nämnt!
 
Sedan kan det även skapa motsatt effekt vilket är väldigt tråkigt! Att man istället glider ifrån vänner som man umgick med väldigt mycket, just för att man har fått barn och dom inte. Varför ska det behöva bli så!?
 
 
 
 
 
 

Godmorgon

Idag gick vi upp kl.8. Zacharias tyckte det var dags då :) Natten har varit betydligt bättre än de under den senaste veckan. Från att sova hela nätter - till att vakna var tionde minut - till att sova halva natten, äta och sedan sova till 8 :D Hörde honom dock gnälla till ett par gånger men antingen drömde han eller så somnade han ju om :P
 
Nu på förmiddagen ska jag cykla in till stan och gå på ett Step-pass :D {Hade tänkt gå i måndags men det var inte direkt läge för det!} Därefter blir det att mysa hemma hos mormor/gammelmormor och binda midsommarkransar till imorgon då det är Midsommarafton :) Ja, tiden den går bra allt fort. Första midsommarfirandet med Zacharias, kan inte bli bättre! Soligt väder verkar det bjudas på också :D
 
Åt detta till kvällsmat igår och blev även en skål nu på morgonen :) Himla gott!
Havregrynsgröt m. frysta björnbär, hallon och blåbär
 
 
 
 

20:e juni i bilder

Bildregn från dagen som varit :)
 
Nu säger jag godnatt :)

Underbar onsdag!

Oj, nu har det hänt grejer här på blogg.se. Kände inte igen mig alls när jag loggade in, men man vänjer sig väl vart efter :P
 
Idag följde jag och Zacharias med Sebastian till Söderköping och Smultronstället [Östergötlands populäraste glasställe]. Där träffade vi några av hans arbetskamrater och åt glass. Jag och Sebastian beställde varsin Läckerbit :) Punch och pistageglass med chokladsås, toppat med grädde [jag valde bort den och fick mjukglass istället] kex och punchrulle :P Den var enorm!! Kändes som de hade tryckt i 1 liter glass i den där glasskålen ;) Åt knappt en fjärdedel! Bild finns på Instagram @ emeliieottosson om man är nyfiken. Vi kom hem runt två tiden och gick över till mormor/gammelmormor. Skulle blivit bjuden på sockerkaka men det fanns det verkligen inte plats för :P Får smaka av den imorgon istället :) Då ska vi dit igen för att binda midsommarkransar åt pojkarna :) Är ju ett måste till midsommarafton!
 
Efter besöket hemma hos mormor gick jag en längre promenad med Zacharias och han sov hela vägen! Gick lite över 7 km sammanlagt :) Behövdes ju efter glasskalaset i Söderköping ;) Nu är vi hemma, jag sitter och försöker redigera bilder från dagen. Det tar ju sin tid :) Bjuder på lite i ett senare inlägg. Nu börjar jag faktiskt bli hungrig igen och kvällsmat kanske vore nått :)
 
Två bilder från promenaden igår.
 

Ännu en dag som lidit mot sitt slut..

Dagarna går trots att jag inte gör speciellt mycket. Idag har jag och Zacharias varit ute vid två tillfällen. En gång under förmiddagen då jag gick till centrumet en sväng, och nu på eftermiddagen har vi varit ute på en promenad i det fina vädret :) Zacharias börjar bli bättre. Hans näsa rinner, han nyser, magen är inte okej än men han är mycket piggare och gladare än vad han varit de senaste dagarna. Känns positivt inför midsommarafton på fredag :D


Mellanmål/kvällsmat idag: Knäcke {Wasa Rågi} m. pepparsalami, ost, grönsaker. Granatäpple och ett stort glas mjölk :)


iPhone smycke

Köpte det här lilla smycket när jag var förbi centrumet en sväng under förmiddagen. En liten gullig mintgrön blomma som pimpar upp mobilen lite ;)


Vrinneviskogen

Kom ut på en promenad under eftermiddagen i alla fall. Gick nästan samma sträcka som igår, förbi stallet men istället för att svänga tillbaka neråt vårt område knallade jag upp i skogen. Vi kanske inte har den lämpligaste vagnen för terrängkörning ;) men det funka :) Tog med mig kameran och tog lite kort. Dock var Zacharias ganska gnällig hela tiden så det blev en ganska stressig promenad :P

På kvällen kom mamma/mormor förbi och gjorde oss sällskap. Sebastian jobbar eftermiddagen denna vecka så det kan ju bli ganska långtråkigt nu när Zacharias inte mår riktigt bra. Får hoppas att vi kan gå och lägga oss skapligt ikväll och få ett par timmars oavbruten sömn. Skulle behövas för oss allihop!


Mavala nagellack

Det är som det är här hemma i sjukstugan. Idag började Zacharias näsa att rinna som en öppen kran så nu förbereder jag mig på en förkylning.. tycker så fruktansvärt synd om min lilla pojke. Nu får vi verkligen hålla tummarna för att han är frisk till midsommar. Det ser ganska mörkt ut just nu, men det kan ju vända fort! Han verkar inte ha någon feber så vi får se om vi kommer ut på någon promenad framåt dagen.

Över till lite annat. Nu har jag tre nya nagellack i min lilla samling :) Gick förbi och köpte dessa igår {eller ja, Sebastian betalade faktiskt} :) Älskar pastellfärgerna som Mavala har :) Kommer att ha någon av de här tre på naglarna till Midsommarafton :)


Vätskeersättning

Zacharias är fortfarande feberfri men inte 100% frisk.. natten var lika jobbig som de andra. Han sover väldigt oroligt och kl. 5 imorse gav vi honom ersättning trots att vi visste att han skulle bli dålig i magen.. och som sagt det blev han ju sen också.

Vi fick i honom lite gröt på morgonen, och försökte ge honom vatten så ofta som vi kunde. Under förmiddagen låg han och pappa och sov i soffan några timmar medan jag satt och redigerade bilder från gårdagens dop. När de vaknat hade vädret blivit bättre så vi bestämde oss för att gå ut och gå. Zacharias har inte varit ute sen i torsdags stackarn :(

Väl hemma igen blev han väldigt ledsen, inte konstigt kanske då han inte ätit sen frukost och klockan var runt 16 på eftermiddagen! Tog fram fruktpuré och det gick jättebra :) Han åt med ganska god aptit så vi bestämde oss för att även ge honom lite mat. Då kom allting upp. Och då menar jag allt! :S Jag bestämde mig då för att ringa 1177. Fick prata med en dam som tyckte att vi skulle ge honom vätskeersättning var 5:e minut, hon skulle även kontakta Vrinnevisjukhuset för att prata med en barnläkare. Efter en timme ringer hon upp och frågar hur det går, ja inte mycket har ju hänt :P Han är rätt glad ändå men samtidigt kinkig. Hon får tag på barnakuten på sjukhuset och de ska i sin tur ringa upp oss.

Jag fick sedan sitta och prata med en tjej därifrån. Hon sa att vi skulle fortsätta med vätskeersättningen men om han blev hungrig skulle vi ge ersättningen eller mat. Vi la på och Zacharias blev ju som sagt hungrig. Jag gjorde iordning lite välling och han åt. Men han hade väl ungefär hunnit äta hälften då allting kom upp. Sebastian ringde igen och fick då rådet att bara ge vätskeersättning var 5:e minut i 30 minuter därefter skulle hon återkomma. Skoj skoj! Efter 30 minuter pratades vi vid och bestämde då att öka på med lite mer vätska och att vi inte behövde ge exakt var 5:e minut. Nu ska hon ringa tillbaka till oss klockan 22 ikväll för att se hur det har gått med honom. Vilken pers! Tycker så himla synd om honom då han är jättehungrig men inte får behålla maten :( Jag hoppas, hoppas, hoppas att det ger med sig snart!


Maltes dop

Idag döptes min systerson Malte :) Han skötte sig alldeles förträffligt och var hur glad som helst under hela ceremonin :) Efteråt blev det smörgåstårta och fika. Caroline hade gjort jättefina marsipantårtor. Det var knappt man vågade ta sig en bit :P

Vår lilla skrutt fick stanna hemma med pappa :( Igår kväll när vi skulle gå och lägga oss hade han 39,3 graders feber, imorse hade den gått ner till 37,5 men han äter inte något speciellt och är inte på humör så får väl hoppas att det blir lite bättre imorgon.

Jag fick äran att fotografera under dopet :) Tycker alltid att det är lika nervöst att fota inne i kyrkan. Det är svårt att få till det så att det blir bra, har ju inte den absolut "rätta" utrustningen för att fotografera i halvskumt ljus som det brukar vara i kyrkor :D Tog mitt 50mm's och det fungerade faktiskt rätt så bra. Ska försöka sätta mig och redigera bilderna imorgon. Idag har jag ingen ork ;)


Pappa 55 år.

