Gott Nytt År

Ja, sista dagen på året är nu här :) Mycket bra saker som hänt under 2011, störst av allt är ju Zacharias :) ♥
Gästerna väntas komma när som helst :) Det är Sebastians familj och sedan kommer även Micke och Matilda. Vi blir sammanlagt 13 stycken, 14 med lillkillen :)

Hand- och fotavtrycket som vi gjorde igår :) ♥


Finbesök :)

Idag fick vi besök av Josefine :) Zacharias fick en jättefin body från Lundmyr of Sweden och jag fick en jättefin blomma :) Blev mycket prat kring förlossningen och lillkillen :) Hoppas att vi träffas snart igen! Det är ju nån som fyller år i januari ;)

Sebastian är i Motala för tillfället så jag är ensam hemma med lillkillen som för tillfället sover efter att ha velat äta i nästan två timmar :/ Han har kommit in i en jobbig period då han bara ska äta och äta. Hoppas att det går över snart! Imorgon får vi besök av familjen Tidbeck igen :D Alltid lika trevligt :)


Kläder till lillkillen

Skickade precis efter lite nya kläder till Zacharias :)


26 år

Har haft en väldigt trevlig födelsedag. Inledes med ett BVC-besök där det visade sig att lillkillen varit riktigt duktig den senaste veckan och lagt på sig en hel del :P Han börjar bli stor vår lilla kille :)

På kvällen fick vi gäster. Mamma hade varit gullig och hjälpt mig med maten :) Fick jättefina presenter. Presentkort på kläder och två nya trollkulor till mitt armband :) Och ett spa-kit från Micke och Matilda :) Även Zacharias fick sig ännu en present. Mer kläder :) En röd body och ett par "pippi"-byxor av min faster :)

Nu är lillkillen lite kinkig så det är dags att hjälpa pappa lite :D


Idag är det ingen vanlig dag... :P

Nu har vi firat vår första jul som familj :) Julafton spenderades hemma hos mina föräldrar, där även andra släktingar var med :) På juldagen åkte vi till Västerås för att fortsätta firandet med Sebastians familj. Där har vi varit tills idag eller ja, det är ju natt nu så det blir ju igår :P Vi kom hem runt klockan 19:00 igår kväll :)

Blir ett ganska kort inlägg, orkar inte berätta allt som hänt :D Här är en massa kort på det vår lilla kille fick i juklapp :) Vi själva fick en tvålpump från Cultdesign, jag råkade ju ha sönder vår för ett tag sen ;) Blev även en ny micro och presentkort på Hemmabutikerna.

Och jo föresten idag fyller ju jag 26 år :) Hurra för mig :D


God Jul


Julgranen är äntligen klädd!

Idag har vi äntligen klätt julgranen :D Börjar känns lite mer som jul nu när den står färdig i vardagsrummet :) Tråkigt bara att snön inte vill komma :/ Det ligger ju lite på marken men inte tillräckligt om ni frågar mig.

Sebastian är iväg och jobbar sin sista arbetsdag för detta år. Lillkillen och jag behöver sedan inte vara ensamma på eftermiddagarna och kvällarna på ett tag :) Även om det är mysigt att det bara är han och jag så är det även lite jobbigt. I alla fall nu de senaste två dagarna när han inte kan få ro om han inte befinner sig i mitt knä eller i min famn. Har inte ens kunnat laga någon mat eller ta nått att äta sen i morse :/ Men får nog ta och göra det snart ändå och tyvärr göra honom ledsen och upprörd. Någon som kan tala om för mig varför vår lilla kille plötsligt blivit så här?

