Höstpromenad + besök på MVC

Första lediga dagen idag :) Tog mig en lagom lång promenad på förmiddagen och det var hur skönt som helst. Strålande sol och det var riktigt varmt :) Hoppas att det håller i sig hela veckan nu som de lovat!

Vi har precis kommit hem från ännu ett besök hos barnmorskan. Trots att jag samlat på mig väldigt mycket vätska sista veckorna så såg mina värden bra ut. En riktig lättnad för jag har ingen som helst lust att drabbas av hf :( Hoppas på att svullnaden i händer, fötter och ansikte blir bättre nu när jag är hemma och kan rå om mig själv :)
Sedan fick vi även chansen att se en liten glimt av vår skatt via ultraljud. Barnmorskan har vid de senaste besöken försökt ta reda på hur han/hon ligger i magen, men inte riktigt fått grepp om det. Så hon tog till ultraljudet. Blev bara en snabb titt men det var ändå väldigt roligt att få se :) Tydligen så ligger den med benen mest åt höger, vilket vi förstått eftersom det ofta är där som jag får mig många obehagliga smällar :P



24 dagar kvar

Ännu en helg har passerat. Vi har haft besök av Sebastians familj :) de åkte precis hem till Västerås och vi ska förmodligen dit nästa helg :P Vi ska ändå till Stockholm på lördag :) Men det kommer bli den absolut sista resan innan bebisen kommer. Jag vågar inte riktigt åka ifrån stan ifall det skulle sätta igång :S

Nu blir det soffan resten av kvällen och bara va. Imorgon hoppas jag på fint väder, eller i alla fall uppehåll, så jag kan ta mig en promenad. Var länge sen jag var ute och fotade och det kanske är dags att passa på för bladen börjar ju falla av träden nu.


"When you're happy as a fool, let it take you over"

Sista arbetsdagen som skulle varit mellan 7:30-16 blev tre timmar kortare och jag fick gå hem redan 12:30 :P Hade komp att ta ut så det var ju läge att göra det. Kändes väldigt konstigt att gå och säga hej då till alla och veta att det dröjer månader innan jag är tillbaka och jobbar igen. Tråkigt men samtidigt helt underbart då jag vet vad som väntar Mötte upp syster på stan lite senare där vi gick och shoppade loss lite :P Sedan bar det av ut till babyproffsen för att handla in lite grejer. Köpte skötväska, regnskydd och lite annat :) Därefter åkte vi till Maxi och åt bakad potatis på Lindahls, mums! Blev inget shoppande där, vilket kanske va tur ;) Men vi tog en tur förbi Candyland innan vi åkte hemåt. Jag hade aldrig varit där förut och tur det kanske :D Fanns ju hur mycket gott som helst. Det är ju som alltid när man handlar godis, man börjar ta lite i början och sen blir det bara mer och mer och till slut står man där med en bamsepåse på 1 kg :P Haha, vi köpte godis för 160 spänn ihop :O Tur att vi får gäster imorgon, jag ska förhoppningsvis inte ha ätit upp allting helt själv tills dess :)

Nu ska jag gosa ner mig i soffan och invänta Idol :)


♥ Så nära men ändå så långt ifrån ♥

Idag gick vi in i vecka 37 :) Tänk att vi kommit så långt, men ändå känns det som att man är så långt ifrån. För det är ju nästan nu som tiden går alldeles för sakta :P Kan inte riktigt släppa tankarna ifrån det heller utan jag går mest runt i en bubbla och tänker på det lilla knytet där inne. Får försöka sysselsätta mig med saker för att få tiden att gå, någon som kanske har något tips? :) Nästa vecka är första veckan på min långa ledighet. Hoppas på fint väder för då blir det en del promenader, sen lär jag säkert kunna ta tag i det mer praktiska här hemma som att städa och tvätta :P Det rekommenderas att man ska packa BB-väskan nu med så kanske kan ta tag i det också. Det kan också vara läge att tvätta upp alla bebiskläder, från och med nu kan ju vår bebis komma när som helst och då gäller det ju att vara redo :)