Igår fyllde ju som sagt pappa år :) Hela 55 :) Jag och min syster Caroline har under flera veckors tid knåpat ihop ett album åt honom. Från det att han var bebis till idag {vi gjorde samma sak för mamma när hon fyllde 50 för några år sedan}. Han blev jätteglad :) det var riktigt roligt att se faktiskt :) Kan säga att det var inte lätt att få tiden att räcka till när vi hade våra små pojkar som krävde mycket uppmärksamhet ;) Roligt att kunna ge bort något som man lagt ner mycket tid och omtanke på :)


Zacharias första feber

Ja, som rubriken lyder. Vår stackars lilla pojke har blivit sjuk för första gången i sitt liv :( Började redan igår hemma hos morfar och mormor. Han var lite småkinkig på kvällen men jag trodde att det kanske var tänderna igen för det syns ganska väl att en är påväg ut nu. Men när jag precis hade kommit ut till köket med honom {skulle göra iordning en flaska ersättning} så kräktes han, och det var inte lite heller :S Efteråt blev han sitt gamla jag igen och vi trodde då att allting var okej. Där hade vi fel! Drygt en timme senare, efter att ha vilat i vagnen så spydde han ner sig själv och sin mormor. Efteråt mådde han bra igen och somnade efter ett tag i mormors famn. Inatt kräktes han ytterligare en gång och sov väldigt oroligt :( Klev upp riktigt tidigt idag och det syntes på honom att allt inte stod rätt till och han hade då fått feber den stackarn :(

Han har i alla fall ätit och fått alvedon mot febern som var uppe i 38,6 när jag tog tempen på honom. Nu har han legat och sovit i soffan i över en timme. Gör ont i mammas hjärta att se honom så här. Han brukar prata en massa och skratta och le. Men ingent sånt idag :( Får hoppas han piggnar till framåt dagen. Typiskt att han skulle bli dålig nu med tanke på att systers pojke ska döpas imorgon :S I värsta fall får han vara hemma med sin pappa.

Själv känns det som dagen efter för mig... som att jag skulle ha varit ute och festat hela natten och var lite bakis. Natten gjorde väl sitt om man säger så. Var ju trött sen innan och det blev ju inte bättre nu :/ Får försöka gå och lägga mig tidigt ikväll så jag får ett par timmars sömn.

Update: Verkar som att alvedonen hjälpte. Han har vaknat till nu och pratar smått. Får hoppas att det håller i sig bara!

 


Finaste pappa

Idag kom jag och Zacharias ut på en promenad. Minns inte sist vi var ute och bara gick :S Jag var riktigt duktig på att gå minst 5 ggr/veckan förut. Både för min skulle men mest för honom så han skulle få komma ut i friska luften. Vi är ju fortfarande ute mycket, men det blir ju inte alltid de här promenaderna :)

Det är även en speciell dag idag. Pappa fyller år :) Framåt eftermiddagen ska jag och Zacharias ta en promenad hem till mamma och pappa {mormor och morfar} för födelsedagsfirande :) Synd att det skulle vara molnigt bara :( men det är fortfarande rätt så varmt ändå.


Sista dagen på Babysim

Kändes lite ledsamt att gå från Babysimmet idag :/ Var ju inte sista gången dock, vi bokade in oss på höstkursen också, men det är ju inte förrän i slutet på augusti. Vi har i alla fall sagt att vi ska försöka ta oss till centralbadet i sommar och även till bra badställen utanför stan. Får bara hoppas att det blir en fin sommar!! Vi kan ju även fylla upp den lilla plastpoolen som vi köpte och låta Zacharias bada ute i trädgården :)
Idag fick våra pojkar ha på sig badringar och flyta med i en liten ström :) Zacharias sparkade en massa med benen så han tog sig nästan framåt helt själv :P Det har varit himla roligt att se dom bada, det verkligen lyser i deras ögon när vi kliver in till poolen. Zacharias blir precis vild varje gång när han ser vattnet och börjar sprattla i famnen på mig, han är verkligen jätteivrig på att få komma i :D Fort ska det gå! :)

Var tvungen att visa upp hur lillfisens hår ser ut efter varje gång vi badat :P Det ställer sig rakt upp! Haha, gullungen.. han ser ut som en riktig liten trollunge :P