Imorgon ska vi handla och baka en kaka som vi ska ha med oss på julafton och på kvällen ska vi gå över till mormor och ha en "uppesittarkväll" med lite god mat tillsammans med mina föräldrar, min syster och hennes karl :) Ska bli riktigt mysigt :D Får se när nästa uppdatering blir :P


Mobiluppdatering - Kinkig liten kille

Idag blir det uppdatering genom min IPhone. Det är inte lätt att sätta sig framför datorn när man har en kinkig liten kille som inte går att trösta. Vet inte riktigt vad han vill, men de senaste två timmarna har han legat vid mitt bröst och ammat. Nu har han somnat och jag vågar inte röra på mig ;)

Om vi ska sammanfatta de senaste dagarna så var vi, jag och lillkillen på stan med min syster igår och shoppade julklappar. Var väldigt trevligt att få komma ut och röra på sig och givetvis träffa min höggravida syster :D Kan säga att jag längtar nog lika mycket som hon tills deras lilla underverk kommer till världen :) Än så länge får hon gosa med vår lilla kille :) När shoppingturen var slut och vi hade varit uppe på mammas jobb en sväng gick jag hem. Väldigt skönt med en promenad men väldigt kallt :P Vilade senare på kvällen tillsammans med lillkillen annars hade jag nog inte orkat vara vaken så länge :P

Idag var vi iväg till centrumet och köpte gran. Sent ute men vi har inte lyckats komma iväg förrän idag :) Blev inte en kungsgran i år, utan vi hittade en jättefin rödgran. Blir att klä den imorgon :) Vi hade även tid på BVC för vägning och mätning :) Vår lilla kille har nu ätit upp sig så han väger lika mycket som när han föddes 4130 gram. Lite komiskt att det var exakt samma siffror :D Sen har han även vuxit lite och är nu 55 cm lång :) Nästa gång vi ska dit är den 28:e december, på min födelsedag :P Får se hur mycket som hänt på en vecka :) Medan han går upp i vikt går mamma ner i vikt :D Som det ska va!! ;)


Dubbelt firande ♥

Sitter för tillfället i soffan och Zacharias sover intill mig :) Det här är vår första dag ensamma utan pappa. Han är tillbaka på jobbet men som tur är bara för fyra dagar, sen är han ledig fram till 9:e januari om vi har tur :) Idag var vi på besök hemma hos mormor, lillkillens gammelmormor. Vi blev bjudna på fika och satt och pratade :) Mormor har inte träffat Zacharias sen han bara var ett par dagar så hon tyckte han hade växt en massa :)

Vi fick även besök av familjen Tidbeck igen :) Aximus fick presenter, eftersom det är hans födelsedag idag :P (+ att Zacharias blev 2 veckor :) ♥) Han blev precis till sig och han är helt slut nu ;) Blir väl pigg igen lagom till att Sebastian kommer hem inatt :D Zacharias blev bortskämd ännu en gång då de lämnade FYRA julklappar i hans spjälsäng :) Vi tackar så mycket! När de åkte hemåt till Norrtälje klädde jag på mig och Zacharias och tog en promenad till Hageby Centrum för att posta julkort. Tog även en tur inne på centrumet. Hittade lite saker till Zacharias. En pyjamas, en heldress och en body som han ska ha på sig på julafton :D Köpte även några julklappar :) Nu under kvällen har jag suttit och slagit in alla julklappar och imorrn kommer de sista att inhandlas. Skönt att få det avklarat :)




Fotografering

Igår spelade Sebastian och hans pappa släktträffen, så det blev ett par timmar uppe i Eurobowl för mig och Zacharias. Som tur var kom pappa, mamma och syster och gjorde mig sällskap. Mest var det nog för att få träffa lillkillen ;) Det gick väldigt bra för Sebastian och Tommy, de kom på 3:e plats :)

Under kvällen lagade Tommy middag åt oss. Pappa och mamma blev hembjudna och det blev en väldigt trevlig kväll med mycket prat och skratt :) Och en väldigt väldigt god middag måste jag säga!!

Idag fick vi gå upp rätt skapligt, trots en liten halvdålig natt. Matilda kom förbi på förmiddagen för att fotografera Zacharias. Kan säga att det blev en upplevelse som jag aldrig kommer glömma :P Han kissade ner både mig och pläden ;) Men det får vi bjuda på! Hoppas att det blev bra bilder på lillkillen och på oss tre tillsammans :) Mycket annat har inte hänt den här söndagen. Vi har mest suttit i soffan och tittat på film och sovit :P Nu ska jag återvända dit för snart kommer nog lillkillen vakna och vilja ha mat :)


