1 år

Bättre sent än aldrig brukar man ju säga! Det här blir det sista inlägget som enbart handlar om Zacharias utveckling, härdanefter kommer jag ta upp såna här saker när jag känner för det :D Nu har vi en 1-åring här hemma, det känns fortfarande ganska overkligt att han har fått vara med om sin första födelsedag och det här året tillsammans med honom har varit alldeles underbart!
 
Några veckor efter han hade blivit 11 månader fick han helt plötsligt för sig att börja gå. Efter bara någon vecka gick han riktigt bra och nu går han hela tiden, om han inte har riktigt bråttom för då kan han gå ner på alla fyra och krypa iväg :) Han har svårt att gå i skor, han snubblar på sina egna fötter och vi har inte fått honom till att gå ute. Vi får se när det släpper sen!
 
Han säger inte så många ord, förutom dom som jag nämnt tidigare. Hans förståelse är väldigt bra, om vi frågar efter ballongen, bollen, nappen eller till exempel lampan så visar han vart den finns någonstans eller hämtar den till och med. Han är även väldigt intresserad av att få saker i sin omgivningen benämnda. Däh! säger han och pekar med hela handen och så får mamma eller pappa berätta vad det är han pekar på. Det här kan hålla på länge :P
 
Vi har i alla fall fått oss en bestämd och envis liten kille, som kan vara väldigt blyg emellanåt men även har lätt för att charma andra människor. Han gör sig gärna till för att få uppmärksamhet och för att få människor att skratta :)
 
Häromdagen var vi på BVC på 1-årskontroll. Allting såg jättefint ut och han klarade av sprutorna rätt så bra. Givetvis blev han ledsen men det gick över rätt fort. Han har hunnit växa en hel del också sen sist vi var där. Han är 78 cm lång nu och väger över 11 kg ;) Hans viktkurva började plana neråt medan längdkurvan sköt i höjden ;) Förmodligen blir han lika lång och ståtlig som far sing :P
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback