Cornelias dopdag

Över en vecka har gått sedan Cornelia döptes. Vilken stress det var på förmiddagen innan det var dags att gå till kyrkan! Vi kom till församlingshemmet cirka 2 timmar innan dopet. Då skulle vi få ordning på smörgåstårtor, cupcakes och dukning samt blåsa ballonger. Cupcakesen gick åt skogen så vi fick ringa och fixa fikabröd istället :P där och då var jag ganska arg och frustrerad då jag och min syster stått hela lördagen för att förbereda alla cupcakes som jag sedan bara skulle spritsa med frosting och dekorera. Men frostingen rann bara ut och var inte alls så där fast och fin som den skulle vara :/ Det löste sig ju till slut ändå, även om det inte riktigt blev som jag hade tänkt mig.
 
Väl inne i kyrkan skötte sig damen alldeles utmärkt :)  hon var så avslappnad så hon till och med somnade under själva dopet ;) Det var så fint! Blev lika rörd den här gången som med Zacharias för över 1 1/2 år sedan :)  Hon fick massor av fina presenter, vet inte alls vad vi ska göra av allt här hemma då hon inte har något rum utan bor inne hos oss :P Några av hennes leksaker står bredvid spjälsängen, men det är ju sånt som hon inte kan använda förrän hon blir något äldre :) Vill tacka alla som var med och delade denna dag! Nu är det dags att ta tag i nästa firande! För nästa torsdag är det en "liten" kille som fyller 2 år!!!
 
Foto: Ulrika Invers
 
 

Dop

 Imorgon är det Cornelias stora dag!! Idag har det varit full fart med massa förberedelser inför morgondagen. Åh det ska bli så roligt!!
 
 emeliieottosson@Instagram

Snart 2 år

Zacharias vår underbara pojke. 1 månad kvar till 2-års dagen! Jag fascineras varje dag av allt han lär sig. Det går sååå fort just nu. Varje dag ploppar det ut nya små roliga ord ur hans mun. Han talar i tvåordsmeningar och har börjat bli ganska frustrerad över att mamma och pappa inte alltid förstår honom ;) Idag klämde han till och med fram en treordsmening :P Däh min batt! För att översätta ;) Det min mat! :) Gullungen!! Han går omkring och pratar väldigt mycket om dagarna men en hel del går inte att begripa :D Haha.

Han älskar att sjunga och vi ska sjunga samma sånger om och om igen ;) Gärna samtidigt som vi sitter och ritar, vilket vi också gör hela dagarna nästan :) Han gillar det verkligen och han ska ju även bestämma vad vi ska rita :P Brukar ofta vara "Oa", "akta", "pindel" och "bomma". Ja, och jag ska väl förklara vad det är också ;) Ko, snigel, spindel och blomma :P De gånger man inte vet vad han vill att man ska rita så får man liksom gå igenom en hel drös med saker för att han till slut ska säga ja :D Börjar man rita fel saker kan han bli lite lätt upprörd :P

 Underbara unge!

 


3 månader

Cornelia har nu hunnit bli 3 månader :) vår lilla tjeja! Hon har börjat ge ifrån sig lite skratt och hon har börjat prata riktigt ordentligt och kan ligga längre stunder och bara tjattra för sig själv :D Hon följer varenda rörelse och hon älskar sin storebror och smilar upp sig så fort hon ser honom, även när hon får syn på pappa och mamma såklart :) Ska gärna sitta i knät så hon kan se sig på allt som händer runt omkring henne :) Babygymmet är riktigt roligt och hon kan även sitta längre stunder i babysittern. Hon har lyckats vända sig från rygg-mage flera gånger, men har lite problem att få undan armen som hamnar under henne när hon snurrar runt :) För några veckor sedan började hon även intressera sig för att försöka få tag i saker, ibland kan hon greppa tag men kan inte riktigt kontrollera sina rörelser än :P I helgen fick hon tag i sin ena fot så hon kanske har börjat upptäcka dom nu också :)

Hon har fått mer tydliga sovrutiner. Vaknar ofta mellan 6:30-7:30 på morgonen {brorsan är oftast vaken då} vilar ungefär 3 ggr under dagen, beror på vad vi gör och längden på dom brukar också variera. På kvällen brukar hon somna runt 20-21. Nattetid äter hon fortfarande minst två ggr. Hoppas väl på att hon snart kanske kan nöja sig med ett mål men vi får se. Hon sover fortfarande hos oss men jag försöker att lägga henne i hennes egna säng men det går inget vidare tyvärr. Vi får jobba på det! Nu har hon även blivit förkyld igen så de senaste nätterna har inte varit något vidare :( Natten till idag var ett undantag dock :P Somnade i soffan vid 20, la henne i hennes säng där hon sov från 22-04! Åt och sov därefter i vår säng fram till kl. 7 :D Underbart! Hoppas på fler av dom nätterrna :P

I kläder använder vi fortfarande vissa plagg i 56, de sitter lika bra som stl 62 som vi använder oss mest av nu :)

Bara de senaste dagarna har hon ändrat utseende igen och blir för varje dag som går ännu mer lik sin bror. Jag blir så full i skratt i mellanåt för att de är så fruktansvärt lika varandra! :D Som jag nämnt tidigare kommer vår lilla tjej få sin mammas bruna ögon som även storebrorsan fått, men Cornelia kommer förhoppningsvis få sin pappas tjocka och självlockiga hår {mamma hoppas på det i alla fall!!} Zacharias har ju fått lite av min kvalité på sitt hår, tunna fina hårstrån och inte speciellt mycket självfall, utan ganska så spikrakt ;) om man inte kletar in lite smör i det vill säga ;) Haha!

Dagen till ära var vi ju på BVC för vägning, mätning och vaccination :S Gick faktiskt bra med sprutorna, givetvis blev hon ledsen men det gick över väldigt snabbt. Tyvärr kom jag ju på efteråt att jag gärna hade velat att hon skulle få sprutan för Hepatit B. Det "kostar" ju för mycket enligt vårt landsting så det är ingenting som våra barn får utan det får vi betala för. Eftersom vi kom på det efteråt kommer hon få första dosen vid 4 månader, så nu blir det sprutor på löpande band för vår lilla flicka :( Typiskt! Hon växer i alla fall jättebra och är nu 63 cm lång och väger 6230 gram :) Lång och smal :D