16:e december

Både under onsdag och torsdag spenderades våra kvällar i olika bowlinghallar :P I onsdags kväll åkte jag till Vilbergen för att visa upp lillkillen för tjejerna i klubben :) Var där i en timme ungefär innan jag åkte vidare till Eurobowl. Där spelade pappa Sebastian och Micke Cashback Tour och mamma/mormor hade träning :) Igår var vi iväg till Motala där Baltzar hade julslagning. Zacharias sov igenom alla tre serier innan han bestämde sig för att vakna :P

Idag fick vi ett efterlängtat besök av fam.Tidbeck. De gjorde ett stopp i Norrköping innan de fortsatte ner mot Ängelholm :) Zacharias fick massor av nya kläder, jättefina i strl 62-68. Han fick till och med en PUMA-dress :D åh va söt han kommer vara i den sen :) Tack än en gång!

Senare i eftermiddag ska vi åka förbi Elgiganten och hämta ut en ny videokamera. Blev ju sånt strul med den jag köpte :/ När jag äntligen efter 2-3 veckor fick ett meddelande från dom att den saknade delen hade kommit så var det fel!!! De hade beställt ett batteri fast det var batteriladdaren som saknades! Snacka om att man blir tokig. Vi ringde tillbaka till dom i onsdags förra veckan och fick de beskedet att de skulle höra av sig senare under dagen, vilket de även gjorde. Jag fick då veta att batteriladdaren till den kameran jag köpt inte fanns tillgänglig utan att tillverkarna var tvugna att producera fram en ny (som jag förstod det). Men som tur var erbjöd Elgiganten att jag skulle få den nya modellen för samma pris som den jag köpt, men att det skulle ta 1 ½ vecka innan den skulle komma in. Vilket är idag. Så nu hoppas jag verkligen att den finns där när vi kommer! Man vågar ju inte riktigt lita på dom efter allt strul. Vill ju börja filma vår lilla pojke!  ♥


11-12-13

Natten till idag var vår första riktigt jobbiga. Lillkillen blev inte nöjd hur vi än gjorde :( Han fick mat i flera omgångar och kräktes en del, vilket visade på att han inte behövde ha mer. Ändå envisades han med att han ville det. Det hela slutade med att jag och han somnade i soffan framåt klockan 4, 4:30 på morgonen. Kunde som tur var ta igen ett par timmar på förmiddagen innan BVC-sköterskan kom förbi. Får hoppas att den här natten går bättre :)
Och som jag nämnde så hade vi ju hembesök av BVC. En väldigt trevlig kvinna som hade mycket bra saker att berätta för oss. Saker att tänka på gällande Zacharias och den närmsta tiden. Ny vägning gjordes och han har varit så duktig att han har gått upp till 3970 gram! Skönt att det fortfarande går åt rätt håll. Det blir även en koll på onsdag nästa vecka.

På kvällen bakade vi pepparkakor igen :P Jag tyckte de förra var så goda så de tog slut ganska fort :D Nu blir det läggdags för mig och lillkillen. Imorgon ska vi ner till bowlinghallen och hälsa på brudarna :)

En liten pepparkaksgubbe på Lucia :)


♥ 1 vecka gammal ♥

Idag blev vår lilla kille 1 vecka gammal :) Tiden går fort! Förut gick den så långsamt :P Vi var iväg till stan idag och besökte mamma på hennes jobb. Alla blev lika förälskade där i vårt lilla nyförvärv :) Han är ju en liten goding :)
Efteråt gick vi på shoppingrunda, en rätt snabb sådan för Zacharias blev hungrig och ledsen. Hittade lite mer kläder i alla fall.

Nu sitter mina grabbar i soffan. Jag har försökt att ta tag och redigera i bilder från den senaste veckan, men de är så himla många :P Får se om jag blir klar :) Imorgon får vi hembesök av BVC, ska bli spännande :D



6 dagar gammal

Det här med att uppdatera bloggen är inte världens lättaste nu när lillkillen kommit till världen :) Man prioriterar lite annorlunda och det är även svårt att få tid över till att skriva. Just nu sitter vi framför tv:n och tittar på Indiana Jones, passar då även på att uppdatera genom telefonen :) Zacharias ligger och myser i mitt knä :) <3 Förstår fortfarande inte att det är sant. Det bästa som hänt mig!! Oss! Är så himla stolt!