Över till gårdagen. Var ju som sagt iväg och firade av en kollega som gått i pension. Vi hade picknick inne i stan, precis intill strömmen vid Campus. Stället brukar kallas för kärleksnästet :P Därefter så var det dags att titta på en föreställning som heter På rymmen med Kråkan. Det var så fruktansvärt bra! Var länge sen jag skrattade så mycket. Tårarna sprutade emellanåt. Rekommenderar verkligen att gå på den! Den visas hela sommaren här i Norrköping. Carina Perenkranz, som var en som var med, är det nog många som känner igen från tv. Jag kunde inte sätta fingret på vart jag hade sett henne innan, men hon är ju en av de två som spelar Judith i ComHem reklamen ;) Med sin breda östgötska så var hon helt klart bäst under hela kvällen :P Gå in på Chopp Event för att läsa mer! Funderar starkt på att kanske gå och se den igen!

Nappförvaring

Igår när jag sprang runt och letade efter doppresent till Malte så hittade jag även en jättefin, ja hur ska man säga :P nappbox ;) från Cult-design. Har sett den tidigare men inte köpt den med tanke på att Zacharias under en period knappt använde napp :) Nu sitter de som gjutna i munnen på honom och tyckte då att det var värt att investera i en så vi har ordning på hans nappar :)

Om några timmar ska jag in till stan och möta upp kollegorna. Dags att ta farväl av en som gått i pension. Mer om det imorrn kanske :) Nu ska jag börja göra mig iordning :) Fick även hem min beställning idag! Visar upp det imorgon! Lite nytt till kameran.


15 år sedan

Har ringt vårdcentralen tre gånger nu under en veckas tid och inte mycket har hänt! I tisdags sa de att jag skulle ringa tillbaka på torsdag. Ringde tillbaka då och fick rådet att ringa tillbaka på måndag för att få tid hos en läkare som var insatt i det området jag sökte vård för. Ringer idag, ja typ samma sak igen! Men den här tjejen var snäll nog att erbjuda sig att ringa upp mig imorgon och försöka ordna ett tid till mig. Tackar vi för! Hoppas verkligen hon håller vad hon lovar nu så att jag inte får "återkomma" en annan dag. Förstår väl dom samtidigt också att de inte kan göra så mycket åt att läkare är sjuka eller på semester, men tycker ändå att de kan försöka att göra något för mig. Som hon idag. Slipper jag sitta och ringa en massa.


Har varit en väldigt lugn dag hittills. Har tvättat lite och plockat efter helgens besök :) Framåt eftermiddagen ska jag ta mig in till stan. Leta efter doppresent till Malte som ska döpas på lördag :) Därefter ska jag till Friskis&Svettis och svettas lite :)

Idag är även en ganska speciell dag. En ledsam sådan. Det är 15 år sedan som älskade morfar gick bort. Alldeles för ung!!! Kan inte undgå att tänka hur det skulle varit om han hade varit vid liv. Att han hade fått träffa våra små pojkar, att han liksom mormor hade fått uppleva hur det var att få barnbarnsbarn. Tänk att det gått så många år! Svårt att förstå..

Avskyr att vara trött!

Trött trött trött.. jag är så trött hela tiden! Senaste tiden har varit fruktansvärt jobbig. Ibland vet jag inte vart jag ska ta vägen! :( Jag sover inget bra under nätterna, men så har det ju varit sedan Zacharias föddes. De senaste fyra nätterna har han sovit från cirka 21:oo-7:oo {undantag inatt då han vakna en gång} men jag vaknar flertalet gånger under natten ändå trots att han sover. Som tur var är Zacharias ganska så glad hela tiden så det blir inte mycket barnskrik :P vilket är tur då jag lätt får huvudvärk när jag är trött :S Försöker sova när han sover ibland, men jag kommer inte till ro. Får vila ett tag men jag hinner inte somna förrän han är vaken igen...Får hoppas att det blir ändring på det här snart! Vill kunna umgås med min son utan att känna mig utmattad.  Älskar att vara hemma med mitt barn, min lilla pojke som för med sig så mycket lycka och gläjde. Det är då så himla tråkigt att jag ska vara trött hela tiden!!!