En dag hemma

Idag har jag varit hemma från jobbet. Har mest bara legat för att försöka vila ryggen. Läst lite och tittat på film, bara varit helt enkelt :) Blir hemma även imorrn, kanske ska försöka komma ut och röra på mig lite i alla fall. Men det beror helt på vilket väder man bjuds på :P

 

 


Bukowski design

Förra veckan fick jag en present av en arbetskamrat som hade varit i Stockholm och roat sig :) Eller kan ju inte direkt säga att den var till mig utan till bebisen :) I packet gömde sig denna underbara lilla sak! Kommer förmodligen vara en favorit :) Nallen är designad av Barbara Bukowski och hon handsyr ALLA sina nallar. Så hon lägger verkligen ner hjärta och själ i varje liten figur :)






Mindre bra dag...

Kroppen börjar säga ifrån mer och mer. Fick gå hem från jobbet idag för jag stod inte ut med värken. Känns okej när jag sitter ner, men så fort jag reser mig börjar det igen :/ Det gör ont när jag går, vågar inte riktigt böja mig ner ifall det skulle börja smärta ännu mer. Hade hoppats på att klara den här sista veckan.. just för att vänja mig vid tanken att inte gå dit på ett bra tag. Kommer ju sakna alla så sjukt mycket! Blir hemma imorgon så får jag se hur kroppen mår sen.

På rasten tyckte jag så synd om mig själv och såg den här jättefina scarfen på Vero Moda och kunde inte låta bli att köpa den!


Helgen som varit :)

Vi har haft fullt upp hela helgen så jag har inte haft tid till att uppdatera bloggen :) I fredags kväll kom kära syster och hennes Claes på besök. Vi spelade spel, tittade på Idol och umgicks. Blev naturligtvis lite bebis- och graviditetssnack men det kanske inte är så konstigt :P En riktigt trevlig kväll!

På lördag fick jag gå upp tidigt, eller vi gick både upp tidigt. Jag skulle iväg till Eskilstuna för att coacha tjejerna och Sebastian skulle iväg till Örebro och spela. Mina tjejer var väldigt duktiga och vi vann matchen med 17-3 :) Direkt efter blev jag upphämtad av Sebastian och sedan åkte vi till Norrtälje för att träffa familjen Tidbeck :) Nästa gång vi träffar dom hoppas jag att min tjocka mage är borta, att vår lilla bebis är ute :P

Vi kom hem ganska så sent igår så vi satte oss en stund framför tv:n sen var det läggdags :P Idag har jag varit på jobbet från 8-20... stängningstur och personalmöte. Ett väldigt bra personalmöte vilket gjorde kvällen lite lättare :)
Fyra arbetsdagar kvar nu, sen väntar en lååång ledighet :)



De senaste dagarna...

Ja det har ju hänt lite sen i tisdags. Först och främst så var vi på besök hos barnmorskan i tisdags eftermiddag. Jag berättade om att jag hade varit hemma i två dagar från jobbet på grund av ryggen, eller vi fick det bekräftat att det är foglossning. Bäckenet börjar att luckras upp allt mer och det är väl ganska naturligt att man kan börja få ont såhär på slutet. Jag blev rekommenderad att använda bälte som stöd, vilket jag nu har fått låna av en arbetskamrat till Sebastian. Barnmorskan sa även det att jag kanske ska börja tänka på att trappa ner, börja jobba kortare dagar eller helt enkelt gå hem redan nu och ta ut föräldrapenning. En längre sjukskrivning kan jag nog tyvärr inte få när jag är så långt gången. Det är tydligen väldigt svårt att få sjukintyg. Proverna såg bra ut, magen hade växt lite, men det bästa av allt var att vår lilla skatt äntligen har fixerat sig! ♥ Han/hon är snart redo för världen utanför magen :)

Jag har också hunnit jobba i två dagar. Det har tyvärr inte varit smärtfritt. Det har gått någorlunda bra, men nu har det värkt enda sen jag slutade jobbet vid ett :S Imorgon ska jag testa och se hur det fungerar med bältet, om det känns bättre. Det blir i alla fall högst två veckor till, sen kommer jag att gå hem. Jag tror nog att det redan kommer ta stopp nästa vecka.

Över till något lite roligare :) Jag var iväg och klippte mig idag. Äntligen fått lite frisyr :P dock ser jag ännu rundare och konstigare ut i ansiktet :/ men det får jag stå ut med. Nöjd blev jag! :)

En riktigt bra bok! Rekommenderar den till alla som väntar barn, både för den blivande mamman och pappan!


Ingen större förändring

Jämförde magbilder från de senaste tre veckorna. Tycker inte att det här hänt speciellt mycket faktiskt. Magen ser ganska jämnstor ut :P Nu kanske bilderna inte blir tagna på exakt samma avstånd och i exakt samma vinkel från gång till gång, men det är ändå någorlunda lika. Ska till MVC idag och mäta så då får vi väl se om jag har fel, vilket jag förmodligen har ;)

Graviditeten:

Jag är i vecka: 34+5
Månad: 8
36 dagar kvar till BF
87,1 % av graviditeten har passerat




Hemma från jobbet...

Efter en lång härlig promenad igår så gav plötsligt ryggen upp. När vi kom hem strålade smärtan ner i mitt högra ben så jag kunde knappt gå :S Natten var lite jobbig.. vakna flera gånger och kunde inte riktigt ligga bekvämt för det gjorde ont. Idag när klockan ringde gick jag upp som vanligt, åt frukost men kände att det inte var tillräckligt bra i ryggen så jag valde att stanna hemma och vila upp mig. Kommer förmodligen råka ut för mer och mer sånt här nu så det är väl bara att bita ihop :/

I lördags följde jag som sagt med till Skövde och Mariestad för att coacha tjejerna. Matchen i Skövde blev en riktig rysare, men det gick åt rätt håll och vi vann med 11-9 :D En härlig seger! Matchen i Mariestad däremot var väldigt tung och vi hade förlorat efter tre serier. Vi hade inte mycket att säga till om, men 2 poäng fick vi med oss hem och det är helt klart godkänt! :) Nu på lördag har vi vår sista bortasväng med A-laget, därefter är det bara hemmaspel som gäller fram till nästa år.


"Looking up there's always sky, rest your head I'll take you high"

Idag väntade en överraskning på mig när jag kom hem från jobbet :) Hjärtat hade köpt en bukett med rosor till mig Älskar dig så otroligt mycket, känner att jag inte alltid visar det och det har väl inte varit det lättaste för dig att stå ut med mig under den senaste tiden då mina hormoner ständigt löper amok :S Men nu är det inte långt kvar!

Har haft två väldigt bra dagar nu! Vilket är väldigt skönt :) Imorgon väntas det bowling. Vi har dubbelt borta i Skövde och Mariestad. Coachtröjan är redan nerpackad :D

 

 


Kunde mått betydligt bättre...

De två senaste dagarna har varit två av de värsta under hela graviditeten, allt har inte bara berott på graviditeten i sig utan av andra orsaker. Kan säga så att alla hormoner och min ständigt värkande och smärtande rygg inte gjort saken bättre :/ Mitt tålamod är inte lika bra pga den dåliga sömnen och i mellanåt känner jag mig ganska så uppgiven och vill bara sätta mig ner och gråta för att jag inte orkar mer. Jag får hoppas att det kommer kännas någorlunda bättre imorgon, vet inte om jag orkar en tredje dag :S Snart är det nog dags att börja tänka på mitt välbefinnande och på min kropp då den börjar säga ifrån alldeles för mycket.