Igår var vi på återbesök på BB eftersom de ville kolla så han inte gått ner ännu mer i vikt. Vår lillkille hade varit så duktig att han hade gått upp i vikt och väger nu 3810 gram :) Efter viktkontrollen gick vi till ortopeden där min farfar ligger för tillfället. Passa på att besöka honom medan vi var där. Han blev alldeles till sig över att få träffa Zacharias, hans åttonde barnbarnsbarn :)

Sedan var det dags för nästa besök. Sebastians familj kom på besök över dagen. Lillkillen sov som vanligt igenom nästan hela besöket :P Det händer inte speciellt ofta att han är vaken när vi får gäster ;) Vilket alla tycker är tråkigt :P Men han var vaken ett tag i alla fall :)

Idag har vi varit lite bortskämda :P Vi blev hembjudna till mina föräldrar. Vi fick mat och fika och som igår sov Zacharias mest :P Framåt klockan 18 vakna han till liv och ville ha mat så då var han vaken en timme eller så, vilket gladde hans morfar och mormor :)

Imorgon ska vi ta oss en sväng till stan. Jag tyckte vi hade mycket kläder till Zacharias men tydligen hade jag fel. Han avverkar väldigt mycket då han kräks en del, och då är det bra att köpa ett gäng bodies så vi slipper tvätta varje dag ;)

Nej nu ska jag njuta av den här kvällen och min lilla familj :) <3


Vår första fredag med Zacharias - fredagsmys?!

Blir en snabb uppdatering innan vi går till sängs. En fredagkväll som skulle var extra mysig eftersom det var den första med vår älskade pojke :) Men han tyckte nått helt annat :P Här är Sebastians sammanfattning av det hela som han publicerade på FB :P

"Jag tänkte nu berätta lite om hur den nybildade familjen Ottosson/Gustavsson firar sin första mysfredag..

Kvällen börjar lite fint med idolfinal, lille Zacharias sover så gott som hela programmet, säger varken bu eller bä om dom som sjunger, kort sagt, han sket fullständigt i vem som gjorde vad.

Efter programmet vidtar hellenius hörna, där pappa sitter och småskrattar, nu med den lille i famn. Intressant program som den lille toppar med att mot slutet börja vädra luften. Ni som ätit en äggmacka för att sen lätta på trycket vet ungefär hur en sådan brakskit luktar.. Zacharias må vara fyra dagar gammal/ung, men när han släpper sig luktar de som en nysketen svinstia!

Klockan passerar 22, Zacharias ligger i pappas knä och pruttar, mamma får för sig att vi ska ta lite kvällsmat. Bra ide tycker pappa. De är nu vår sons djävulska sida visar sig.. Sakta men säkert börjar pruttarna eskalera i mängd och lukt.. Snart ska åter idol börja med resultat och spänning, men se de fredagsmyset vill inte Zacharias unna sina föräldrar. Mamma tycker att den lilles vita fina body ser lite smutsig ut. Pappa lyfter filten och ser att hans lille son inte bara skitit ner sig själv, utan kläder, filt och pappa!

Mamma vidtar rätt åtgärder, gör rent akutbordet (skötbord i vanliga fall) plockar fram extra tvättlappar, underlägg för att inte smutsa ner mer. Mamma tar av blöjan, gör omsorgsfullt rent den lilles skitiga kropp och ska stoppa ner honom i badet. Hur tackar då vår lilla son sin mamma för hjälpen? Jo han lättar på trycket åt andra hållet och pissar som aldrig förr!!

Så min fråga är, hur var ert fredagsmys??"


Ja, en väldigt minnesvärd fredag om inget annat :D

Älskade lille pojke!!