Nog om det! I helgen har vi haft farfar Tommy här :) Han och Sebastian har lagt om plattorna ute i trädgården, vädret hade kanske kunnat vara bättre ;) Men det verkar ha funkat för dom ändå :) Igår på förmiddagen åkte vi iväg och letade efter en Sverigetröja åt Zacharias. Var riktigt dåligt med sånt! :| Vi hittade en inne på Stadium som farfar köpte åt sitt barnbarn :P Sen fick han även en till när vi var och storhandla på Coop Forum. Fanns en tillsammans med ett 6-pack HIPP barnmat. Han fick ha på sig en utav dom igår fast att Sverige inte spelar förrän imorrn, men då får han lov att ha den andra :P

Vi blev bjudna på en jättegod middag som Tommy lagade ihop. Han är himla duktig att laga mat!!! På kvällen tittade vi på Tyskland-Portugal, men den blev ju inte spännande förrän cirka 10 minuter in i andra halvlek :S Får väl se om vi kanske kikar på Spanien-Italien ikväll {beror på om det finns roligare saker på tv eller hur trött jag är!!!}

Jag, Zacharias och mormor/gammelmormor har idag varit iväg och köpt blommor. Har inga växter inne i Zacharias barnrum och tyckte nog att det var dags att köpa det :D Har inte visat hur det ser ut än, men vi har inte köpt några enfärgade gardiner till de som redan hänger där och vi har inte fått upp tavlorna heller. Vill gärna att det mesta ska vara färdigt innan jag visar resultatet :P Men hans rum är jättefint. I alla fall tycker jag det :P

 


Sent mors dag firande.

Om en stund ska jag och Zacharias promenera hem till morfar och mormor :) Vi ska fira mors dag lite så här i efterhand eftersom jag var bortrest den helgen :) Vi har sprungit runt på centrumet för att hitta present och jag hittade även lite kläder ;) Fick ju lite extra pengar idag så jag unnade mig lite då :)


Färgargården

Idag mötte jag och syster upp Maria och Sofia vid Färgargården. Alla barn, förutom Marias äldsta var med :) Det var ingen direkt värme ute men ändå ganska så skönt :) Zacharias fick smaka på majskrokar för första gången :P Har funderat på att köpa det tidigare eftersom han är förtjust i majs. Det var en riktig hit! :D Påvägen hem senare på eftermiddagen gick jag faktiskt förbi och köpte hem en påse :) Vi satt där på caféet ett par timmar innan det var dags att röra på sig :) Jag följde med Caroline hem ett tag och umgicks lite.


Har varit hemma ett tag nu och bara tagit det lugnt tillsammans med Zacharias :) Måste även berätta att han har ställt sig på alla fyra för första gången :D Han gjorde det hemma hos Carro först och sedan även här hemma :) Han står mest och gungar :P Han kanske börjar krypa tidigare än jag trodde ;) Bäst att passa sig :P

Imorgon ska jag iväg och träna på förmiddagen. Sen, senare framåt eftermiddagen/kvällen ska jag och Zacharias gå hem till morfar och mormor. Fira mors dag lite sent ;) Hoppas på att vi kanske kan grilla! På kvällen kommer även Zacharias farfar, han stannar hela helgen :) Ska bli mysigt för lillfisen :D

Nationaldagen

Kan inte påstå att vi har firat Sveriges Nationaldag idag :P Vi var hos mormor under förmiddagen och fikade, njöt av det fina vädret. På eftermiddagen träffade vi Micke och Matilda för en liten minigolfrunda i Vrinneviskogen :) Vi tjejer visade hur det skulle gå till ;) I och för sig var det väldigt jämt! Matilda vann på 46, sedan var det jag på 47, och Sebastian och Micke på 48 poäng :D


Det verkar i alla fall som att Zacharias tänder är påväg. Han har varit så otroligt kinkig emellanåt, han brukar sällan vara så här ledsen flera gånger om dagen. Tycker så synd om honom :( Får väl se när den första tanden visar sig.

Dagen till ära...

..så har Zacharias haft på sig en orange molnbody från Me&I och ett par mörkblå jeans från Kappahl :)


6 månader gammal!

För exakt 6 månader sen, kl. 14:02 var vår längtan över. Där låg han på mitt bröst, världens finaste pojke, äntligen hade han kommit till världen Kan inte förstå att det redan gått ett halvår!? Vart tog tiden vägen?!! Han är så underbar vår lilla kille Smälter varje gång han ler mot mig, vilket han gör nästan hela tiden ;) Han har så lätt för att skratta och le!