Över till något annat. Idag fick vi våra New Body varor. Och jag var den som hade sålt flest paket :D Lite pluspoäng där tycker jag!! :P Så nu på kvällen har jag ägnat mig åt att sortera allt, vem som ska ha vad och markera paketen med lappar :) Blir en del att bära med sig till jobbet imorgon :/ men det ska nog gå vägen! Kanske är tur att jag börjat sent imorgon, då har jag ju ett tag på mig ;)

Den lilla högen ;) 33 paket blev det till slut.


Hur länge till kommer det att gå?!

Tidigare så har min kropp klarat av en arbetsvecka innan det börjat värka i rygg och ben. Då har jag haft helgen att vila upp mig på för att sedan komma tillbaka utvilad veckan därpå. Idag sa ryggen ifrån redan på förmiddagen :/ En tur till skogen sen var det kört. Fick en oerhörd smärta i ländryggen, det blir då väldigt jobbigt att sätta sig ner för att sedan resa sig upp igen. Likaså att gå. På eftermiddagen/kvällen blev det värre och det började även värka i ljumskarna när jag gick. Jag hade tänkt jobba till den 11:e november, ca 1 ½ veckan innan BF men jag börjar nu tvivla på att det kommer gå :( Jag får helt enkelt ta en dag i taget och hoppas att det kommer fungera.

Över till något annat. Idag bestämde jag mig för att jag måste göra något åt mitt hår, och det innan bebisen kommer för då lär jag inte ha mycket tid till annat än henne/honom. Så nästa vecka är det dags :) Har länge funderat på hur jag ska ha det. Tyckte väldigt mycket om att ha kort, stylat hår men saknar även mitt långa. Nu ska jag försöka få en frisyr av det jag har och sedan får jag suga på karamellen ett tag :P Man kan ju inte både ha kakan och äta den :D


Numera coach

Igår coachade jag tjejerna och det blev en överlägsen seger med siffrorna 19-1 :) De var grymt duktiga och det var en stolt coach som tackade för matchen :D Konstigt nog så saknade jag inte direkt spelet i sig. Jag var nöjd med att kunna få gå bakom och stötta tjejerna. Skönt att känna så och inte ett enormt sug efter att själv spela :)

Idag åkte jag med upp till Eurobowl för att kika på mamma. Det gick sisodär för henne. Får hoppas att det släpper snart och att hon kan få till det lite bättre :) Men de vann till slut, vilket är huvudsaken :) Mycket annat har jag inte gjort den här helgen. Känner nu att det skulle vara skönt att gå och lägga sig en stund och vila. Sover ju som sagt inget vidare om nätterna :/ Vaknar alltid runt klockan 3 för att jag behöver besöka toaletten och därefter har jag väldigt svårt att somna om och sova fram tills jag ska upp. Blir väldigt oroligt vilket gör att jag inte får tillräckligt med sömn :(

Imorgon är det dags för en ny arbetsvecka. Har fem kvar innan det är tänkt att jag ska gå hem, frågan är ju om jag orkar fem veckor till... det lär märkas :)


Gissa datum och kön :)

Ja idag drog Sebastian igång en gissningslek på FB. Vilket datum man tror att vår bebis kommer och vilket kön :) Spännande att se vad folk tror :P Än så länge är det väldigt jämt mellan könen, men än så länge tror flest på flicka. Det går jättebra att gissa här i bloggen med om det är så :)

Över till något annat. Ikväll har vi bjudit hem Micke och Bengt på lite middag. Två ensamvargar då Mickes Matilda har åkt till Paris med sina bröder och Bengt då han bor hemma hos mormor medan hon är på Malta. Det blir som sagt mat och sedan fotboll :) Tror nog att jag ska stå ut i 2 timmar :P Sedan blir det väl att roa sig med spel eller något liknande :) Nej nu är Sebastian ivrig, dags att ta sig till affären och handla lite :)