♥ När Zacharias kom till världen ♥

I måndags blev vi som sagt föräldrar till vår älskade lilla Zacharias ♥ Svårt att föreställa sig att det var just han som bodde där inne i magen. Vår älskade lilla unge! ♥ Ska sammanfatta det hela i detta inlägg :)

I söndags var vi hembjudna till min mamma som på lördagen hade fyllt år. Under söndagseftermiddagen och under kvällen hemma hos mamma och pappa hade jag förvärkar. Vanliga som jag inte direkt reflekterade över. Väl hemma så stannade det upp och vi gick och la oss. Under natten var det inget märkvärdigt men närmare morgonkvisten tänkte jag att jag i alla fall kunde klocka några av värkarna. De var väldigt oregelbundna, ibland mellan 6-15 minuter i mellan. Det här kunde ju hålla på hela förmiddagen eller försvinna så klockan 7 bestämde jag mig för att kliva upp och behövde då gå på toaletten. Då började vattnet rinna. Självklart blev jag helt till mig och insåg att det förmodligen var dags! Gick in i köket för att göra iordning frukost men helt plötsigt tilltog värkarna och de blev tätare och tätare. Jag tror jag hann ta 4 skedar ur filskålen. Sen satt jag fast inne på toaletten och visste inte hur jag skulle få kontakt med Sebastian. Runt 8:30 kastar jag mig in i sovrummet och säger åt honom att ringa förlossningen för nu är det dags. Han for upp och ringde medan jag slängde mig ner i sängen med jobbiga värkar där det knappt fanns något uppehåll då jag kunde slappna av och andas.
De närmsta minutrarna packar Sebastian det sista i BB-väskan, ringer mormor som kommer över och här hos mig medan han hämtar bilen. Jag kan knappt ta mig ut för att värkarna är igång hela tiden så både mormor och Sebastian får stötta mig ut till bilen som står framkörd utanför porten. Kändes som en evighet innan vi kom till förlossningen, väl där blir jag hämtad i rullstol och inrullad i en sal, klockan är då 9.23. Vi blir lämnade en kort stund innan en annan barnmorska kommer in och ska undersöka mig. Det konstateras att jag då är öppen 5 cm. Jag får lustgas och vi säger även till om epidural. Strax innan klockan 10:30 görs en ny undersökning och har då öppnat mig 4 cm till.

Under de närmsta timmarna så är det mycket som är ganska dimmigt. Lustgasen var fantastisk, den gjorde verkligen susen innan epiduralen satte in. Då kunde jag helt plötsligt gå upp och gå och slappna av för en stund. Efter nån timme började värkarna kännas mer annorlunda, som ett tryck mer än smärta. Jag stod upp under ett tag, även på knä i sängen och böjd över sängen. Krystvärkarna hade satt igång men bebisen hade inte kommit tillräckligt långt ner i kanalen, vilket gjorde den stående positionen väldigt viktig.
Enligt barnmorskans berättelse börjar de aktiva krystvärkarna 13:50. 12 minuter senare, klockan 14:02 ligger vår älskade lilla pojke på mitt bröst. Jag gick över 12 dagar men när lillkillen väl bestämde sig för att komma tog det inte ens 5 timmar innan han var född. Barnmorskorna berömde mig väldigt mycket och trodde inte att jag var förstföderska för att jag var så samlad och fokuserad och för att förlossningen gick så fort som den gjorde.

Känslan att få upp honom på bröstet är helt obeskrivlig. Kärlek från första sekund. En helt underbar liten pojke på 53 cm och en vikt på 4130 gram. En rejäl kille!

Tänker inte gå in på detaljer men vi blev kvar på BB under två nätter, vi hade gärna redan åkt hem efter första men det fick vi inte. Men igår åkte vi äntligen hem. Hur skönt som helst att få sitta i sin egna soffa, sova i sin egna säng och kunna gå och komma som man själv vill :) Idag har vi varit på återbesök. Vägning av killen och även provtagning. Tyvärr hade han gått ner mer i vikt och är nu nere på 3700 gram. Med lite ersättning och regelbunden amning hoppas vi på att han börjar gå upp i vikt igen. Fick amma på plats och efter att ha vägt Zacharias igen så konstaterade barnmorskan att han fick i sig bra med mat vilket var skönt att höra :) + att allting fungerar som det ska på mig igen :)

Nu sitter far och son och myser i soffan. Jag ska snart göra dom sällskap :) Imorgon ska vi till bowlinghallen och heja på mamma, numera även mormor ;), när hon spelar seniortouren.


Äntligen är han här! <3

Som vi har väntat och längtat efter vårt lilla underverk! Och idag, kl.14:02 kom vår Zacharias till världen <3 Han var 53 cm lång och vägde 4130.

Förlossningen gick väldigt fort. Var inne kl. 9:20 och mindre än fem timmar senare var han ute :) 12 dagar sen men bråttom ut när det väl var dags :) <3


Kära vänner

Så nedstämd som jag kände mig imorse när jag vakna har jag nog aldrig känt mig tidigare. Hade verkligen hoppats på att den var den här natten som det äntligen skulle sätta igång, men så blev det inte. Vakna upp och mådde jättebra, inga förvärkar eller nånting + att jag sovit bra under natten utan att haft det minsta ont.
Kände mig lite kluven inför att åka till bowlinghallen. Ville ju jättegärna träffa alla människor, men mådde dåligt över att de flesta förmodligen skulle kommentera magen och varför h*n inte är ute. Men vi åkte till hallen, som tur var, kändes betydligt bättre att vara där och prata med folk än vad det hade varit att sitta hemma och tänka för mycket. Vi fick ju se riktigt bra bowling också :D

Under eftermiddagen satte vi igång med vårt julbak igen. Hann ju inte med lussekatterna igår :) Blev lite Super Mario Bro också mellan jäsningarna och innan våra gäster kom :) Familjen Tidbeck och Gabbi :) Vi bjöd naturligtvis på de nybakade lussekatterna. Imorgon blir det nog att åka och titta på finalspelet i Hajen Cup och på eftermiddagen bär det av hem till mamma och pappa för att fira mamma som idag fyller år :)

Fick en present idag också, de här söta kläderna :) Tack än en gång Monica :)


Hinnsvepning

Sov illa inatt med.. hade mycket förvärkar tidigt framåt morgonen vilket gjorde att jag till slut gick upp. Men värkarna avtog och ja, vad ska man säga. Lika besviken igen som sagt. Klockan tio infann vi oss på MVC igen för extra koll. Blodtrycket blev denna gång 140/85 vilket var skönt och höra :) I och med att vi nu är i vecka 41+1 erbjöd barnmorskan en hinnsvepning till. Hon jobbar på förlossningen, vilket inte vår vanliga barnmorska gör så hon sa att hennes hinnsvepning nog skulle vara mer effektiv. Nog va det helt annorlunda :/ brutalt rent ut sagt. Satan i gatan vad det gjorde ont :S Och inte nog med det så höll hon på i säkert 5 minuter innan hon var nöjd :P Men det gav resultat, jag har haft förvärkar och sammandragningar enda sen vi kom därifrån :) Öppen 2 cm nu. Får hoppas att det händer nått nu de närmsta 48 timmarna!

Vi har varit enormt effektiva idag också. Har inhandlat en del julklappar och sprungit en massa ärenden :) Nu på kvällen har vi bakat pepparkakor, vi skulle även gjort lussekatter men det blev för sent för det. Får bli imorrn om det går :) Nu är det dags för Idol och kanske provsmaka lite pepparkakor ;)


Decemberbarn

Tänka sig att den kan bli sån uppståndelse för att man inte uppdaterat statusen på Facebook eller gjort ett inlägg här på bloggen ;) Verkar som många trott att det varit dags och att bebisen kommit, men tyvärr är det en liten envis rackare som bor där inne så än har det inte hänt något. Som sagt, mina förhoppningar är inte så stora, de blir väl mindre och mindre för varje dag som går, men snart är den ju "tvungen" att komma ut. Inte jätteroligt att se att man idag gått in i vecka 42 :/ hade gärna sluppit det!

Idag har jag träffat syster en sväng och hennes arbetskamrat som är mammaledig med sin 2,5 månader gamla son. Han var ju oemotståndlig! Vilken liten charmör :) Fick en ju inte att längta ännu mer :P Fick hålla honom ett tag så lite nöjd var jag allt efteråt :D Nu sitter jag hemma igen och gör inte speciellt mycket. Sebastian kommer när som helst så då blir det kanske att ta tag i det sista här hemma. Få ut alla grejer i förrådet som inte ska vara här :)
Imorgon, om ingenting har hänt ännu, så ska vi tillbaka till MVC för koll. Hoppas på att mitt blodtryck ser lite bättre ut då :)

Förhoppningsvis den sista magbilen!