Just nu äter han gröt morgon och kväll. Vi har precis börjat med mild äppelgröt vilket är jättegott :) Han får matpuré till lunch och frukt till efterrätt. Som mellanmål får han fruktpuré och allt som oftast ersättning. Jag ammar bara på natten/tidig morgon {brukar vara runt 3 på natten, kan bli vid 5-6 och då somnar vi oftast om igen}. Han somnar fortfarande runt kl. 21 på kvällen, vaknar minst 1 gång på natten eller tidigt på morgonen. Vanligast är att han sover fram till halv 3, 3 då han äter och sedan somnar om till 6-7. Längtar faktiskt tills han sover natten igenom, händer ibland men alldeles för sällan :P

Nu rullar han hela tiden över på magen när han ligger ner. Vill sällan ligga på ryggen även fast han bli jättearg när han hamnar på mage vissa gånger :D Tyvärr gör han detta även nattetid, vilket är frustrerande eftersom han blir ledsen när han inte kommer tillbaka på rygg. Jag är ju då tvungen att kliva upp och vända tillbaka honom. Hoppas att han snart lär sig åt andra hållet med, även om han har lyckats ett par gånger :)

Han har under en längre tid "dansat". När han till exempel ligger på mage och håller sig uppe med hjälp av armarna så gungar han från sida till sida. Otroligt sött! Brukar även göra det när han sitter och gungar då med överkroppen :) Han kan nästan sitta helt själv, måste försöka låta honom sitta lite mer själv. Jag stöttar gärna upp honom med en hand på sidan eller så :P

Under den senaste tiden har han fortsatt att försöka ta sig fram genom att sätta upp rumpan i luften och pressa med fötterna mot underlaget. Samtidigt som han gör detta har han hela överkroppen nersänkt. Han har inte riktigt förstått att han även ska hålla upp överkroppen. Men det är ju lite tidigt för att lära sig krypa nu kan jag tycka, fast det är jätteroligt att se honom försöka :P När han ligger på mage så kan han förflytta sig baklänges eller i cirklar genom att pressa med händerna mot golvet ;)

Igår tyckte vi nog att det var något mer på gång. Det såg ut att vara lite vitt i underkäken ;) Vi får väl se om någon tand dyker upp snart eller om vi har sett fel :)


Midsommarklädsel

Har glömt och visa upp de fina kläderna som jag köpte åt Zacharias i förra veckan :) Förhoppningsvis ska han ha dom på Midsommarafton :) Är det dåligt väder blir det byxor istället för shorts. Mössan tyckte jag var så söt så den kunde jag inte motstå att köpa :P Allt är från Lindex.


Spa-weekend

Hade fruktansvärt roligt i helgen ute på Sandvik Gård. Ätit gott, prövat på olika träningspass, badat, relaxat och skrattat tillsammans med mina kollegor. Himla roligt att träffas så där utanför jobbet, även om de blir mycket "jobbsnack" ändå :) Första natten var faktiskt jobbig, hade svårt att slappna av.. låg och tänkte på lillfisen. Jag lyssnade efter hans snusande men det var precis tyst :P Andra natten gick något bättre och jag kan säga att det var en jätteskön känsla att få komma hem och pussa på Zacharias! Saknade självklart Sebastian och katten också :) Man vilade ju inte direkt upp sig under helgen utan det var ju full fart hela tiden. Zacharias ville inte bjuda sin mamma på en bra natt och sovmorgon utan väckte mig hela 6 ggr :S Snurrade runt på mage, blev arg så jag fick kliva upp och vända på honom. Hände vid fyra tillfällen, de andra två gångerna fick han äta. Sista gången han låg och var ledsen fick jag ta upp honom och lägga honom i vår säng. Ville inte somna om! Till slut, efter mycket om och men somna han i min famn och vi kunde sova fram till halv nio. Kan säga att jag är ganska så trött :S Hoppas på att piggna till sen när det är dags att åka iväg och träna.

Helgen i bilder

Ikväll är det dags för babysim igen :) Förmodligen följer både morfar och mormor med och tittar :) Får bara hoppas att våra pojkar inte är allt för trötta nu när det blev på kvällstid :)


1:e juni...

..och regnet står som spön i backen :/ Man hade väl ändå hoppats på att vädergudarna skulle vara snälla och ge sol även denna helg. Så verkar det inte bli! Det har sagts att det ska regna hela helgen, typiskt när vi ska åka iväg på spa!
Ja nu är det bara några timmar kvar tills bussen går från jobbet och jag lämnar min lilla familj för en helgs badande/tränande/vilande och även roande tillsammans med kollegorna. Som jag sagt tidigare är det dubbla känslor. Ska bli otroligt roligt men samtidigt väldigt jobbigt. Men det ska nog gå bra :)

Samtliga bilder tagna från Sandvik Gård