© Matilda Wik



"You can hate but never break me"

Vet inte varför jag skriver här idag, har inget speciellt att berätta faktiskt :P Har varit allmänt trött hela dagen så det var inte jätteroligt att jobba fram till halv fem, men det gick :) Gick in i vecka 34 idag ♥ Det börjar närma sig sakta men säkert :) Blir mer spänd för varje dag som går! Sista tiden har rörelserna i magen blivit mer och mer intensiva, eller hur ska jag förklara. De är faktiskt ibland väldigt obehagliga och även smärtsamma. Finns inte mycket yta att röra på sig där inne :P Det har dock blivit mycket bättre på nätterna. Nu vaknar jag inte av ett världskrig i magen utan bebisen verkar även den sova :) Det har blivit lite värre med andningen för jag har fått ett större tryck över revbenen vilket gör att jag måste sitta ganska upprätt för att det ska kännas bekvämt och bra.
Imorgon är det äntligen fredag igen! Helgen kommer vara ganska lugn. Ska coacha a-laget på lördag eftermiddag, sen måste jag ringa min kära mamma och se om hon ska spela nått i helgen. Var ett tag sen jag var uppe och titta på henne :)



Hysteriskt anfall :P

Efter jobbet idag var jag väldigt trött så efter ett tag bestämde jag mig för att vila en stund. Gick och la mig och sov och när jag vaknade någon halvtimme/timme senare så hade Sebastian hunnit komma hem :) Vi låg och pratade lite och sen kom jag in på Malins blogg, en gammal klasskamrat från lärarprogrammet :) Hon hade en jätterolig lista på hur man vet att man är höggravid. Jag började läsa listan högt för Sebastian bara för att se om något stämde in på mig. Jag skrattade lite smått mellan vissa för de var rätt så roliga :) Men när jag kom till en av dom började jag skratta hysteriskt så tårarna spruta :D Har fått såna anfall förut under graviditeten men inte såhär extremt :D Till slut fick Sebastian ta telefonen och läsa vad det var som stod för jag klara inte av det ;)
När sambon av ren djävulskap puttar ner dig i soffan och du inte kommer upp igen och han blir sittandes för att se hur det ska gå. Haha jag kunde verkligen se det framför mig eftersom jag vissa dagar har väldigt svårt att ta mig upp från soffan eller sängen och hellre ber om hjälp än att försöka själv :P Sebastian har dock aldrig fått för sig att putta ner mig igen ;) :D Nu när han har läst det så skulle det inte förvåna mig om han gör det bara för att retas lite extra :P Kärlek på högsta nivå :) ♥ Åh mitt hjärta! Jag är så glad att det är vi två!! ♥




En väldans massa bowling :)

I helgen blev det mycket bowling, inget spel för min del men mycket hejande :) I lördags spelades 3-manna DM i Vilbergen där både mina tjejer och min sambo deltog. Det blev DM-guld till tjejerna och både DM-guld + silver för grabbarna :D Därmed kvalificerade sig lagen vidare till 3-manna SM :) Heja Heja!! :D Direkt efter åkte vi upp till Västerås och hälsade på Sebastians familj. Var ett tag sedan sist, har för mig att det var under vår semester som jag träffade dom senast :S Igår bar det av till Sala där Sebastian och Lagge skulle spela AgDa-mixen. Det började väldigt bra men sedan gick det lite utför, de var inte långt från en finalplats vilket var väldigt tråkigt :/ Får hoppas de lyckas bättre i november när de ska spela Mix-SM! Det blev middag i Västerås innan det var dags att åka mot Norrköping. Vi var i stan runt kl. 21 så det blev sängen ganska direkt :) Kändes i kroppen idag att det har varit fullt upp i helgen :) Även om jag kanske inte varit så aktiv ;)